PodSvojoStreho.net
TČ ZV Kronoterm - EC motor ventilatorja - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: TČ ZV Kronoterm - EC motor ventilatorja (/showthread.php?tid=61194)

Strani: 1 2 3 4 5

Re: TČ ZV Kronoterm - EC motor ventilatorja - Homer - 26.3.2015

Ventilator niso zamenjali?

Re: TČ ZV Kronoterm - EC motor ventilatorja - kody - 26.3.2015

Meni ga cez en mesec...
Barve ni spremenila, samo za vsak slucaj bodo vsem v seriji zamenjali...
Pa sem jo ze hotel na crno polakirat, ker kolega ima seksi crno od gorenja

Re: TČ ZV Kronoterm - EC motor ventilatorja - kody - 26.3.2015

Migaj idita z telmosom na pir...
Ce te tako grize kronoterm, on je tvoja sorodna dusa

Re: TČ ZV Kronoterm - EC motor ventilatorja - Migaj - 26.3.2015

A veš kaj me grize? Da ravno pri teh naših ni cen za kompletne TČ :oops:

Kot bi pred 15 leti kupoval Octavio. Anteno za radio, in še polno drugega, so mi nabili na šele na (do)končni predračun.
Jezen rečem: antene pač ne bom imel, na kar odvrnejo, da potem pa moram dokupiti blendo iz gume, ker mi bo sicer skozi luknjo v strehi notri teklo.
Kritika je dobronamerna -pa če verjameš ali ne.

Re: TČ ZV Kronoterm - EC motor ventilatorja - sassapo - 26.3.2015

Poldee...bila je ena serija s slabim lakom kateri je bledel, zato menjava ohišja!

Migaj... to je čisto originalen LG z napisom Kronoterm :wink:

Re: TČ ZV Kronoterm - EC motor ventilatorja - telmos - 26.3.2015

Zato bi morala biti tudi cena temu primerna+ tista dva narezana pleha namesto plastike.

Re: TČ ZV Kronoterm - EC motor ventilatorja - sstane - 26.3.2015

Bilo je samo vprašanje časa kdaj se boš oglasil Big Grin

Re: TČ ZV Kronoterm - EC motor ventilatorja - telmos - 26.3.2015

A imaš kaj proti? Oziroma sem slučajno povedal kako dezinformacijo? Če ne, potem se vprašaj kaj hočeš! Poglej si LG-ja, potem Kronovška in primerjaj cene. To je vse. In ne, ni to tisti chiller, ki ga hoče prikazat bohinjc ampak čisti LG.

Re: TČ ZV Kronoterm - EC motor ventilatorja - sstane - 26.3.2015

Jasno da nimam brez tebe bi forum izgubil najbolj smešno komponento :lol: Tongue

Re: TČ ZV Kronoterm - EC motor ventilatorja - Merlin1 - 26.3.2015

Migaj Napisal:Primerjava cen TČ, kjer v osnovni ceni manjka skoraj polovica stvari:
- normalni krmilnik TČ naprednejši
- grelni kabel ga ne potrebuje
- obtočna črpalka priložena
- ekspanzijska posoda 2 priloženi z servisnim ventilom
- obvezni ele.grelci priloženi
- mehek zagon vgrajen
- regulacija obratov ventilatorja vgrajena z brezkrtačnim motorjem
- itd
- in pa še bogve kaj vse, kar boš morda ugotovil šele po vgradnji
z npr osnovno ceno DHT sistema z bojlerjem, ni najbolj primerno.
priložen

Vse dobre TČ lahko kupiš v paketih. Vse razen instalcijskega materiala je noter.

To je zajeto v paketu. In nekateri on-offi že dolgo niso klasični on-ofi, kot nekateri še vedno mislite.

Re: TČ ZV Kronoterm - EC motor ventilatorja - Poldee - 26.3.2015

sassapo Napisal:Poldee...bila je ena serija s slabim lakom kateri je bledel, zato menjava ohišja

@stane, sasapo: fer, ni kaj.

