![]() |
|
TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja (/showthread.php?tid=47314) |
Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - sassapo - 23.11.2014 vse gredo v defrost tudi pri +10 -le redkeje gredo in hitreje končajo, vsaj kolikor jaz vem No ja.. nekatere prično z aktivnimi defrosti samo malce nad 0°C, prej odtaja ventilator. pred 5°C pa nobena resna TČ ne izvaja nikakršnih defrostov. Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Migaj - 23.11.2014 Jaz prekinitvi ogrevanja pri moji TČ rečem nestrokovno 'defrost' -čeprav pri +10 to defrost ni. Pri +10 sem ga opazil morda enkrat v 3 letih, se pa menda izvaja na par ur in vse skupaj traja dobro minuto. Je pa odvisno od vrste kompresorja -mazanje. Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - sassapo - 24.11.2014 Pri nekaterih napravah, ki so konstrukcijsko namenjene hlajenju, lahko pri gretju prihaja do zastajanja olja v uparjalniku, zato se preventivno uporabljajo kratki preklopi 4 potnega ventila, da se povrne olje v obtok. Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Poldee - 24.11.2014 Ok, samo potem ce smo posteni, to ni defrost. Sam si defrost predstavljam kot nekaj zehebanega, posledica nizkih temperatur oz. skrajno neugodnih razmer. Ce smo posteni, to kar se tu opisuje, ni ravno to. Nisem pa nikogar oz. nobene naprave oznacil, da je slaba ali podobno, samo izrazil sem zacudenje, kako da se to lahko zgodi 'ta pravi' TC pri 6+. Ravno zato, ker se mi je to zdelo skoraj nemogoce sem pomislil na sw bug. Pa kot zdaj vidim, to ni 'un' ampak je 'tisti ta drug' defrost Isti termin, drug pomen. Od zdaj dalje bom vedel...
Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - sstane - 24.11.2014 Problem rešen, napaka z moje strani, zgleda da sem tepec preko internetnega modula nevede izklopil ogrevanje za soboto in nedeljo. So me prijazno poučili tako da bom vedel za drugič. Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - kadotr - 24.11.2014 Stane, Stane! Ne vem, kaj naj rečem. Pejd pit... Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - alanford - 24.11.2014 Zgodi se tudi najboljšim. Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - CimaBella - 24.11.2014
Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Homer - 24.11.2014 @sstane Najbrž pa si bil kljub izklopljeni TČ dobro pogret? Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - bohinc - 24.11.2014 Najsi gre za napako uporabnika ali naprave se ni treba naslajat . Zdaj še preverite teh 39 strani uporabniških izkušenj Najdete toliko balasta v FW hp temi ali Estia, Daikin Lt? Res pa sem bil veliko prisoten z mnenji v temi:[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")podsvojostrehounichr("46")net/forum/viewtopicunichr("46")php?f=7&t=40642&hilit=daikin+ht[/url] z zapisom: Citat:Pozdravljeni uporabniki, ki s TČ zrak voda ogrevate prek radiatorjev (in prek talnega) in vas prav nič ne zebe. 8)Sem na oglašanje ostalih nelastnikov HT smatral, da ni problem, kar je nekoč zapisal tudi avtor..., čeprav je nato nastal. V temah debat, pa sploh ne vidim problema. Očitno v letih ni, ko to počnejo ostali... Ali veste kaj več o npr. švedskih, nemških, ipd. TČ do domačih ''ala Gorenje''? Čeprav se vam niti cen, niti podatkov teh TČ ne da poiskat...že naprej pa se piše o dragih, nepreverjenih ipd... Od kje ti podatki znalcem...? Je to nepristranskost ostalih, ki običajno očita tistim , ki se ne strinjamo vedno...V čem ste boljši, tisti , ki se najdete ? Nimam se za perlo, še daleč od tega, večkrat mi je celo žal , da se sploh oglašam :oops: In ne ''jagam'' nikogar! predlagam pa selitev v debato prosim... Lp Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - kadotr - 24.11.2014 Dragi Bohinc, ker nočeš razumeti heca, zatežil si brez potrebe, te kar jaz "jagam" za nekaj časa. V bodoče pa, preden začneš pisati, sestavi koncept na kos papirja, nekajkrat preberi, nato piši. Mogoče te bom celo razumel, kaj si hotel povedati. lp K. Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - sstane - 24.11.2014 Sprejmem kritiko spregledal očitno, graf sem imel pred nosom pa ga nisem opazil. Moram pa reči da pri Kronovškovi črpalki mi je daleč najbolj všeč internetni nadzor res odlična zadeva za nastavljat in kontrolo, čisto nekaj drugega kot LCD displej na tisti grdi škatli. Prek PC ali telefona imaš kadarkoli dostop do TČ tudi vmesnik je lep in funkcionalen. Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - maurice - 24.11.2014 Da še jaz malo nasmetim ![]() Imam TČ 7/8 E2 od termotehnike. Sedaj sem nastavil konstantno temperaturo na 28 stopinj in z 4 stopinjami padca. Ko dobimo optiko do hiše (GVO = katastrofa), si bom omislil tisti vmesnik od Termotehnike, ker to na škatli v kurilnici res ni ničemur podobno. Sem pa dobil dopis, da se bo nekdo oglasil zaradi ohišja toplotne črpalke - tudi moje ohišje ni ravno biser lepote
Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - CimaBella - 24.11.2014 sstane, pa kakšna kritika neki. Se zgodi. Verjetno pogosteje, kot marsikateri sam svoj mojster prizna. Meni se je zdelo simpatično in pošteno, da si napisal rešitev težave. Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Poldee - 24.11.2014 Tocno tako. Cist normalna stvar :-) |