PodSvojoStreho.net
Bomo spet ogrevali na kurilno olje - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Bomo spet ogrevali na kurilno olje (/showthread.php?tid=59645)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42

Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - rok77a - 9.2.2016

Mogoče bo kurilc še padal, sploh če bo do petka šla nafta dol vsaj za kakšen dolar. Tečaj Eur/usd raste, predvidevam, da z več evri lahko kupijo več nafte, torej je to plus za kurilc, ker se upošteva tudi to razmerje v metodologiji za določanje cen derivatov vsakih 14 dni posebej.

Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - kraken - 15.2.2016

Zgleda bo šel kurilc jutri gor! Smile

Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - allagas - 15.2.2016

sigurno za 1,5 centa,diesel tut, bencin pa dol.

Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - bvs - 15.2.2016

kraken Napisal:Zgleda bo šel kurilc jutri gor! Smile

In zakaj je to smešno :mrgreen:

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.siol.net/avtomoto/novice/2016/02/nove_cene_goriva.aspx">http://www.siol.net/avtomoto/novice/201 ... oriva.aspx</a><!-- m -->

Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - madhatter - 15.2.2016

Migaj Napisal:Spletni marketing prvih res ne štima, marketing drugih pa je naravnost odličen, čeprav nas imajo očitno za totalne butce. Dandanašnja marketinška stroka zna vse lastnosti in podatke tako lepo zapakirati in prikazati, da bi potencialni kupec od navdušenja kar zapel, zahtevnejši uporabnik pa bo hitro ugotovil po mojem namerno nelogičnost razporeditve ter oznak tipov in modelov TČ.

Potem to ni še vedno ni dober marketing. Dober marketing nima svojih strank za butce.

Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - Homer - 16.2.2016

Citat:Savdski in ruski minister sta se s kolegoma iz Venezuele in Katarja "dogovorila za zamrznitev črpanja na januarski ravni, če jima bodo sledile tudi druge velike izvoznice".....
Takoj po tej novici so cene na borzi poskočile za 50c za sod.
Sklepamo lahko, da je konec padanja cene in da se je krivulja obrnila navzgor.

Smiselno bi bilo, da tisti ki kurijo na ELKO, razmislijo o polnjenju rezervoarjev..... Idea

Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - bvs - 16.2.2016

@Homer, smiselno bi bilo, da naša vlada malo pogleda cene kurilnega olja v sosednjih državah!

Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - rok77a - 16.2.2016

Nafta lahko pada še ohoho, ni to problem. Nafta je pocen kot že dolgo ne, to se bo dogajalo tudi čez nekaj desetletij, pa bo spet poceni ali drago. Ko bomo vsi že pocrkali. Naši drekači naj dvigujejo trošarine kot najbolje znajo, dosegli bodo nič. Ljudje se bodo že znašli. Dokler so na voljo konzerve in luknja za dimnik se da (pre)živeti.

Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - Homer - 17.2.2016

bvs Napisal:@Homer, smiselno bi bilo, da naša vlada malo pogleda cene kurilnega olja v sosednjih državah!
Jaz mejim na državo, ki ima krepko višjo ceno, kot mi! :mrgreen:
Zato mi Avstrijska cena nič ne pomeni .....

Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - đozo - 17.2.2016

...Ruska zasedba Krima,je bila dejansko BINGO za nas evropejce.Šele sedaj se vidi,kako uš z imenom Amerika,prefinjeno cuza kri celmu svetu preko cen nafte.
Ameri so se odločili za dvorezen meč,kako izmozgat Ruse s pomočjo nafte.
Sedaj tretji dobiček ima...le še Merklovco odselmo v Grčijo,z vojsko pomoremo Makedoncem...in smo na konju Big Grin Big Grin Big Grin
ps
...šele sedaj žena razume,zakaj sem zaljubljen v svojo k.o specijalko in jo niti pod razno nisem dal vrečt iz kurilnice.Mi sedaj obe bogato vračata ljubezen.
ps
BRAVO RUSI,LE TAKO NAPREJ,....TURČIJO IMASTE NA DLANI Big Grin

Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - timi11 - 17.2.2016

Ogenj tretje svetovne vojne že gori ! Samo razpihati ga je še treba.

Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - sašo65 - 17.2.2016

timi11 Napisal:Ogenj tretje svetovne vojne že gori ! Samo razpihati ga je še treba.
kdo s kom, kdo proti kom :?: Rdeči pa črni bodo spet v igri :?: Bo treba stran zbrat :mrgreen:
đozo Napisal:Šele sedaj se vidi,kako uš z imenom Amerika,prefinjeno cuza kri celmu svetu preko cen nafte.
no, to jaz že dolgo vidim(vem) samo na žalost ne vidim rešitve, oz. kako jih postavit na stranski tir ali preprosto ignororat....

Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - Poldee - 17.2.2016

Ce ti rata uvest trgovanje z nafto v €, rubljih ali yuan-ih, si vse naredu... Titanic goes down :-) Azijska trgovinska unija mislim, da bo kmalu realnost in tam ne bo $ glavni. Samo pred tem bo raje nova sv. vojna, ve se kdo bo inscenator.

Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - jani65 - 17.2.2016

Berem,poslušam in dobim občutek kot ,da se pripravlja nekaj velikega. Po TV je vedno več nekih o daj o prvi in drugi vojni. Tudi politiki med vrsticami več krat govorijo o tem. Spet je govora o hladni vojni. Upam ,da je toliko pameti na tem svetu in se bodo ti neodrasli razvajeni politiki preselili na peskovnik in se tam igrali kakšno otroško igrico.
Nafta se je pa dvigovala in padala pa naj tako še bo dalje. Pred 40 leti so rekli ,da še je za 25 let ,pa mislim ,da je ne bo zmanjkalo še dolgo. Res žalostno ,da se naravno bogastvo izkorišča na takšen način ,da mora teč kri.
En dan sem ogreval na olje,da sem zamenjal vžigalno svečo na peletnem gorilniku,rezervirano dodatno cisterno sem odjavil ,ker mislim ,da pod 0,60€ olje ne bo šlo. Če pa bo padlo, jo bo še je pa vedno čas nabavit.

Re: Bomo spet ogrevali na kurilno olje - sassapo - 17.2.2016

Ne spada ravno v kontekst, ampak edino resnično dejstvo je, da je edini planet, ki ga imamo prenaseljen... Kaj sledi ko bodo najbolj razviti imeli dovolj globoko podzemnih bunkerjev za vse pomembneže...