PodSvojoStreho.net
Gorilec na pelete na staro peč - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Gorilec na pelete na staro peč (/showthread.php?tid=1642)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Re: Gorilec na pelete na staro peč - misko07 - 2.6.2012

Kaj bi bilo smiselno uporabiti za ogrevanje SV (regulacija, ce sploh)? Zdaj imam gorilec pac vseskozi vklopljen - vodo segreva cez cel dan, ko pac temp. pade za 11° C od nastavljene. Nesmiselno je, da SV vodo segreva npr. ob 2h zjutraj, kaj predlagate? Tedenska poraba pelet je 3 vrece za ogrevanje SV, kar se mi ne zdi veliko, pa bi vseeno se nekak rad zreduciral porabo.

Re: Gorilec na pelete na staro peč - markII - 2.6.2012

Tvoj gorilnik ima nastavljiv časovni program delovanja, torej bo deloval v okviru teh terminov, ki jih boš nastavil.

Re: Gorilec na pelete na staro peč - mirx - 4.6.2012

Ali ima kdo izkušnje z podjetjem Etiks iz Štor?? Imam peč Viadrus U22, na kateri imam gorilec za olje. Sedaj bi ga zamenjal z gorilcem na pelete. Etiks je uvoznik za te peči in ponujajo gorilce, ki so namenjeni za montažo na te peči. Zanima me ali že ima kdo izkušnje s temi gorilci? Poslali so mi ponudbo z gorilcem+500 l silosom za pelete+regulacijo+dodatnimi vratci, če bi hotel kuriti na drva + montaža in zagon. Cena cca 2k€. Ali je to veliko?? Se mi zdi, da je najboljš montirat njihov gorilec, ki je prilagojen kotlu, kot pa kakšen drug gorilec!?
Mnenja

Re: Gorilec na pelete na staro peč - kovost - 5.6.2012

Če ne misliš menjati Viadrus peči, je najbolje da vzameš original opremo. Se pa da še kaj prišparati, če delo opraviš sam. Zalogovnik za pelete nekateri uporabniki naredijo kar sami. kovinski sod in podobno. Cena za ta razred opreme v kompletu je tu nekje!?

Re: Gorilec na pelete na staro peč - misko07 - 2.9.2012

Naj podam izkusnjo s pecjo feroterm, gorilcem fer in savinimi peleti. V treh poletnih mesecih sem porabil 30 vrec savinih pelet za ogrevanje SV (60°C), pec se ni niti enkrat ustavila, resetko sem pucal preventivno, pepela pa tudi ni blo prevec. Grobi izracun pokaze, da je to priblizno 100 €, medtem ko smo olja prej pokurili za 200 € sigurno. Zaenkrat se je tudi poziomi ze kazala razlika v porabi €, cakam kako se bo vse skupaj obneslo naslednjo zimo. Zaenkrat sem zadovoljen.

Re: Gorilec na pelete na staro peč - marcho31 - 2.9.2012

Imam njihov gorilec na VHU26, kuril dve sezoni in zadovoljen, dobiš še kako cenejšo varianto, ampak je problem kako namontirati, VHU26 ima spodaj zelo majhno odprtino, VHU22 mislim, da ima nekolko večjo.
Nekateri bodo rekli, da so viadrus kotli samo za na smeti sam ni toliko hudo.
Prej sem skuril nekje 15 metrov drv malo manj, sedaj pa nekje 3300kg pelet, kurim najcenejše kar dobim, prvo leto ene bosanske, lani Kovač, letos bodo Cugmajstrovi.

Re: Gorilec na pelete na staro peč - STEYR1994 - 22.9.2012

Lep pozdrav vsem.
Govora je o peletnih gorilnikih na staro peč, tudi sam imam doma gorilnik in dokaj novo kobinirano peč. Zanima me sledeče zaradi ozkih vratic peči bom imel težave z odpiranjem, saj ima sam gorilnik zelo dolgo izgorevalno komoro. Zato me zanima ali je lahko gorilnik iz centra kurišča in sicer za 30-40mm oz. ni na sredini vratic ampak malo v desno?
Za odgovore se vam zahvaljujem Smile

Lp Matic

Re: Gorilec na pelete na staro peč - kadotr - 22.9.2012

Matic,

kar zamakni gorilec v smeri proti pantom, saj drugače ne bo šlo.

