![]() |
|
Re: TČ WPL Kronoterm na 100 let stari hiši brez fasade - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Re: TČ WPL Kronoterm na 100 let stari hiši brez fasade (/showthread.php?tid=74061) |
Re: TČ WPL Kronoterm na 100 let stari hiši brez fasade - Fery - 8.1.2019 Uuuuu, danes se pa briše na polno!! Nekdo je popolnoma moker. Se vidi, da bo kmalu plača. Re: TČ WPL Kronoterm na 100 let stari hiši brez fasade - gt001 - 8.1.2019 aha "urednik" na delu. spet bodo leteli opomini in pojasnila po ZS... Re: TČ WPL Kronoterm na 100 let stari hiši brez fasade - sassapo - 8.1.2019 GRADiM… pa kje si ti videl v ogrevalni ali hladilniški instalaciji 16 bar? Za paro se pa tako uporabljajo Mannesmann ali inox cevi, inox trajajo dlje, so pa dražje. Razna press ogljikova jekla so pa eno obično sranje, ki za hlajenje sploh ni uporabno. Je pa hitro narejeno ja. Za hišne instalacije je še vedno baker top material. Jasno imaš še potem cevi iz umetnih materialov v raznih izvedbah, ALU ki je bolj ali manj eksotika... Kaj pač komu paše :wink: Re: TČ WPL Kronoterm na 100 let stari hiši brez fasade - sassapo - 8.1.2019 Kaj pa vem? Imam dva kolega, ki že leta delata v tujini. Vsa para inox. Pravita, da črnih cevi za paro že dolgo ne uporabljajo več. Tudi v Celjski bolnici se dotrajani parovodi menjujejo z inoxom. Re: TČ WPL Kronoterm na 100 let stari hiši brez fasade - sassapo - 8.1.2019 Verjamem, kot tudi verjamem kolegom ki to delajo. Kaj, kako in zakaj me pa konec koncev niti ne zanima, saj industrijske instalacije niso v moji domeni. Re: TČ WPL Kronoterm na 100 let stari hiši brez fasade - bohinc - 8.1.2019 Hm ...napredujete par strani... Citat: TČ WPL Kronoterm na 100 let stari hiši brez fasadeIn clo tak(poleg ostalih), ki bi moral urejat, ter pogosto briše, zaklepa teme.... Je podal kako mnenje na ''Kronoterm v 100 let stari hiši''? :roll: Mal samovšečno je že pisat o številu vgrajenih ''Fery TČ'' napram drugim...saj menda forum ne odraža stanja na terenu?! Vprašanje je tud kolk od skupnih jih sploh že obratuje, razen nekaj opisanih ? Verjetno bo vgrajenih največ s strani monterjev, čeravno lastniki nimajo dveh levih ali desne zvezane, ne? Avta tud ne šraufa vsak doma, menja gum ipd, zakaj ? Pa dejte v novo temo-morda jo naslovi Gradim!? Zakaj zmeraj zavozit teme TT oz. Krono., ker je 'pregovorno' zanič po mnenju ''velikih'' foruma? Remi o tej WPL nam odpiratelj teme ni izdal na kolk razlike med dv in pv jo vozi ob podanih grafih (to je precej podatek, če se ne motim maš z alfainotec kar pristnejši odnos, tko... bi skor mogu vedet?!). In četudi je TČ predimenzionirana jo s tem vižaš-ubraniš pred velikim številom vklopov, ne ? In kaj TČ-jkam bolj ''škodi'' na dolgi rok? Veliko število vklopov do cca 25-30 na dan, ali defrostov cca30+ na dan :?: V zaklenjeni temi TT izkušenj ( je bil na delu omenjeni?) sem dejal, da me moti pri oblaku edino to, da se ne da prenastavit razlike vklopa med DV in PV prek WEB (al ne znam, oz. še nisem prišal do tam :mrgreen: ). Re: TČ WPL Kronoterm na 100 let stari hiši brez fasade - cbbx - 8.1.2019 Gradim: zanimivo. Kar jih poznam, večinoma okoli mene delajo z bakrom (trdi lot). Ti imaš doma brezšivne cevi za sistem s ferijevo TČ? Čestitam, iz moderatorja si naenkrat zrastel v ultra poznavalca, sam ne se preveč hvalit s tem. Re: TČ WPL Kronoterm na 100 let stari hiši brez fasade - bohinc - 8.1.2019 Čestitke tudi tebi, vseprek prcaš, vključno Fery.a (še nedavno nazaj...), nato pa v njegovo vrsto čakat TČ :roll: Seveda še predno jo sploh koristiš , veš o vseh vse?! Vsaj za montažo ipd. itd. si novo temo odprite....Moderator ekrat