![]() |
|
Gen-i akcije - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Gen-i akcije (/showthread.php?tid=71341) |
Re: Gen-i akcije - bozgom - 17.1.2019 Sem staro skrinjo daroval ljudem, kateri bi si težko kupili novo, pa se mi je ob manjši porabi in v kombinaciji z dobrim delom nova amortizirala takoj. Re: Gen-i akcije - bvs - 17.1.2019 Popson31 Napisal:Menjava, ce stara se dela, res ni smiselna.To seveda v vseh primerih ne drži. Potrebno je preverit porabo, potem se lahko delajo zaključki. Čez palec je težko oceniti. Re: Gen-i akcije - peleti12 - 17.1.2019 Bom navedel podatek za hladilno omaro A+++ ocenjena letna poraba 301 kWh / leto, ki jo deklarira proizvajalec. Sam sem meril porabo 30 dni in je hladilna omara porabila 23 kWh X 0,172€ z vsemi pritiklinami = 3,958€. Če ta znesek pomnožimo z 12 = letna poraba 47,47 €, da ne bo kdo govoril, da nekaj govorim čez palec. Tisti, ki imate 20 in več let stare hladilnike in zamrzovalnike, kjer je mesečna poraba večja kot 15€ se lahko malo zamislite in raje menjajte ponudnike EE!!! Pri dveh novih aparatih je prihranek več kot 25€ mesečno ali približno 150 kWh. Saj bo tudi aparat pri hiši 20 let kot je bil prejšnji, če ne bodo pogruntali varčnejšega. Eni tukaj na forumu živite in razmišljate kot oni, ki so živeli v jamah z razliko, da niso potrebovali, hladilnikov, zamrzovalnikov in elektrike. Re: Gen-i akcije - sassapo - 17.1.2019 A+++ se lepo sliši, ampak pri pralnem in pomivalnem stroju imam raje navaden A. Ti aparati namreč pretirano šparajo z vodo, posledično je izpiranje bolj tako na spol. Pri pomivalcu pa manjka še en sušilni ciklus. Ni vedno varčnost najboljša izbira :wink: Re: Gen-i akcije - csamo001 - 17.1.2019 peleti12 Napisal:Bom navedel podatek za hladilno omaro A+++ ocenjena letna poraba 301 kWh / leto, ki jo deklarira proizvajalec. No, pa si dejansko izmeril za 15 EUR porabi pri svojem starem zamrzovalniku? Re: Gen-i akcije - peleti12 - 17.1.2019 In kaj ti ni jasno! Re: Gen-i akcije - UDO1 - 17.1.2019 Verjetno mu ni jasno kako lahko skrinja,ki ima recimo 150W kompresor pokuri 15 eur na mesec... za tak denar bi moral kompresor delovati blizu 100% časa in to 24/7 brnenje bi vsak takoj opazil. Re: Gen-i akcije - bvs - 17.1.2019 Pajade. Skrinja v kleti, jaz bom pa gledal in poslusal kako lavfa .
Re: Gen-i akcije - Sivka - 17.1.2019 Mi smo zabrisali skrinjo ven lani maja, zamenjali smo tudi osem let star gorenjev hladilnik. In letos ugotovim, da smo na podlagi tega prišparali 700 kWh!! Ne moreš verjet, če ne doživiš!! Re: Gen-i akcije - simek - 17.1.2019 No evo, tako se govori! V enem letu pokuriš tiste kw manj in avtomatsko je zaslužna skrinja in hladilnik! Kaj drugega tako ne more bit! :wink: P.S.Če meni v enem letu "zaniha" poraba za 700kwh, je to v rangu računske napake. (5%-6% moje porabe) 8) Re: Gen-i akcije - csamo001 - 17.1.2019 peleti12 Napisal:In kaj ti ni jasno! To, da si pri novem izdelku spremljal porabo, pri starem pa (vsaj tako razberem iz tvojega pisanja) si jo zgolj ocenil čez palec. Mimogrede, na koncu vprašanja je vprašaj (?). Re: Gen-i akcije - peleti12 - 18.1.2019 Bolj slabo razbiraš pisanje, sem tudi napisal za koliko manj elektrike porabim in če znaš vsaj malo računat boš prišel do rezultata. Re: Gen-i akcije - JaBK - 18.1.2019 kwh je pa 17,2 centa? Samo VT je po ta zadnji genijevi akciji, ki pa berem, ni najcenejša, 13centov. Re: Gen-i akcije - simek - 18.1.2019 @csamo, mislim, da tule NISI ti tisti, ki mu nekaj ni jasno! :wink: @peleti, jaz sem imel v dec. porabo 2000kwh in ker imam povprečno mesečno porabo gospodinjstva 500kwh, bi se dalo sklepat, da je TČ pokurila 1500kwh. "E, jok brate" TČ je pokurila točno 1233kwh, ostalo pa smo pokurili nekje drugje! Kje, pa ne vem, vem samo da ni bila TČ! Re: Gen-i akcije - pentax - 18.1.2019 Ženska ti vsako noč peče piškote in ostale dobrote, pa ti tega sploh ne veš :mrgreen:. |