PodSvojoStreho.net
toplotna črpalka - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: toplotna črpalka (/showthread.php?tid=22161)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Re: toplotna črpalka - g.o.dizzle - 17.12.2013

Telmos, zdaj pa ti nehaj nakladat. Jaz pa imam osebno izkusnje s stotinami pump po vsej sloveniji, od lendave, do barja, celo v verjetno najhujsem kraju - radencih, vse imajo mrezo zadaj, nobena nima problema. Pa nobena nima grelnih kablckov, ki ravno tako porabijo veliko energije po nepotrebnem.
Ti problemi so vezani samo in izkljucno na idiotsko konfiguracijo uparjalnika, ki v branzo ogrevalnih naprav preprosto ne sodi!
Zal uporabniki takih skropucal na koncu trosijo svoje negativne izkusnje naokrog in pregovarjajo druge, da so toplotne crpalke slaba resitev..
Brezveze kaj pisem, itak imas vedno prav..

Re: toplotna črpalka - bohinc - 17.12.2013

Dragi gospod telmos , moja naprava ni imuna ...in deluje ravno v podobnih razmerah kot jih omenjaš...že tri leta ...veliko megle in vlage :!:
Res pa je letošnja jesen- ter začetek zime precej radodarna napram prejšnjim letom z osončenjem..., čeprav vlaga je še precej visoka...napram burje sušečim mesninam.....neprimerljivo Idea
Zato tak vzvišen govor mi prav dol visi....pa če grem po bergijevo takoj v banovce....- samo ne morem si kaj pri tako pomanjklijivih trditvah....ki smo jih že neštetokrat mleli..., saj če se umaknem boste uživali svoj inverterski mir... :oops: :lol:
Torej zakaj je že sonnenkraft šel v redek razmak lamel :?:
Oziroma sem videl dosti TČ kot tudi opazujem svojo...da me tvoja vzvišena trditev še dolgo ne bo prepričala :wink:
Za žogo je preredka tista na inverterjih- prenekaterih, poglej si vsaj mojo slikco in ne govori na blef...s svojo vzvišenostjo...Pa vem da nisi slab, ter rad pomagaš...sam nimam pa nobene potrebe, da ti kimam kot ovca .... še manj kam lezem... Idea
Lp

Re: toplotna črpalka - Berghaus - 17.12.2013

V treh letih sva z Biksijem dokazala, da ste glede megle proti nama osončeni ko na Havajih :-)

Sploh po tistem, ko sem vam zalepil meglena jutra v glavnem višku vročinskega vala v Sloveniji.

Tu vas žal moja lokacija poseka ko knof od gat :-)

Trenutno ne vidim avta parkiranega 10 metrov stran od bajte.

Re: toplotna črpalka - bohinc - 17.12.2013

Ja :wink: .... bom poprosil telmosa za sonnenkraft sol + , ter garancijo gretja pozimi z poudarkom na kolektorjih Idea
Takoj zatem dam oglas o prodaji svoje TČ :lol:
Lp
p.s. jaz pa tulim v luno :mrgreen:

Re: toplotna črpalka - telmos - 17.12.2013

Mater ste čudni. Saj nisem napisal, da je to povsod ampak tam, kjer je megle in ostalih dejavnikov čez glavo. Saj jaz jo imam gor, pa mi nič ne zmrzuje ampak tam kjer pa se to dogaja jo je pa potrebno stran pobrat. Tisti grelni kabel bi pa prav vsaka tudi tvoja Termia potrebovala, če bi imel kondenz izveden tako, kot ga ima unika na steni. Ne vem, kaj hočeta po vsej sili dokazat. Mene prav en k.... briga kako jih instalirata in jih imata instalirane ter kaj se vama gor nabira. Ne verjamem in ne bom, da na vajine tista gosta megla, ki napravi naravo, kot bi ponoči padlo 5cm snega, ne pobeli. Ali pa, da ko pada dež z vetrom na izparilec ta ne ledeni. Ja potem vama po vsej logiki tudi ne deluje ali pa vama zunaj greje Confusedhock: . Pa se lahko na glavo postavita in tupita, da imata prav!
O tistem sol+ nimaš prav nobenega vedenja, ker če bi ga imel bi vedel kam sodi in ne bi nakladal nekaj v tri dni. Sam točno vem, kam sodi in komu bo zato koristil. So pa ga hoteli nekateri imeti, pa sem ga prav zaradi pozicije in karakteristik okolja odsvetoval. Nisem pa prepričan, da bi to vidva na mojem mestu storila.

Bohinjc
Potem imaš zegen, ker vidiš luno. Jaz ne vidim pol klinca od vhodnih vrat.

Telmos, pričakuj klic Sandre!!

Gdje si mujo je v pripravljenosti

Re: toplotna črpalka - alanford - 17.12.2013

Bohinc, kaj je s teboj, kdo ti kaj hoče? Daj napiši kaj zanimivega. Bomo z veseljem prebrali. Dosti imamo tega jokanja.

Ej folk, jaz grem zdajle podirati notranjo enoto. Sredi zime :-)

Zna biti žur!!

:-)

telmos Napisal:Gdje si mujo je v pripravljenosti

Še eni reveži s 150 kWh v enem dnevu :-(

Javi kaj bo!!

Bom

Re: toplotna črpalka - prasuvse - 29.12.2013

"Led gor ali dol" - TČ je hladilnik... lih crknila ne bo (primerno oddaljena od tal).
Bolj pomembno (za varnost uporabnika) je zamrzovanje pred TČ - se pravi postavitev TČ v prostoru.
V meglenem boste lahko imeli drsalnico pred TČ... kar megle ne zamrzne na uprajlaniku, vam preostanek "ledene kocke" zmeče na dvorišče... zato montaža stran od bajte/pohodnih površin.

Re: toplotna črpalka - jokovot - 29.12.2013

@prasuvse
Te lahko vrašam kaj te to maš. Jaz nimam TČ pa nevem zakaj se gre. Confusedhock:

Re: toplotna črpalka - Homer - 29.12.2013

TČ zunanja enota (uparjalnik) ob določenih pogojih zunanje temperature in vlage zamrzne.
Zato več ali manj pogosto odmrzuje zunanjo enoto.
Posledica je poplava po tleh, ki ob nizkih zunanjih temperaturah zamrzne.

V ekstremnih primerih (omejen prostor), je lahko rezultat tudi tak, kot je na sliki.

Re: toplotna črpalka - xavi - 29.12.2013

Prostor, kjer lahko vadi trojni axl.
Kako je lahko črpalka montirana pol metra od stene iz sprednje strani?
Če imaš normalni odtok pod črpalko, ki je vkopan v zemljo pod temp. ledišča, potem teh problemov ni.