![]() |
|
Ogrevanje sanitarne vode s sončnimi kolektorji - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Ogrevanje sanitarne vode s sončnimi kolektorji (/showthread.php?tid=47086) |
Re: Ogrevanje sanitarne vode s sončnimi kolektorji - Poldee - 5.6.2016 Zadnjih nekaj dni je (vsaj na dolenjskem) malo hecnih. S tem mislim na oblake in je kar nekaj prekinitev gretja tekom dneva oz. gretje ni stalno ampak zagasto (ce pogledas graf). Sicer je pod crto skoraj vsak dan cel bojler okoli 55-60 stopinj, samo tudi pri nas to ni to za to obdobje. Pocakaj na 2,3 v celoti soncne dni in bos potem videl. Ce pa se sproti porabljate vodo pa mogoce niti ne more ogreti... Drugace pa pri pritisku kot ga imas pri nas ni bilo opazno slabsega gretja, to je bolj pomembno proti zmrzovanju/pregrevanju medija. Re: Ogrevanje sanitarne vode s sončnimi kolektorji - SloCop - 5.6.2016 Dolenjska, vakumci, poraba običajna - 3 članska familija in maček ki nima veze z vročo vodo in živi zunaj, ob 10-11h gre sistem v stagnacijo, temperatura zalogovnika pri vrhu 90stopinj, 1500l. Re: Ogrevanje sanitarne vode s sončnimi kolektorji - Poldee - 5.6.2016 Tomo: me veseli da si uredil. Unih ki so ti za praznjenje/polnjenje zeleli vzeti 250€ se pa loku izogibaj. Meni je nazadnje to naredil za 30€, ker se mi ni dalo zaj*bavat s tem, un pa je naredu v pol ure, pa se odzracevalni loncek je odstranil in montiral cep namesto njega. Re: Ogrevanje sanitarne vode s sončnimi kolektorji - tomo - 5.6.2016 Poldee, sem mu tudi povedal, da se mi zadeva zdi občutno predraga. Teh tvojih 30€ za storitev je več kot fair cena. Res pa je, da bi jaz temu dodal še cca. 13 l Solar-ja, kar bi zraven prineslo kakih 70€... Re: Ogrevanje sanitarne vode s sončnimi kolektorji - burgy26 - 5.6.2016 Hvala, jaz sem kolektorje sicer očistil (stekla), ker je nekdo to napisal, pa je res veliko umazanije bilo gori, pozna se tudi nekaj višja temperatura...bomo videli jutri, mogoče je tudi v tem bil problem :roll: :?: ...bom pa vseeno malo še povprašal nekoga, če mi tole dotoči notri, vsaj za vsak slučaj... Re: Ogrevanje sanitarne vode s sončnimi kolektorji - tomo - 5.6.2016 Burgy, meni se je že lani vse skupaj malo čudno zdelo, ko sem pričakoval, da bi sistem moral greti, a se nikakor ni obrnilo. No, ko so bile visoke temperature, je sistem vendarle nekako zakrožil in voda se je segrela. Ko pa potem letos zadeva ni delovala, sem pa le začel raziskovati - rezultat pa si izvedel. Torej, če imaš občutek, da ni vse tako kot je bilo prej, se najverjetneje srečuješ s podobno težavo. Re: Ogrevanje sanitarne vode s sončnimi kolektorji - Poldee - 5.6.2016 Tomo: sprazni in ponovno napolni sistem, preveri pretok in ma da dela! Sonce je zakon :-) Re: Ogrevanje sanitarne vode s sončnimi kolektorji - tomo - 5.6.2016 Poldee, mi je nekdo omenil, da se sedaj v sistem vgrajuje tudi merilnik pretoka, ki ga pri meni še ni. S tem bi se takoj lahko videlo, če sistem normalo kroži ali ne. Re: Ogrevanje sanitarne vode s sončnimi kolektorji - Poldee - 5.6.2016 Drzi, samo moj, ki je prisel skupaj z bojlerjem, ne dela vec. Kot da ga je nekaj zabilo - al je na nuli al pa na full :-) Samo dokler greje mi je ok, se ne mislim se s tem ukvarjat. Se mi ne da znanstveno pristopat k zadevi :-P |