![]() |
|
Poceni elektrika - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Poceni elektrika (/showthread.php?tid=53606) |
Re: Poceni elektrika - Pinky - 7.12.2013 No, no... verjetno pri povišanju cene tudi ne bo od mene zahteval pisnega soglasja, a ne? Naj pa zraven položnice pošljejo ponudbo in izjavo, ki jo podpišeš in vrneš in (ali) znotraj moj-geni aplikacije vstavijo en checkbox, da se strinjam. Konec koncev so večino uporabnikov prevzeli ravno zaradi pristopa in konkurenčne ponudbe. Nefleksibilnih ponudnikov, ki se otepajo strank že imamo dovolj... Pa, da ne bo pomote, do sedaj z Gen-i zelo zadovoljen, za akcijo pa nebi vedel, če nebi tega videl na pps, pa sem ziher 1x mesečno na moj-gen-i strani... Re: Poceni elektrika - bosces - 7.12.2013 Jaz sem jim prejšnji mesec poslal pogodbo za paket TČ, z 1.1.2014 bomo pri njih. Kaj naj zdaj skenslam pogodbo, glede na to da imajo nižje cene v akciji "novi" saj bom tudi nov uporabnik :roll: Re: Poceni elektrika - laguna1 - 8.12.2013 Pozdravljeni Tudi jaz razmišljam da bi poslal pogodbo, bolj berem pogoje, bolj ne vidim, da bi bile kake "skrite" obveznosti v tej vezavi do konca leta 2014, niti ne, da bi moral biti pri njih do konca leta 2014. Torej ali je kaka caka ki je nisem opazil? Pa še nekaj glede enotarifnega merjenja in dvotarifnega merjenja električne energije. V kalkulato GEN-I sem vpisal približno mojo porabo elektrike, torej 300 kw VT in 100 kw MT in mi kalkučator izračuna ceno 60,94 EUR, če bi imel za isto porabo torej 400 kw po enotni tarifi pa je cena 61,16 EUR. Torej ali je res tako, da tudi če imam 75 % porabo v višti tarifi (VT) in le 25 % v MT se mi še vedno splača biti na dvotarifnem merjenju. Nekdaj je bilo načelo, da bi moral imeti 50 : 50 da se ti splača biti na dvotarifnem merjenju. Torej ali drži da se tudi splača razmerje 75:25 (VT:MT) biti na dvotarifnem merjenju ali pa je kalkulator na GEN-I netočen. LP Re: Poceni elektrika - čukimuki - 8.12.2013 bosces: jaz sem na istem, jih pokličem jutri in vprašam. Re: Poceni elektrika - bohinc - 8.12.2013 Če so fer , jim ne bo problem spremeniti pogodbe, mogoče razmislim tudi sam računi, se bodo skozi zimo večali....(imam paket TČ, če ne bi bral foruma, pojma ne bi mel... hvala...) Ker (kdor!) nismo časovno vezani, ne vidim razloga, da ne bi mogli spremenit, drugače pa menjava dobavitelja ..., ''makar'' le na Petrol...,kar je isti šmorn...-drugo pakovanje :lol: Lp Re: Poceni elektrika - pobeg - 8.12.2013 bosces, čukimuki Kaj bi klical. Pač si sklenil pogodbo za paket TČ in sedaj boš še za "Novi najceneje". Sej piše da lahko sklenejo vsi uporabniki. Tudi stari. Ti boš pač že star uporabnik. Sam še vedno da dodam. Če se hočejo it prijazne ponudnike, naj pošljejo po mailu ali pošti nove cene in v tej "elektronski" dobi naj prehod omogočijo z dvemi kliki na njihovi strani. Re: Poceni elektrika - MI2 - 8.12.2013 Hoteli smo kapitalizem in ga imamo, kako se s tem sedaj strinjamo je pač vprašanje. Torej ne jih obsojat, ker se tržno obnašajo. Geni je ugotovil, da ima trenutno nekaj rezerve pri odkupnih cenah in jo lahko ponudi svojim uporabnikom in za pridobivanje novih. Ampak zakaj bi vlagal tisoče eurov v ponudbe na TV in medijih. Potem viška za uporabnike pač ne bi več bilo kajne? Zato je samo napisano na njihovi spletni strani (strošek 0 eur) in kdo je aktiven in spremlja svoje predvsem fiksne stroške lahko omenjeno ugodnost najde in s pridom koristi. Torej sedaj ko imamo verjetno vsi malo manj denarja na razpolago a nič ne pogledate na izpiske trajnika oz. položnice ali dejansko lahko kaj stroškov prilagodite svojim dejanskim potrebam? -Kdo od vas ima še vedno Telekomov stacionarni telefon, ga dejansko potrebujete? Jaz sem 3 številke na 3 lokacijah skenslal že pred 6 in 3 leti. -Dnavno časopisje, ki se valja po hiši vsak dan sem prilagodil dejanskim dnem ko imam čas to prebrat. -Mobilno telefonijo sem za 5 uporabnikov iz preko 120 € mesečno znižal na 48 € in, ker mi je bilo še to preveč sem poslal prijazen mail in dobil še extra -25 % rabata na naročnino za 2 leti.