![]() |
|
vrtina, TČ voda-voda - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: vrtina, TČ voda-voda (/showthread.php?tid=44028) |
Re: vrtina, TČ voda-voda - vuego - 14.4.2015 Ja. Se strinjam. Re: vrtina, TČ voda-voda - Poldee - 14.4.2015 Ma to luknanje zemlje bi itak moral prepovedat. Da lahko ze kr vsak s traktorjem pocne kar hoce pa tud ni vec normalno
Re: vrtina, TČ voda-voda - sassapo - 14.4.2015 vuego Napisal:Tudi sam se odločam med sistemi. Vrtina bi morala biti globine ca 15-20m. ne vem od kje vam takšne številke..TČ voda voda je vsaj 2k€ cenejša od zrak voda v enakem kakovostnem razredu. Vrtina je 60€ po metru, če sam opraviš fizična dela in položiš cevi do hiše je investicija enaka zrak voda, razlika v končnem izplenu neprimerljiva, pa še zunaj nobene ropotajoče škatle :wink: Re: vrtina, TČ voda-voda - Mirando - 14.4.2015 aha,aha....@ssapo...smo že pri "ropotajočih" škatlah ) ...v drugih temah pa so vse tč zrak "kao" neslišne ali pa komaj slišne ![]() malo heca... Re: vrtina, TČ voda-voda - Poldee - 14.4.2015 Ne, ta drage oz. 'ta prave' (in Gorenje seveda) so neslisne (kolko para tolko muzike). Klima TC (karkoli ze to pomeni), so pa helikopterji, rabis cepke za usesa Neverending story...
Re: vrtina, TČ voda-voda - vuego - 14.4.2015 Vrtina je 50 € /m. Skupaj s preiskusi in podobno ostalimi "malenkostmi" pridem na 2k€. TČ pa ni cenejša. Če primerjam dobro "klima" TČ brez zalogovnika proti TČ voda-voda, zalogovnikom, skupaj s črpalkami in ostalimi "malenkostmi" je pa najboljšem scenariju 1000 € razlike (klima je seveda cenejša). Seveda, če bi šel primerjat "ta pravo" zrak-voda, ki ima cifro 300 v imenu, vanjo vržem še tlake in omete. @saso: moti me, da vedno govoriš pavšalno; primerjamo naj "enak" kakovostni razred... povej konkretno, kaj bi moral primerjati; podatke o hiši, lokaciji in porabi imaš iz ZSjev, hiša je 15 W/m2a, TČ zadostuje 6-7 kW. Re: vrtina, TČ voda-voda - Poldee - 14.4.2015 vuego: vidm, da si trebanjc, nimas nobenga soseda s traktorjem bliz? Re: vrtina, TČ voda-voda - cheba - 14.4.2015 GalloLight Napisal:vuego Napisal:Razlika v investiciji min 3000 €. Za pripravo tople vode povprečna familija potrebuje letno cca 2500kwh-3200kwh energije. Če upoštevaš scop pri zrak/voda za pripravo sanitarne vode tam okrog 2 - 2.5, prideš na tvoj znesek. Ne vem, ali se nič ne ogrevate, ali se nič kaj ne tuširate
Re: vrtina, TČ voda-voda - sassapo - 14.4.2015 vuego Napisal:Vrtina je 50 € /m. Skupaj s preiskusi in podobno ostalimi "malenkostmi" pridem na 2k€. Ker mi potem takoj očitate, (nekateri) da delam reklamo za določene firme. TČ voda voda srednjega razreda za tvoje potrebe 3.890 ... zrak voda 5.690€ ali, če gremo v višji razred 7.250 proti 9.470€ ... firme iz zgoraj omenjenega razloga ne bom navajal, so pa vse razlike med zrak voda in voda voda tu nekje :wink: Re: vrtina, TČ voda-voda - SabinaV - 14.4.2015 Poldee Napisal:Ma to luknanje zemlje bi itak moral prepovedat. Da lahko ze kr vsak s traktorjem pocne kar hoce pa tud ni vec normalno Saj je prepovedano če želiš narest legalno moraš imeti dovoljenje. Koliko jih ima pa je drugo vprašanje. Re: vrtina, TČ voda-voda - xavi - 14.4.2015 vuego Napisal:Vrtina je 50 € /m. Skupaj s preiskusi in podobno ostalimi "malenkostmi" pridem na 2k€.Daj mi kontakt za to cenovno varianto 50 e/tm. Te, ki sem jih sam kontaktiral so precej dražji. Če imaš lastni vodnjak, naredi črpalni test glede izdatnosti vodnega vira, preveri vsebnost kovin, temp. vode. V kolikor bo zadostil vse potrebne zahteve vzameš TČ v-v, ki je z vrnjeno subvencijo cenovn v rangu z Z-V. Re: vrtina, TČ voda-voda - mucek11 - 20.4.2015 Tudi mene zanima vrtina za 50€/tm. xavi kaj si do zdaj dobil najbolj ugodno varianto, ker jaz se še odločam kaj bom naredil? Re: vrtina, TČ voda-voda - xavi - 20.4.2015 Fi 114 60€ Fi 125 67€ + premik garniture 200€. Ponudba s prekmurja. V oči bode strošek za premik. Zadevo bi moralo realizirat več ljudi hkrati na isti oz. bližnji lokaciji. Mogoče bi moral preverit vrtalce z okolice Zagreba. Re: vrtina, TČ voda-voda - allagas - 20.4.2015 men so za dostavo in odvoz stroja želel zaračunat 650.na koncu smo se zmenil za 200. |