PodSvojoStreho.net
TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi (/showthread.php?tid=63553)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - timi11 - 7.11.2015

lojz007,
Denar je sveta vladar in tukaj na forumu ga lahko vrtijo zastonj!

Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - bomber111 - 7.11.2015

Meni so dali ponudbo z bojlerjem par evrov pod 10.000 tisočakov kar mi je bilo nesprejemljivo. Je bila "samo" dobrega tisočaka cenejša od Thermije.

Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - bohinc - 7.11.2015

Citat:Uporabnikov, ki bi ji tako fanatično stopili v bran, kot nekaterim drugim TČ očitno ni in škoda bi bilo, da ta prizvok ostaja. Konec koncev gre za naš izdelek in če je kakovosten in cenovno primeren, čemu polena...
Eh , da...in vskoči nato tisti, ki sta družno še s kom promovirala D.HT edino primeren za vsak objekt, čemur sem običajno nasprotoval .
In če pogledamo ponudbo TČ na trgu...recimo pri nas subvencionirane TČ [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")varcno-ogrevajunichr("46")si/seznam-ogrevalnih-toplotnih-crpalk-zrak-voda-eko-sklad-2015/[/url]ali npr. še obsežnejšo BAFA [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")bafaunichr("46")de/bafa/de/energie/erneuerbareunichr("46")unichr("46")unichr("46")/energie_ee_wp_listeunichr("46")pdf[/url]
Je moč trditi , da se z večjo množico ostalih , kot tu par gor močno propagiranih TČ , ne da ogrevati?!
Mogoče pa so uporabniki drugih enako ali celo bolj zadovoljni, ne rabijo potrebe po iskanju info na forumu, ter zapise vanj o superiornosti ali na decimalko manjšo porabo itd. ipd.
Nekateri to očitno počno , kar zapažam z leti prebiranj, mogoče to v času dolgčasa v službenem času, ali pa so le temu zavezani v njem za propagando, tudi to so verjetno umestne pripombe.
Ponudba npr. le Švedskih, njih dolgoletna tradicija -ogrevalnih TČ- ne izpeljank ali nadgradnja klim, mogoče ni ravno zanemarljiva. Imajo tudi inverterske z dobrimi izkoristki, vztrajajo pa -v čemur smo se dokaj pogosto zapletali, na večjem razmaku lamel. Res ne znajo stisnit zaradi neznanja teh lamel npr. s 3 na 1.5mm ali tiči morda vzrok drugje?
Nemalo je vgrajenih pri nas (kot tudi nemških, avstrijskih itd.), uporabniki ne vpisujejo v forum. Zatorej tako počez po forumskem načelu več let pomeni, da so vsi butli, kot se izraža kak mojster, stranka , ali zgolj privrženec določenih TČ , če kdo uporeka pisanemu...
Bomber je v očeh forumsko opevanih ravno to , ker je kupil ''zastarel on-off''..., čeprav poceni-kar je dolga leta ''kao prioriteta'' nekaterih, če čredno verjameš zapisom.
Mogoče so vsi ( razen leta množično opevanih) zmrznili, ali pa super zadovoljni, nimajo časa ali ga znajo bolje koristit, ter se le smejejo temu forumu, če slučajno zaidejo vanj!? Idea

Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - Migaj - 7.11.2015

Ma kakšni strokovnjaki neki <<On/off so edine prave TČ>> :roll: :lol:
On/off so zgodovina, nova era tudi 'pravih' TČ so inverterji :wink: -ozke/široke lamele gor ali dol.

Nekomu si (par minut razlike) očital sprevračanje besed v drugi temi...
On-off, kot edine prave, ni moj zapis, temveč, da se da z njimi lepo greti, za podobne zneske...
Ker so tudi tvoji izračuni naj...tudi mojih porab ni več..., ker imaš naj...celinske razmere....(ne upoštevaš razlike gradnje objekta, izo., oseb...) :roll: :mrgreen:
Sprevračanja besed je bil tudi novoletni cukrček - glede povprečne porabe pri -10.

Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - Migaj - 7.11.2015

Kdo pravi, da ne moreš ogrevati z on/Off na radiatorjih? Saj si ti vendar živ dokaz za to, da se da.
Ne moreš pa od mene pričakovati, da bi jo komu priporočal -priporoči jo ti :wink:

Nisem svetovalec , niti tega foha..., spet drugi se počuti, tu je razlika...
Kdor je bil pri meni, sem mu podal svoje mnenje s podatki (marsikaj je moral prenesti forum :oops: ) ... Za kaj se nato kdo odloči, pa je stvar njegove presoje...
Če bi se pojavil kdo z zapisi o TČ, ki je dal npr. zgolj za njo npr. 15tisoč, bi bil verjetno proglašen za ? Idea
Kdor si privošči npr. avto za tak ali dvakratnik tega zneska je ''pametno vložil'', ker je npr. že prišparal pri nakupu TČ (čeprav bi od točke Ado B pripeljal tudi s ceneno npr. dacio, ob mogoči manjši porabi)...tako različno razmišljamo (ali sledimo čredno...) zato je menda toliko ponudbe :wink:
Kot niso le 3 do 4 TČ sodeč z linkov :roll:

Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - timi11 - 7.11.2015

Bohinc zdej pa v zaklonišče! Bombardiranje se začenja.

Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - Poldee - 7.11.2015

Jaz pa lahko recem, da gre za enega najboljsih nakupov (web modul za Fujitsu Waterstage), sploh mi ni zal centa. Odkar pa sem dokupil se Solar kartico in mi TC komandira se solarne kolektorje, vse pa spremljam/nastavljam preko telefona ce hocem, sistem koncno zdi fertik (no se en ventil zamenjam, pol bo pa to to). Web modul pa cist zakon! :-)
Ne vem kaj tvoj omogoca, moj omogoca totalen nadzor nad crpalko in kolektorji.

micom Napisal:Osebno po 1 letu uporabe TČ lahko rečem da upravljanje temperature preko spleta stran vržen denar.

Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - Homer - 7.11.2015

Jaz tudi ne razumem, kaj za vraga imate za nastavljati, še posebej na talnem ogrevanju....

Poldek...je Kredarca padla?
Drgač pa ne vem , če nisi sodeloval ob napadih na Kronotermov oblak , ki je v ceni TČ, pa če nisi pisal , da je nepotreben nakup.... :mrgreen:
Men za nadgradnjo je še vedno predrag...
Timi 11, proti čredi že nenavadno dolgo, po nepotrebnem vztrajam :lol: , brez čelade na glavi, kot zapiše kdo drug :wink:

Seveda da je, sva s tamalo ze doma :-) Vreme super, ljudi ne prevec, ta mala presenetla cist (4 ure iz Krme - ni bogvekaj, samo slo je gladko). Glede napadov na web vmesnik (TT ali kateri drug) sem mogoce kako rekel na samem zacetku, samo dvomim da proti (sem prevec absorbiran v tovrstno tehnologijo, da bi bil proti njej), prej navijal za. Jaz sem moral dokupit (remember why?), TT ima to v kompletu...

Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - sašo65 - 7.11.2015

v ozadju frizerka :?: :mrgreen:

Ne vem, lahko da je, samo je ne poznam. Sla sva sama s hcerko,frizerka je bla v salonu, je mela ze narocene stranke pa ni mogla it :-) Pa tud drgac ni blond ;-)

Re: TČ Daikin in Kronoterm - primerjalni ponudbi - xavi - 7.11.2015

bohinc Napisal:xsavi brez zamere... za uporabo tega zapisa:
Citat:Nikjer ni opazit, da bi imel kdo kaj proti TT.
Vsakodnevno sem v kontaktu z različnimi monterji. Po pogovorih sodeč se največ montirata Daikin in Viessman.
Odvisno kaj in kako si kdo tolmači oz. prebere ! Podobno je s kontakti različnih monterjev- v naši okolici je prvih videt najmanj, druge redke, več pa je teh , za katere enako kak ponudnik pove svoji stranki , da so zanič..., kar se neredko zapiše v forum... :roll: ( s tem, da ima ali kdo vpliv na mode, ali so že le ti naklonjeni komu), tudi to se dogaja...
Ko se eni še niso greli s TČ sem že zapisal, kar je bilo skozi par zadnjih zapisov, da se cene ponudb ločijo lahko za par tisoč E ne glede na napravo (ali pa tudi rabat na njo Idea ).
Z razliko nekaterim , od nekdaj ne priporočam, niti ne pišem o edino primernih TČ; vsak naj se odloči po, upam da, svoji presoji :wink:
Pol pa eni tisto najvišjo, primerjajo s svojo ''najcenejšo'', ter v nemalo primerih še sfrizirano na domu, da je še kanček cenejša.
Tem zapisom pa sem vedno nasprotoval, tudi z dostopi na cenejše TČ, kar pa nekateri vedno razumejo kot osebni in napad na ''njihove'' TČ, žal...
Oporekal sem (l.2012) tudi zapisom o ''edini'' primerni za slabše izo. objekte , eden med prvimi, ter še vedno redkejšimi, to podkrepil z temp.DV ob različni zun. temp..
Za razliko od TT pa istega leta , ko sem šel v nabavo TČ niso upali garantirati, ravno s strani najbolj oglaševane firme skozi leta, samostojno ogrevanje - brez kake peči v zasedi. Skozi leta različnih zapisov nato v forumu, preberemo za očitno nepotreben strah z njihove strani.
Da je daikin zanič (ali katerakoli TČ za razliko od nekaterih)- nisem NIKOLI pisal, je plod bujnih domišljij nekaterih posameznikov Cry .
Mogoče pa, vzlic možni zameri, lastnikom FWHP Telmos ne zapiše iskrenega mnenja o tej TČ ? Idea
Do moje replike, v tej temi ni bilo nobene kritike.