PodSvojoStreho.net
Nakup termostatskih ventilov - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Nakup termostatskih ventilov (/showthread.php?tid=45971)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Re: Nakup termostatskih ventilov - SloCop - 4.11.2012

Sobni termostat v eni sami sobi je oslarija. Zadeve se resno lotiš s sobnim termostatom v vsaki sobi. Potem ne pišeš več oslarij Smile

Zaspanc Napisal:Meni, pa še zdaleč nisem edini, sobni termostat oziroma korektor ne naredi nič dobrega.
Če bi imel za ogrevat zgolj en prostor, kot recimo kak vikend, potem ja. Kakor hitro pa imaš več sob, katerih vrata niso non-stop na stežaj odprta, pa zadeva ne funkcionira več.

90%: ok, morda celo 90% stanovanj pade v ta okvir. Pa dvomim. Kvečjemu 50%, pa še to hudo dvomim.
Pa četrtina se noče/ne zna/nima časa s tem sploh ukvarjat, ker jim bolj zregulirana temperatura ali ne pomeni zadosti, ali pa jo še niso izkusili. Saj veš kako je bilo pred časom s klimami v avtih recimo. Dokler ne poznaš, ne pogrešaš.
Kaj pa ostali? Delovni čas razmetan in povsem nepredvidljiv, prazniki, bolniške, ... ?

Zagotovo si pri ogrevanju na olje imel konstantnejšo temperaturo kot jo imaš zdaj. Ampak ta padec komforta nočeš preveč na glas objavljat, oziroma ga še sam pred sabo malce skrivaš, ker veš da gre za pričakovano negativno posledico šparanja. Ampak take kompromise si pač prisiljen sprejeti, ko si se odločal za spremembo sistema.

Re: Nakup termostatskih ventilov - csamo001 - 4.11.2012

Dajmo malo zdefinirat o čem sploh govorimo: termostatskih glavah oziroma ventilih na radiatorjih ali pa o sobnem termostatu/korektorju, ki pomaga pri krmiljenju ogrevalne naprave?

Re: Nakup termostatskih ventilov - ufm - 4.11.2012

Jaz imam oboje. Do včeraj sem imel termostat/korektor v kuhinji/dnevni, ampak sem prav zaradi občasnih prevelikih toplotnih dobitkov zadevo preselil na hodnik. Tam ekstremov ni. V kuhinji/dnevni pa bodo odslej prišli na račun Danfoss temostatske glave - doslej so bile vedno do konca odprte. Ampak... zime (še) ni, da bi preveril delovanje.

Obrnil sem na številko 3, želim pa temperaturo 22°C. Bo po vaših izkušnjah to dobro izhodišče?

Re: Nakup termostatskih ventilov - csamo001 - 4.11.2012

Ne vem sicer kako je pri tvoji TČ, ampak na naši Seltronovi regulaciji (ki je sicer ne uporabljamo več) je bilo moč nastaviti "občutljivost" sobnega korektorja. Tako da sama številka mi ni nič povedala, če nisem vedel kako je nastavljeno na krmilniku... Kot rečeno, ne vem pa kako ima tvoja TČ to porihtano.

Re: Nakup termostatskih ventilov - ufm - 4.11.2012

Hm, mislim, da se občutljivosti ne da nastaviti. Nastavljeno imam pač željeno temperaturo, dvižni vod pa se regulira po vremenski krivulji. Ko temperatura v prostoru preseže 0,5°C (ali pade), se izklopi / vklopi delovanje. Iz malo že nabranih izkušenj tudi vidim, da vremensko vodeno uravnavanje kar dobro deluje, ampak ... težimo k "popolnosti", zato uravnavamo še s sobnim korektorjem, pa s termostatskimi glavami.

Re: Nakup termostatskih ventilov - matper - 5.11.2012

e13 Napisal:Lepo bi prosil če ima kdo kakršnokoli informacijo glede zgornjega prispevka o Giacomini ventilih, da mi pomaga.

lp

Imam Giacomini termostatske glave na Giacomini ventilih četrto leto in zaenkrat še vse deluje, kot mora. So pa te termostatske glave (vsaj v Italiji, kjer sem nabavljal) prav smešno poceni v primerjavi s kakšnimi Danfos glavami pri nas. Mislim, da sem jih nabavil po 9 EUR/komad.

LP

Re: Nakup termostatskih ventilov - e13 - 5.11.2012

"matper" hvala za odgovor
Ja cene so res smešne - zadnja informacija je 7€/kom.
Sem ravno danes zjutraj naročil in bomo videli kako bo zadeva špilala.

lp

Re: Nakup termostatskih ventilov - Hanzi - 6.11.2012

kje si naročil... tudi jaz imam se nekaj ventilov za zamenjati
hvala za link lahko na zs

Re: Nakup termostatskih ventilov - e13 - 6.11.2012

Ma meni jih bo naročil majstr, ki mi je sedaj na novo postavil kurilnico.

lp

Re: Nakup termostatskih ventilov - misko07 - 6.11.2012

@e13:Kot so prijazno pomagali tebi, tud ti naredi nekaj dobrega.

Seveda mi lahko javi preko PM če bi želel, da naročim majstru naj jih naroča še zanj.
To je pa res najmanj kar lahko storim jaz - in seveda tudi on.

lp

Re: Nakup termostatskih ventilov - Hanzi - 6.11.2012

predvidevam da je cena 7 evrov samo za ventil. Glava v to ceno ni všteta najbrž.
Ker kpl je okoli 20 evrov.
Kakšna je razlika med danfoss - herz - giacomelli.
Danfoss je tretjino dražji od ostalih dveh

Cena 7€ je samo za glavo.
Je pa tako, da na giacomeli ventil paše samo njihova glava.

lp

Re: Nakup termostatskih ventilov - matper - 7.11.2012

Na Giacomini ventile se da z adapterjem namestiti tudi druge glave, tudi Conrad ponuja tak adapter za svoje elektronske glave.

LP

Re: Nakup termostatskih ventilov - e13 - 7.11.2012

Huh to pa je informacija, ki mi bo precej pomagala, ker imam doma dve termostatski glavi ,ki mi ne pašeta na ventil. S tem adapterjem mi seveda bo pasala.

Še enkrat hvala.
Če kdo potrebuje info kje moj monter nabavlja giacomini robo mu lahko posredujem informacijo - seveda na PM.

lp