![]() |
|
Mčn - praznjenje - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Tema: Mčn - praznjenje (/showthread.php?tid=54693) |
Re: Mčn - praznjenje - Berghaus - 18.2.2018 Bil danes zjutraj v Litiji, zahteval uradni regulator praznenja MČN, greznic in ostalih septičnih jam. Drugi teden se ponovno oglasim tam, ker bi rad pojasnilo zakaj je bila podana prvotna regulativa o vsakoletnem konfiskatu odpadnega blata. Plus še nekaj drugih odgovorov bi rad, predvsem specifikacijo črpanja, ker danes nisem dobil odgovora na preostalih 60% računa. Mimogrede, tudi grožnja inšpekcijskega pregleda odtekalne vode je iz trte zvita, rečeno mi je, da je šlo za pomoto. Domov sem šel še bolj besen kot tja. V temi o vodnem soglasju me čaka še opis kako smo prišli do same garaže. Banana republika, dobesedno. Re: Mčn - praznjenje - čukimuki - 18.2.2018 Bergi, cena je 11,8260 za kubik z DDV. oz. 10,80€ brez DDV. [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")ksp-litijaunichr("46")si/wp-content/uploads/2016/02/Cenik-praznjenja-in-ciscenja-greznicunichr("46")pdf[/url] Re: Mčn - praznjenje - Berghaus - 18.2.2018 Da bo malce bolj jasno, kaj me žuli, naj pojasnim situacijo. Preteklost: Pokličem Agrogradnjo, naročim praznenje 1m3. Pripelje cisterna, izčrpa, odpelje na čistilno, po pošti izdajo račun in konfiskat. Cena 40 evrov. Sedanjost: Pokličem Agrogradnjo, naročim praznenje 1m3, Agrogradnja me opozori, da zadevo sedaj fakturira KP in da je šla cena u pm. Pripelje cisterna, izčrpa, odpelje na čistilno, po pošti KP pošlje račun, 109 evrov. Postavke na računu: 11 evrov čiščenje skoraj 90 evrov praznenje in odvoz Pokličem Agrogradnjo in vprašam, zakaj so tako astronomsko podražili praznenje in odvoz. Odgovor? Nimajo nič s tem, ker je specifikacija praznenja in odvoza sestavljena na KP, oni osebno se umikajo iz posla, ker od KP ne dobijo pokrito niti nafto!! Kot dokazilo lahko pošljejo sprejemno fakturo. Zaradi tega me zanima specifikacija postavke "praznenje in odvoz". Če ta vsota ni poslana dejansko prevozniku, kam se steka? Zakaj je dvignjena iz 25 evrov na 90? Če bi mi praznila sama KP s svojo cisterno, bi lahko požrl postavko "ker je cisterna nova in kredit zanjo visok", tako pa mi prazni isti izvajalec, isti kamion, z isto kilometrino, celo isti šofer, isto količino. Plačam pa 3x več??? Brez da bi dejansko izvajalec prejel plačilo. Teh fiktivnih stroškov je enostavno trimač. Re: Mčn - praznjenje - mazi_2 - 18.2.2018 @berghaus Te čist zastopim. Pr ns ( občina Ig) je bilo tako. Pri zagonu so prisli trije pogledat grafovo MČN. Niso vedl kje je cista voda in kje zbiralnik!! Ampak ok. Po dveh letih praznenje. Naša pokliče nekaj izvajalcev in izberemo KG Grosuplje. Izčrpajo cca 1,5 -2,0 m3 - račun cca 45€. Pa ne verjamem da so v ta prvi graben skipal. Potem pa občina da koncesijo za odpadne vode PETROLU hock: . Ni kej so petrolovci zavohal gotove pare. So na začetku imeli "odličnega izvalajca" iz celjskega območja. V dopisu so navedli da moraš biti poleg in odprt pokrov MČN... :evil: :evil: Pa so po mesesecu ali dveh zamenjali. So dejali da je ta še "bolj odličen". No to je Kanal d.o.o. Pridejo potegnejo 1 m3, račun, ki da izda Petrol 10€/tono + 69 €prevoz za 6 km. Pa to je za popi__it. Sej je drek dražji kot pitna voda. MARŠ U TRI..... Pa to ni kritika na Kanal d.o.o. So bli čist korektni prišli pred sedmo zjutraj... To je kritika na občino in na te ki so prisesani na denarni tok. Od kdaj ma Petrol cistrene za drek :evil: :evil: :evil: ... sem se mal olajšal k me raz__zdi tako lupljenje. Re: Mčn - praznjenje - čukimuki - 18.2.2018 Ok razumem. Hvala. Re: Mčn - praznjenje - Petrol - 21.2.2018 mazi_2 Napisal:@berghaus Pozdravljeni, podjetje Petrol d. d. ima pridobljeno koncesijo za čiščenje odpadnih komunalnih voda v občini Ig, v okviru katere izvaja gospodarsko javno službo čiščenje odpadne vode. Zakonodaja določa, da mora biti greznica ali male komunalne čistilne naprave MKČN (do 50 PE) praznjena najmanj enkrat na tri (3) leta. Kot izvajalec javne službe moramo vsem uporabnikom greznice ali MKČN v občini Ig to omogočiti. Na območju občine Ig praznjenje greznic in MKČN izvajamo v sodelovanju s podizvajalcem Kanal d.o.o.. Cena praznjenja in čiščenja blata iz greznic ali MKČN je enaka za celotno območje