![]() |
|
Alarm Bentel ali Paradox - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Tema: Alarm Bentel ali Paradox (/showthread.php?tid=35633) |
Re: Alarm Bentel ali Paradox - Hanzi - 14.5.2018 Meni se že z prestavitvijo uro jeseni in spomladi ne ljubi več ukvarjat. Imam pa avtomatski vklop alarma vsak večer, čeprav sem baje eden redkih ki mu to spila. Meni spila oziroma odgovarja in zaradi tega nimam veliko lažnih alarmov. Itak ima vecina senzorjev nekaj sekund zamika da lahko ugasnes alarm preden začne cviliti. Smo pa že nekajkrat laufal po hiši sredi noči, ker so otroci bluzil po hiši ponoc Re: Alarm Bentel ali Paradox - arbajter - 14.5.2018 Hanzi, če jo dobi pravi monter v roke ti ne pomaga nobena koda. Vse se da povozit. Sploh pa po toliko letih nedelovanja tudi centrala nekoliko "pozabljiva" rata. Večina senzorjev nekaj sekund zamika? ZA KAJ PA? Da ima nebodigatreba čas prit do centrale? Ali fentat GSM antenco, komunikator, centralo? Zakasnitev delaš samo na vstopnem senzorju (lahko sta tudi dva ali trije, odvisno od števila vhodov in tipkovnic) in na nobenem drugem, vsi preostali morajo takoj zviznit. Brez sekunde zakasnitve. To bi tvoj lokalni elektrikar moral vedeti. Poznam primer iz centra LJB in to še na ulici, kjer je 24 urni nadzor taplavih partizanov, ko je bilo vlomljeno le dobrih 10 sekund, varnostna služba je prišla v roku pol minute, bad guysov nikjer, iz delavnice je pa shodilo za 15 jurjev najbolj kvalitetne ribiške / muharske opreme (Orvis, Loop, Berkley, Mitchell). Pa saj so vedli, da je alarm, verjetno so tudi kako "ekskurzijo" že prej naredili in z "okicami poslikali" kaj je vrednega in kje stoji. So bili pa zagotovo ribiči tisti rokomavhi, saj le taki vedo, kaj pomeni Orvis...samo če jim pustiš, da se najprej pol ure šetajo po objektu, preden tista stvar zakokodaka je to to. Re: Alarm Bentel ali Paradox - kavelj2222 - 14.5.2018 No za zsčetek sem odpru centralo in ze na priključnih sponkah pred trafotom je varovalka ki je seveda skurjena. tako ne more delat. Tako da najprej zamenjamo to potem pa dalje. Alarmni sistem je bil zmontiran in tudi nastavljen v startu sigurno ampak jaz bi rekel da ga prejsnji lastnik ni nikoli uporabljal. Pri centrali je tudi sicer izklopljen ampak se vedno prisoten in po meritvi popolnoma prazen akumulator. Centrala je KYO 8. lp,J. Re: Alarm Bentel ali Paradox - Hanzi - 15.5.2018 Ce imas centralo zraven vhoda oziroma tipkovnic nisem jaz kriv. Centralo ze pokriva senzor brez zamika bodi brez skrbi.Pa tudi najti jo mora najprej. Razen ce si zadevo predhodno ogleda ko.pride na "kavo" Re: Alarm Bentel ali Paradox - arbajter - 15.5.2018 Seveda ti nisi nič kriv. Centrale nimam zraven vhoda. Pa veš zakaj? Ker sem prelen (ali pa morda zato, ker se mi ne "splača" delat tega zase, ker od tega enostavno ni "zaslužka" - pa se že neko tretje leto valja v garaži tisti kup zapakirane opreme od DSCja, od barier, pa Touch tipkovnic in preostale navlake. No morda pride na vrsto, ko bom v penziji in se bo tudi to "izplačalo". Do takrat se pa "išče" monter, ki bi tisto skup zmetal. Upam, da ga srečam. No in tudi takrat ne bo zraven vhoda, pri meni je pač tako, da teh stvari ne montiram na vidno mesto. Zmotilo me je tvoje pisanje o senzorjih z zakasnitvijo proženja, tudi tistih, ki