Re: TČ ZV Kronoterm - EC motor ventilatorja - mikos - 27.3.2015

Citat:
  • telmos napisal
Sicer pa opažam gonjo proti meni z vseh strani tako tukaj, kot tudi na sejmu, kar pa me ne žalosti ampak vspodbuja, ker pomeni, da sem uspešen. Skrbelo bi me, če bi me zaradi pomanjkanja dela pomilovali.
Sedaj mi je jasno zakaj telmos s svojim zvestim oprodo v vsaki temi o Kronotermu uprizori tako gonjo. Očitno Kronovšek nima pomanjkanja dela, zato si je tudi v času krize lahko privoščil nove proizvodne obrate.
Glede EC motorja ventilatorja pa je nakup zaradi manjšega hrupa nepotreben. Stal sem poleg delujoče črpalke z običajnim motorjem in slišal samo rahel šum zraka in zvok kompresorja. Glede manjše porabe si boš moral pa izračunat prihranek, pri meni je v letu in pol kompresor deloval 1730 ur, kar je najbrž približno enako kot ventilator.

Re: TČ ZV Kronoterm - EC motor ventilatorja - bohinc - 27.3.2015

+1 :wink:

Sicer pa , sem ravno v drugi temi spraševal o novostih s sejma, ko se je pohvalil s prisotnostjo. Novic nismo zvedeli (le vzvišen odgvor, kot običajno...). Ravno tako je v tej temi podal prvi sassapo , pri čem gre za LG zadevo, zakaj ne že zadnjič..., ali malce pred njim v temi g. Telmos :?: Idea
Zakaj ne poda za primerjavo LG cenika, ''svojih'' TČ oz. naveze Vitanest, ki nas stalno, kje po vogalih, spremlja že leta? Saj nimam nič proti, le zakaj pa niso lahko dostopne cene, če se že govori o nizkih?!
Gotovo s tem moštvom, tudi če bi se odločil za domače proizvode, letne proizvodnje le teh ne bi bil v stanju zmontirat (kot ne ostale ponudbe), kaj šele servisirat, ker so zanič, kar oglasi kaka njegova stranka? Le od kod nji podatki , da so Slo proizvodi slabi :?: Idea
Sicer v strokovnost montaž ne dvomim, cenim pa bolj tiste , ki so sposobni prodirat na trg s svojimi proizvodi! Mogoče jih celo tujina bolj ceni, kot mi domači :!: Neodvisno od firm ali samih naprav, pa so lahko dobri ali slabi monterji ( tudi formsko brani problemi).
Montirat so se jih priučili običajno monterji kurilnih naprav iz preteklosti (oz. izboljšanih tudi bodočnosti...),tudi prej pa so bili dobri in slabi....
''Gonjo'' , kot se očitno počuti, si je ustvaril sam...( pa verjamem , da je človek na mestu, ter stoji za svojim delom) Idea :|
Če pa preidemo na EC motor, dosti več od hrupa nismo zvedeli ! Še manj ali se splača- za razliko dobrih dveh stotakov (dotičnega , kot pomočnikov)?
O hrupu niti več novost, ker je že vsaj pet let tako ...(krila sove :mrgreen: )[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")kronotermunichr("46")com/produkti/ogrevalne-toplotne-crpalke/zrak-voda/nizkotemperaturne/[/url], ki kakega vnetega .... , ki jo očitno rad opazuje s pločnika , prepihajo na njem :lol:

Re: TČ ZV Kronoterm - EC motor ventilatorja - kody - 29.3.2015

si prepričan v to?
ker potem imam nekje porabo ventilatorja v najhujši zimi, ko je črpalka največ delala na teden okoli 14 kW

Re: TČ ZV Kronoterm - EC motor ventilatorja - alanford - 29.3.2015

Preveri še enkrat prosim, kar si napisal. Porabo se meri v kWh.