briše-zaklepa; ko sam smeti je vse OK :?: Re: TČ WPL Kronoterm na 100 let stari hiši brez fasade - cbbx - 8.1.2019 Nič ne prcam. Vprašanja so jasna, ti ne ustrezajo? Re: TČ WPL Kronoterm na 100 let stari hiši brez fasade - bohinc - 8.1.2019 Ne ustreza v temi ; če odpreš novo me ne moti ! Re: TČ WPL Kronoterm na 100 let stari hiši brez fasade - csamo001 - 9.1.2019 cbbx Napisal:Gradim: zanimivo. Kar jih poznam, večinoma okoli mene delajo z bakrom (trdi lot). Ti imaš doma brezšivne cevi za sistem s ferijevo TČ? Čestitam, iz moderatorja si naenkrat zrastel v ultra poznavalca, sam ne se preveč hvalit s tem. Govora je bilo o brezšivnih ceveh pri parovodih. Se ti zdi, da ima Gradim doma parovod? Re: TČ WPL Kronoterm na 100 let stari hiši brez fasade - remi - 9.1.2019 GRADiM Napisal:Različni smo si. A to še ne pomeni, da ne moremo sodelovati. Najprej pa: spoštovanje.Prosim za pojsanilo, zakaj so bili v tej temi izbrisani diagrami, ki so povezani z naslovno temo. Brisanje brez pojasnila je nespoštovanje sodelujočih na forumu. Zakaj ne pustite prispevka in namesto vsebine zapišete razlog brisanja? Tema je brez teh diagramov obvisela v zraku. bohinc Napisal:Sem omenjal, da dela na polni moči? Bog ne daj, saj je šele pri največ -8 , v povprečju cca4-5stC.Nič ni narobe, če TČ pri -4 in -5 v ciklu dela 3 ure. Nič ne bi bilo narobe, če bi delala vseh 24 ur. Če je dimenzionirana do -5, se ravno iz ur obratovanja vidi, da je bila dimenzionirana pravilno. Pod bivalentno točko pa se vklopijo drugi viri (ali kurilno olje ali grelci). bohinc Napisal:Remi o tej WPL nam odpiratelj teme ni izdal na kolk razlike med dv in pv jo vozi ob podanih grafihJa, se strinjam, ta podatek še manjka v Kronotermovih grafih: povratni vod. bohinc Napisal:(to je precej podatek, če se ne motim maš z alfainotec kar pristnejši odnos, tko... bi skor mogu vedet?!).Z AI nimam nobenega odnosa. bohinc Napisal:In četudi je TČ predimenzionirana jo s tem vižaš-ubraniš pred velikim številom vklopov, ne ?Ne vem, kaj od tega ji bolj škodi. Naj povejo strokovnjaki. bohinc Napisal:V zaklenjeni temi TT izkušenj ( je bil na delu omenjeni?) sem dejal, da me moti pri oblaku edino to, da se ne da prenastavit razlike vklopa med DV in PV prek WEB (al ne znam, oz. še nisem prišal do tam ).Misliš na razliko med dvižnim in povratnim vodom? Nastavitev obtočne črpalke ponavadi ni v meniju za uporabnike in ni nekaj, kar bi pogosto spreminjal, če sploh kdaj. Re: TČ WPL Kronoterm na 100 let stari hiši brez fasade - remi - 9.1.2019 Iskalnik ne najde NOBENEGA prispevka uporabnika @zdravapamet. Ne glede na to, ali so bili prispevki izbrisani na pobudo moderatorjev ali na pobudo samega uporabnika, je to SLABO!!! PSS, kam greš? Re: TČ WPL Kronoterm na 100 let stari hiši brez fasade - pentax - 9.1.2019 V čem je point, da tema ostane, če nima niti osnovnega posta, s katerim se je pričela? Če se je uporabnik odločil, da ne sodeluje in s tem želel, naj se pobrišejo njegovi posti, naj se pobriše tudi tema katero je ustvaril. Verjamem, da so takšni pogoji za sodelovanje, da lahko uporabnik to zahteva....zna pa to biti skrajno čudno, saj če se odstrani nekaj uporabnikov kateri največ sodelujejo v nekaterih temah in podajo zahtevo o izbrisu postov, potem vse tiste teme izgubijo bistvo. Re: TČ WPL Kronoterm na 100 let stari hiši brez fasade - Zaspanc - 9.1.2019 Potem pa v uvodni post vsaj napišite boldano rdeče opozorilo, da je tema neuporabna zaradi manjkajočih prispevkov izbrisanega uporabnika! Ne pa da nekdo čez čas 281x bere in nič ne razume v tej črvivi mrhovini... (in na koncu še Feryja grdo gleda ker izgleda kot da je on odprl temo...) |