so izven vstopne cone. In to nekje ni v navadi pri teh sistemih. No ti že veš. Ni bil moj namen spraviti te k preprogramiranju tvojega sistema. Glavno, da si z njim zadovoljen. Re: Alarm Bentel ali Paradox - Hanzi - 15.5.2018 Senzor v hodniku sem moral iz direkt pretakanit na zamik, ker te je senzor lahko videl ob tipkovnici. In se je sprožil alarm preden je centrali kapnilo da si dal na off. Več pa ne bom pisal, saj veš da se o takih zadevah ne piše javno, se pod zasebno raje ne Re: Alarm Bentel ali Paradox - kavelj2222 - 19.7.2018 Pozdravljeni, iščem nekoga, ki se ukvarja in pozna Bentel alarmne sisteme. Potrebujem nekoga, da pride in oceni, kaj se da narediti z mojim obstoječim sistemom, ki ga sam ne poznam in ni v funkciji že dlje časa. Ali se ga splača urediti in dati v funkcijo ali je bolje razmišljati o novem. Hvala in lep pozdrav. Re: Alarm Bentel ali Paradox - pentax - 19.7.2018 Hanzi Napisal:Meni se že z prestavitvijo uro jeseni in spomladi ne ljubi več ukvarjat. Imam pa avtomatski vklop alarma vsak večer, čeprav sem baje eden redkih ki mu to spila. Meni spila oziroma odgovarja in zaradi tega nimam veliko lažnih alarmov.Ti imaš dejansko aktiviran alarm v hiši takrat ko ste v hiši? Če je otroka stisnila potreba, menda mu ja ne boš omejil gibanja in opravljanja potrebe, zato ker je alarm aktiviran :mrgreen:. Res ne vidim smisla, da je alarm aktiviran v polni hiši ampak ok, različno gledamo na te zadeve in tudi potrebe po temu so različne. Jaz sicer še svojega avta ne zaklepam, ker tisti ki ga bo sunil bo precej tankal, če se bo mislil voziti :mrgreen: . Re: Alarm Bentel ali Paradox - Hanzi - 20.7.2018 Do wc (pa se kam)lahko bp pride brez alarma. Ce ga pa "luna nosi" smo pa slisal. Drugace so jih pa ze precej ukradli medtem ko so spali. Re: Alarm Bentel ali Paradox - Hanzi - 20.7.2018 Kavelj, mpgoce se okvirna lokacija, ker pregled alarma mojstrtu iz primorkse v prekmurju ne bo zanimiv najbrz. Okvirna starost, se pa bojim da bo vsak raje svetoval novega ce je obstojeci nek arhivski primerek. Tudi jaz sem imel neke vrste alarm prej v hisi, pa se ni nihce z zelel poglabljat v njega. Re: Alarm Bentel ali Paradox - kavelj2222 - 20.7.2018 Ja se opravičujem iz nekih drugih forumov sem navajen da je lokacija že v moji predstavitvi navedena. Gre za okolico ljubljane. Primerek po mojem ni ravno arhivski, ker se ga še dobi. No nekdo, ki se spozna bo povedal kako in kaj, ko mu še jaz povem svoje želje. lp,J. Re: Alarm Bentel ali Paradox - pentax - 20.7.2018 Hanzi Napisal:Do wc (pa se kam)lahko bp pride brez alarma. Ce ga pa "luna nosi" smo pa slisal. V filmih te ukradejo tudi med tem ko si buden - ampak moraš biti res pomemben, vsaj Trump ali pa Putin :mrgreen:. Kakorkoli, naj služi namenu! Re: Alarm Bentel ali Paradox - Hanzi - 21.7.2018 To so tudi moje starse.sredi belega dne, oba doma. V takih primerih ti noben alarm in pasja zverina ne pomagata. Kavelj, dobis na email ime elektricarja. Mogoce ti kak arbajter s foruma lahko pomaga. Re: Alarm Bentel ali Paradox - pentax - 21.7.2018 Po zdaj prebranem vidim, da si verjetno v predprejšnjem postu mislil napisati besedo okradli in ne ukradli, kar čisto spremeni pomen napisanega :wink:. Re: Alarm Bentel ali Paradox - Hanzi - 21.7.2018 Ja, zjutraj so bili mozgani se na pasi. |