Sam sem na notranji strani očistil vratca, z dvojnim lepilnim trakom na notranjo stran vratic prilepil iz lepenke narejen model cevi gorilca, z zgornje strani gledal (s pomočjo ogledala) kdaj se cev spodaj več ne zadeva v vodnohlajeno rešetko in levi okvir vrat, nato pa šele izvrtal luknjo za gorilec (izbrusil s kotno brusilko!). Nato cev gorilca vtaknil v luknjo, označil izvrtine za nosilne vijake, izvrtal luknje, vrezal navoje, privijačil cev gorilca. Fertik! Na notranjo stran cevi gorilca sem še nataknil pločevinasti kolobar fi 141/181 mm (laserski izrez), za tesnenje netočno odrezane luknje (gorilec Ferroli). En kolobar imam še viška.

Lp J.

Re: Gorilec na pelete na staro peč - xavi - 24.9.2012

Evo gorilec z zalogovnikom, polžem in montažo komplet za 1550 eurov. Montira se tako na oljne, kot na kombinirane peči. Lokacija Maribor.
<!-- m --><a class="postlink" href="http://sl-si.facebook.com/pages/Pelegor-doo/161447710644440?sk=photos_albums">http://sl-si.facebook.com/pages/Pelegor ... tos_albums</a><!-- m -->

Re: Gorilec na pelete na staro peč - misko07 - 26.9.2012

No, vceraj sem pa nekaj novga probal..Hotel sem fizicno preverit, koliko pelet porabi gorilec v celem ciklusu zagona. Snel sem dozirno cev iz polza v katero sem dodajal pelete, kolikor jih je iz polza metalo v posodo. Temperatura v cevi iz gorilca se je vecala, iskrice pelet so letele iz cevi, gorilec pa je javil napako previsoke temperature na dozirni cevi (kjer je senzor na kovinski cevi). Nataknil sem cev nazaj na polz in resetiral gorilec. Spodaj, kjer so staknjene skup plasticna in kovinska cev, se je plasticna mal deformirala - pregrela.. Sreco sem imel, da sem mel se en kos cevi doma... Torej, zakaj se je senzor pregrel? Verjetno mora biti sistem polz - gorilnik zaprt.

Re: Gorilec na pelete na staro peč - piknik - 26.9.2012

Mora biti zaprt zato ker nima mehanskega presipnika.

Re: Gorilec na pelete na staro peč - gorazdzorman - 16.11.2012

imam gorilnik ferroli sun p7 montiran na staro štadlerco kurim pelete 80 bukev 20 smreka pa me zanima kakšne parametre treba spremenit če menjaš npr na samo iglavce oz 100% bukev
lp

Re: Gorilec na pelete na staro peč - misko07 - 1.12.2012

Evo, dans sem zamenjal vratca z gorilcem na pelete za vratca z loputo - zacnem s kurjenjem drv. Od 17. februarja do danes sem porabil za 680€ pelet (povprecna cene vrece 3,22€). Glede na porabo olja v prejsnjih letih se samo smejem. Se mal ustelam tole na drva, pa bo se vec smeha..

Re: Gorilec na pelete na staro peč - kalimero1 - 7.12.2012

Pa še moje izkušnje, peč stara štadlerca gorilec ferooli sun7, po eni sezoni :
pokuril cca 11t peletov(različnih), prej cca 30m bukovine+1500l olja, še prej cca 5500l olja
Zadeva špilala zadovoljivo celo sezono, prišlo do kakega zastoja zaradi peletov z gorilcem pa ni bilo nobenih problemov. Danes zamenjal šalčko(gorišče) in privaril nov mejilec za vsutje peleton na šalčko (oboje prekurjeno) in to je to,z zadevo zelo zadovoljen in bom še ogreval na ta način

Re: Gorilec na pelete na staro peč - varilec - 7.12.2012

Kalimero,koliko m2 pa ogrevaš?