(reklam ne smem delat )-Elektriko spremljam vedno in sem precej na tekočem z uporabo. -Odvoz smeti sedaj ko vsi ločujemo se nam je vsem precej zmanjšal in kdaj ste nazadnje pogledali v "kanto" koliko se v 14 dneh smeti odpelje. Zato sem spet znižal ta strošek za 1/2 ker sem naročil 1x mes odvoz odpadkov. Ker odpadki, katere ločujemo v rumene vreče so dejansko plačani že sami po sebi, ker so brezplačna surovina in jih vseeno odvažajo na 14 dni. -Internet sem skoz imel kar hiter paket 8/1 Mbs pa sem ga zmanjšal na 4/0,768 Mbs -TV sem odjavil plačljive programe po shemah, ker sem ugotovil, da jih premalo gledamo. -Da o vodarini ne govorimo (vem da še vsi ne poznate postavke omrežnine), ker so tako iznajdljivi samo v nekaterih občinah. Torej na nas je, da plačamo to kar potrebujemo in na njih, da nas strižejo kot ovce... Dober pregovor pravi. "Ko imajo otroci denar se kramarji veselijo." Re: Poceni elektrika - čukimuki - 9.12.2013 bosces in ostali. Danse sem poklical na GEN-i. Njihovo elektriko dobim s 1. 1. 2014. Do sedaj sem poslal vse papirje za akcijo TČ, ker pa je nova akcija ugodnejša sem natisnil izjavo in jo poslal in tako bom elektriko dobil po ceni kot je bavedena v zadnji akciji. Če se bo pojavila nova akcija ali znižanje cene elektrike za TČ, ki bo ugodnejše od sedanje akcije je potrebno poslati samonovo izjavo in tako pridbiš nove ugodnosti. Re: Poceni elektrika - taubi - 9.12.2013 na izjavi naj bi navedel tudi Distribucijsko območje: !!??? Gledam vGeni račun pa tega ne najdem. Re: Poceni elektrika - xavi - 9.12.2013 MI2 Napisal:Hoteli smo kapitalizem in ga imamo, kako se s tem sedaj strinjamo je pač vprašanje.In med tem, ko se ubadamo, kako znižat porabo TČ za 2 eura na mesec, nam kabelski trojček požere enako denarja kot ogrevanje. Re: Poceni elektrika - bosces - 9.12.2013 čukimuki, hvala za info. Re: Poceni elektrika - MI2 - 9.12.2013 xavi Napisal:In med tem, ko se ubadamo, kako znižat porabo TČ za 2 eura na mesec, nam kabelski trojček požere enako denarja kot ogrevanje. Jap tu je še rezerva, takoj grem spet na svojo SAT anteno, če veš kje naj dobim neomenjen inet za 10-15 eur/mes. :wink: OK saj nisem tako zategnjen. Ampak recimo temu da kompenziram dražje vinjete za kombi in 2 osebna, nadomestilo za uporabo cest pri registraciji, prihajajoči davek na nepremičnine, višji ddv... Hecno je to, da mi gorenci pravijo, da preveč gledam kje bom kaj ceneje dobil. :oops: Re: Poceni elektrika - bohinc - 9.12.2013 Citat:Hecno je to, da mi gorenci pravijo, da preveč gledam kje bom kaj ceneje dobil. :oops:Na forumu poznamo tud Prleka..., ki je po mojem mnenju še hujši.... :lol: Lp obema...brez zamere 8) P.s. taubi...kdo je bil tvoj prvi operater...oz. lokalni- (le ta tudi odpravlja morebitne težave za naše ''nove'', ter kvečjemu tu nam lahko ''pokljubajo''- v primeru potrebe, če le to ni na samem objektu pa je to strošek, ki ga plačujemo [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")sodounichr("46")si/druzba_sodo/kdo_smo[/url]), razen če sem bil zaveden :oops: Lp Re: Poceni elektrika - xavi - 9.12.2013 Sem bil na spletni strani od Amisa, pa žal nimajo SK 1,2,3. Golica in podobni, ki so v paketu za 25 eurov (akcija v trajanju 1 leta), pa mi niso zanimivi. Problem je, da so paketi bistveno cenejši, kot posamezne storitve. PS Eno je škrtost, drugo pa racionalnost. Re: Poceni elektrika - MI2 - 9.12.2013 Citat:Eno je škrtost, drugo pa racionalnost.Torej smo Štajerci racionalni, Gorenci pa škrti? :twisted: Ok vse to je hec, preden se vsujejo opazke in pride še do kakšnih odcepitvenih teženj. Radi se imejmo saj to je še zaenkrat neobdavčeno, itak smo vsi na istem.
|