občine Ig. V ceno(64,6 € z DDV do 6 m3) je vključeno črpanje, prevoz blata do Komunalne čistilne naprave Ig (KČN Ig) in delo zaposlenega. Cena obdelave blata iz greznic ali MKČN na KČN Ig (10,95 € z DDV/m3) je določena v koncesijski pogodbi. Hvala za razumevanje. V primeru dodatnih vprašanj se lahko na nas obrnete tudi preko sistema [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")petrolunichr("46")si/povej]Povej Petrolu[/url]. Lep pozdrav, Okoljske rešitve Petrol d. d., Ljubljana Re: Mčn - praznjenje - mazi_2 - 21.2.2018 Pozdravljeni, Vse to mi je še preveč znano. Še pred časom, ko je največji slovenski naftni trgovec začel mešat drek v naši občini je tudi bilo omogočeno vsakemu občanu praznjenje MČN ali greznice. In to po zakonu, na tri leta. Pač si poklical izvajalca (kateregakoli kanal, kgg, ....) in so prišli in izdali račun. Če ni poslovna skrivnost, kaj se je pa zgodilo s prejšnjim podizvajalcem? V lokalnem glasilu ste navedli, da ste izbrali najboljšega. Samo nisem čist zastopil za koga, a za občane ali za slovenskega največjega naftnega trgovca. :evil: Cene ste si dobre naštimal ni kej. Mene kot uporabnika zanima moj strošek. In zato ker sem kupil MČN je moj strošek 75€/m3. Če bi imel pa greznico bi bil pa pri 6m3 samo 22€. Jest budala sem pa MČN šel kupit. Zakaj pa ste cca 80% dražji od mojega prejšnjega izvajalca, ki je prav tako odpeljal kubik ali dva na čistilno napravo bistveno ceneje? lp Re: Mčn - praznjenje - voyager - 21.2.2018 Kak zdaj 22 eur pri greznici? Petrol navaja enotno ceno za črpanje in odvoz do 6 kubikov + obdelava blata. Torej je postavka enaka za MČN in greznico do 6 kubikov. Sicer pa primer nigrad mb odvoz in črpanje 30 eur kubik. Zdaj si pa zračunaj koliko je to pri 6 kubični greznici Re: Mčn - praznjenje - mazi_2 - 21.2.2018 Kalkulacija 66 € prevoz+ manipulacija + 11€/m3 blata ( max 6 m3)=132/6 m3 =22€/m3 Hotel sem povedat meni ne more odpeljat 6m3 ampak 1-2 m3. Moja cena, ker imam MČN in gledam na okolje, je 75€/m3. Če bi bila pri nas cena 30€/ m3 bi bilo super in bi se več občanov odločilo za ekološko bolj sprejamljivo MČN namesto za greznico. Saj sem omenil, da sem tri leta nazaj sem dal cca 45€ za odvoz cca1-2m3. lp Re: Mčn - praznjenje - Berghaus - 22.2.2018 Cene so čista kraja. Ker sem ravno iznad 10 km se mi obračuna postavka prevoz in črpanje 88 evrov. Za kubik. 88 evrov! Prej 25 evrov za isto postavko. S tem da je imel koncesionar nekaj dobička iz teh 25 evrov, zdaj pa iz 88 evrov (ki jih fakturira KP), nima niti za nafto. Kdo je tu nor? Za primerjavo, hijap, poln cigla iz 25 km oddaljene trgovine, z nakladom in razkladom pred hišo, 30 evrov. Harvey Norman, poln kamion pohištva, naklad in razklad, 25 evrov. Omare pripeljane iz Ikea Italija 20 fuknjenih evrov!!!!!!!!!!!! Z nakladom in razkladom! Da ne bo pomote, ne pizdim čez koncesionarja, ravno obratno, ta mi je prej računal pošteno. Zdaj njega in mene drži KP za goltanec. Tu smo 7 let. 4x smo že praznili čistilno, kot ostali lastniki čistilnih. Nagradno vprašanje, kolikokrat so praznili naši greznični sosedi? Glede na obvezna črpanja vsake tri leta? Pa da ga vidim da mi pride kontrolirati čistilno........... Re: Mčn - praznjenje - voyager - 22.2.2018 Ja, komunalna podjetja so skupaj z občinami zavohali lep biznis. Napiše se odlok, pol pa se jebi. Tudi izvajanje prvih meritev ob prijavi MČN na KP je čisto slovenska fora. Vsaka tipska MČN ima izjavo o lastnostih, na kateri so izmerjene meritve testiranj ki jih je izvedel proizvajalec preden je dal produkt na trg. Drugje po svetu teh prvih meritev ob zagonu naprave ni, izvajajo se šele 3 leta po nakupu in tako vsaka 3 leta. Tu pa naši komunalci neke vzorce pobirajo pa pametujejo, ker oni so pač bolj pametni od tujih laboratorijev za odpadno vodo kot so nemška PIA, francoska VEOLIA in podobno. Glavno da se kasira in zajebava, za čisto okolje pa se jim itak fučka RE: Mčn - praznjenje - ssavski - 11.8.2020 (15.2.2018 ob 14:02)Missfirefly Napisal: Kaj pa če imaš poleg vodovoda še zbiralnik deževnice za spiranje wcja, pralni stroj itd? Deževnice ni na števcu pitne vode, v čistilno pa gre na čiščenje. Gratis? V tem primeru je ta del vode, ki pride iz zbiralnika deževnice gratis. V povezavi s količino porabljene vode je tudi obračun za MČN. |