PodSvojoStreho.net
Utripanje LED luči - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Tema: Utripanje LED luči (/showthread.php?tid=52092)

Strani: 1 2 3 4 5 6

Re: Utripnje LED luči - delfincek - 22.9.2015

Popravek zadnjega stavka iz moje prejsnje objave, da ne bo nesporazumov...

V mojem prejsnjem primeru, kjer sem imel zvezano tako, da je tlivka gorela samo kot je bilo stikalo na OFF, je tlivka gorela sibko v primeru, ce sem odstranil vse GU10 zarnice. Ko sem imel v stropni luci GU10 svetilke, je tlivka gorela intenzivno. A seveda bil je problem z utripanjem na LED GU10, tako da je to bilo nesprejemljivo. razlozi to kdo, ce more.

lp, d.

Re: Utripnje LED luči - Homer - 22.9.2015

Tisto kar ti misliš da je nula, najbrž ni nula.
Druge razlage ni!

Re: Utripnje LED luči - delfincek - 22.9.2015

In kaj je namesto N? V vticnici imam zgolj samo tri drote.

Re: Utripnje LED luči - Homer - 22.9.2015

Morda ni nikamor priklopljen in ti deluje nekaj z indukcijo......

Re: Utripnje LED luči - arbajter - 23.9.2015

Daj čisto navadno žarnico med črno (ali rjavo, ne vem, kakšen kabel imaš) in modro. Če imaš na modri nulo (kar zelo dvomim, verjetno je "šalter pol" oziroma odvod na luči) ti bo žarnica zasvetila na polno. Če pa je to šalter pol, pa se ti bodo prižgale led luči. Isto preizkusi še med črno (rjavo) in rumeno zeleno. Če ti žarnica zasveti na polno, pomeni, da je rumeno zelena vezana na nulo. Če ti žarnica v tem primeru ne zasveti, pomeni da rumeno zelen vodnik nima ničelnega potenciala in ga boš v dozi moral prevezati na nulo. Potem pa ti bo tlivka vezana med črno (rjavo) in rumenozeleno svetila brez vizuelne razlike med ostalimi tlivkami. Glede na tvojo sliko predvidevam da imaš vgrajena stikala od TEM-a. Predlagam, da vstavljene vložke z vgrajenimi tlivkami zamenjaš z enakimi, le da so v njih vgrajene led diode.

Re: Utripnje LED luči - delfincek - 23.9.2015

Hvala za pojasnila. Ja imam TEM stikala. Jutri bom verjetno dobil kolega elektricarja, da mi pogleda, kaj imam in kaj nimam v tej dozi. Ali zna biti, da bi te LED tlivke odpravile problem utripanja GU10 LED zarnic, ce imam LED tlivko zvezano med pola stikala?

lp, d.

Re: Utripnje LED luči - Homer - 23.9.2015

Ne, "LED tlivka" ti ne bo odpravila težav z utripanjem.
So pa te "večne" in s časom ne slabijo. Poleg tega so lahko različnih barv.
Tlivka namreč s časom "počrni" in slabše sveti.

Re: Utripnje LED luči - audl - 9.10.2015

Imam isti problem, naročil sem stilaka z LED tlivkami, in po po celem fletu LED vgradne luči (kitajc) in zdej imamo light show ko je vse na off. WTF... kako bom najceneje odpravil težavo, z uporom?

Re: Utripnje LED luči - gremlin - 9.10.2015

Zamenjaj led z dobrimi, starimi, vpeljanimi in poceni 40w žarnicami, ali pa v stikalih odlopi indikatorje.
Lahko poskusiš še z varianto 1 ali 3 s slike, ki jo je na prejšnji strani prilepil delfinček (če seveda tvoja stikala to omogočajo)

Re: Utripnje LED luči - audl - 24.8.2016

audl Napisal:Imam isti problem, naročil sem stilaka z LED tlivkami, in po po celem fletu LED vgradne luči (kitajc) in zdej imamo light show ko je vse na off. WTF... kako bom najceneje odpravil težavo, z uporom?

Rešil z točno za to namenskimi kondenzatorji, imam jih še 30+ kdo rabi? Zs

Re: Utripnje LED luči - Homer - 25.8.2016

Citat:točno za to namenskimi kondenzatorji
Kondenzator je kondenzator, ki ima nazivno kapaciteto in napetost!
Če ga uporabiš za odganjanje muh ali za to da ti LED ne utripa pa je tvoja izbira!

Re: Utripnje LED luči - audl - 26.9.2016

delfincek Napisal:Popravek zadnjega stavka iz moje prejsnje objave, da ne bo nesporazumov...

V mojem prejsnjem primeru, kjer sem imel zvezano tako, da je tlivka gorela samo kot je bilo stikalo na OFF, je tlivka gorela sibko v primeru, ce sem odstranil vse GU10 zarnice. Ko sem imel v stropni luci GU10 svetilke, je tlivka gorela intenzivno. A seveda bil je problem z utripanjem na LED GU10, tako da je to bilo nesprejemljivo. razlozi to kdo, ce more.

lp, d.

Simpl k pasulj. Tlivka deluje na povratni tok, zato mora biti porabnik zvezan in tokokrog sklenjen. Kar se tice utripanja pa kot sem že pisal imam element ki ga vežeš vzporedno med fazo in nulo in adijo vsi problemi...

Re: Utripnje LED luči - arbajter - 27.9.2016

Bom še tule nalimal rešitev teh težav. Tem ima en mesec v prodaji nov filtrski člen, ki sliši na ime IA50 in definitivno rešuje vse probleme okrog utripanja led svetilk v navezi z v stikalu vgrajene tlivke ali led diode.

Re: Utripnje LED luči - Stesta - 28.9.2016

Takole na hitro bi rekel da je ta IA50 kondenzator ali morebiti RC člen..

Re: Utripnje LED luči - mirator - 28.9.2016

To je RC člen. Vendar se mi zdi takšno reševanje problema, čeprav je učinkovito, kar precej šalabajzersko. Preprosto lučka pri normalni priključitvi, ne bi smela utripati sicer pa je neustrezna in jo je potrebno zavrniti.