PodSvojoStreho.net
Kaj se zgodi s talnim gretjem, če zmanjka elektrike? - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Kaj se zgodi s talnim gretjem, če zmanjka elektrike? (/showthread.php?tid=62059)

Strani: 1 2 3 4

Re: Kaj se zgodi s talnim gretjem, če zmanjka elektrike? - picas55 - 11.6.2015

Homer,
hvala to sem želel slišati oziroma sem pravilno sklepal.
Oćitno sem srečnež kajti več kot 8 urnih prekinitev še ni bilo. Tudi lani ob žledu, ne.
Napovedana popravila na električnih napeljavah (takrat, ne zakurim)so narejena prej kot v osmih urah in za take priložnosti,
se da napravit kaj energijske zaloge. Tudi zalogovnik je ogreval termosifosko,
brez EE resda ne optimalno in ne talnega. Je pa za vsak slučaj pripravljen tudi inverter. Ups pa krije resda samo za čas, ko te ni doma in da pogori do konca,
oziroma varno zaključi proces gorenja.

Re: Kaj se zgodi s talnim gretjem, če zmanjka elektrike? - Poldee - 11.6.2015

Ne vem kaj ni jasno. Kar navajas vidis ti. Sam vidim drugace, nek tretji pa spet drugace. Kar se tice personalizacije, ki jo omenjas, pa sploh ni tako. Eno so placani oglasi, ki so tako tudi oznaceni, drugo pa so personalizirani iskalni zadetki, katere ti pokaze glede na informacije, ki jih G o tebi ve iz tvojega G racuna. Sem spadajo tvoja gmail sporocila, dosedanji iskalni pojmi, nacin uporabe ostalih G storitev, sledenje vsebini ostalih spletnih strani, ki jih odpiras preko Google Ads ... skratka, meni ali tebi za placanimi linki vrne razlicne rezultate in zato so taki posti, kot je tvoj glede tega cisto bv, ker tako ti vidis iskalne rezultate, ker so narejeni za tvoj digitalni baloncek (<!-- m --><a class="postlink" href="http://en.m.wikipedia.org/wiki/Filter_bubble">http://en.m.wikipedia.org/wiki/Filter_bubble</a><!-- m -->) v katerem se nahajas in ti ga G in ostali portali servirajo :-) Tako je to danes in nic drugace, pa ce se na glavo postavimo vsi skupaj.

Drgac pa o tem v tej temi ne mislim vec razpredat, ker je dokaj ziva in ti posti sem ne pasejo.

gt001 Napisal:ko smo ze zabluzili z googlovimi zadetki: ocitno ups (firma za posiljke) bolje placuje google, kot npr. yahoo, da ne govorimo o bingu...

pri yahoo je wikipedijin clanek o ups (o katerem govorimo tu) na prvi strani na 11-mesti, pri bingu pa ze kar na 4. mestu.

tako da se strinjam z aleksom. google personalizira na nacin, kar mu vec prinese Smile

Re: Kaj se zgodi s talnim gretjem, če zmanjka elektrike? - aleks - 12.6.2015

polde ne se razburjat, je pač debata. midva z gt jem sva dala primer searcha, kjer v zgodovini svojega iskanja še nikoli nisi iskal take naprave s to kratico (saj morda niti ne veš kaj je) v guglju (ki je daleč najbolj "prodan" brskalnik svetovno). digitalni mehurček se pa naslanja med drugim na to - prejšnja iskanja. tudi nimamo-jo vsi g računa, facabukla računa, linkedin računa, kjer bi se brskalnik lahko napasel in nam personaliziral vse sorte ... hvalabogu ni obvezno. jaz sicer imam g račun - a se na primer za brskanje po yutubi vedno odjavim, ker mi prijavljenjemu nudi čisto preozek nabor tematike videov (ker sem očitno dolgocajten človek, yutuba smatra da me zanimajo le dve, tri reči). čisto ob strani: moti me pa zelo moje osebno brskanje oz. ponujeni zadetki in njihov vrstni red. ne potrebujem algoritma, da me varuje pred neželenimi informacijami, zato imam možgane. z dodatkom ključnih terminov si pa lahko tudi sam zožim polje iskanja. tega je sposoben praktično vsak človek, personaliziranega iskanja pač ne potrerbujemo.

Re: Kaj se zgodi s talnim gretjem, če zmanjka elektrike? - Poldee - 12.6.2015

aleks: se sploh ne razburjam, zdelo se mi je samo, da mislis enako kot 90% ljudi, ki potem samo '***cajo' kako sranje je ta Google in podobne, ce v prvem susu ne dobijo tistega, kar zelijo - v bistvu gre pa za tak sistem, da mu trenutno se ni para - sorry, profi deformacija, se zavedam tega Smile

Kar navajas ob strani pa je simptom v bliznji prihodnosti verjamem da hudega problema (v linku, ki sem ga poslal je lepo opisan), ker nam vsi po vrsti zelijo streci samo lepe stvari in skrivati slabe in dejansko vec kot vedo o tebi, bolj te zapirajo v nek baloncek, prilagojen tebi. To je negativna stran tega. Sicer sam se vedno najdem vse kar zelim v 99% na prvi strani zadetkov, mi je pa ze prav spooky, ko vidim, kako ucinkovito sistem dela in v kaksno manipulacijo lahko to pelje. Recimo prejsnji mesec smo sli v Mirabilandijo (zabaviscni park) in mesec pred tem sem rezerviral karte in ostalo. Ze naslednji dan sem vse do konca nasega obiska pri brskanju 'kasiral' razne "Mirabilandia Super Offerta" in bliznje zadeve preko Google Ads na straneh, ki kazejo njihove oglase. Sam sem na to zelo pozoren, ker se s tem ukvarjam ze lep cas in vem, da sem deformiran kar se tega tice Smile Zato pravim, da v kolikor zelis cimboljse rezultate, je to, da vedo stvari o tebi dobra stvar, ker na osnovi statistike in res velike mase podatkov (ki jo Google ima) lahko predvidijo ze zelo uporabne rezultate v primerjavi z iskanjem kot popolni neznanec, kjer ti vrne vsakega po malo, kar pri danasnji kolicini informacij lahko pomeni, da bos zeleno nasel res nekja na 15-ti strani. Vsekakor pa je za tiste, ki smo prodali duso (ceprav ravno zaradi zgoraj napisanega nimam FB, Twiter, G+ profilov) to operiranje z nasimi podatki super zadeva, dokler se uporablja v take namene. V nasprotnem pa cisti pokop, v kolikor se to uporabi proti nam (nadzor s strani nepooblascenih in podobne bedarije). Ampak to so zdaj ze res filozofske in zdaj cisto res neham s tem tukaj Smile