PodSvojoStreho.net
TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja (/showthread.php?tid=47314)

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Migaj - 4.6.2014

saj nikoli se svet ni nazaj vrtel

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - alanford - 5.6.2014

Si prepričan? :wink:

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Berghaus - 6.6.2014

Migaj ne gleda COSMOS-a.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - 18Jerry18 - 9.6.2014

Kateri termostati so kompatibilni s TERMOTRONIC 3000? Na strani kronoterma je naveden samo korekcijski termostat KT-1, ki brez davka stane 89eur. Želja je, da bi termostat glede na nastaljeno temperaturo v prostoru uravnaval temperaturo dvižnega voda.

Hvala že v naprej.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Primoz78 - 11.6.2014

Danes sem govoril z Kronotermom trenutno majo akcijo in termostat KT-1 pride 50% ceneje...samo nevem ali ob nakupu kompleta ali...?

lp

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - vrzislo - 21.6.2014

Po enem letu uporabe sem ugotovil, da barva kompaktne TČ 13 EVT ni več v najboljšem stanju. Po enem tednu so se oglasili serviserji in zamenjali kompletno ohišje.
Opravičilo: kooperant ni pravilno pobarval pločevinastih delov.
Sem zadovoljen

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - sstane - 22.11.2014

Ponoči po enem letu delovanja zbrcala elektronika kompaktne TČ, klical serviserja s katerim sva preko telefona za silo pognala TČ v delovanje. Ima kdo izkušnje z odzivnostjo Kronoškovega servisa ?

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - bohinc - 22.11.2014

Iz njihove spletne strani :
Citat:Tehnična podpora in servis: tel.: (03)703 16 26 vsak delovnik od 7:00 do 15:00 ure.
Dežurna tehnična pomoč: tel.: 031 650-279 vsak delovnik od 7:00 do 18:00 ure, ob sobotah od 8:00 do 18:00 ure, ob nedeljah in ob praznikih od 8:00 do 12:00 ure.
Kar sem že večkrat opazil (ne trdim za ta primer) da eni omenjajo ''serviserja- monterja'', kar ni enako servisu firme Kronovšek .
In nezadovoljni primeri izhajajo predvsem iz vrst ''kvazi'' serviserjev ( beri:monterjev), ki to niso.
Nekdo v tovarni sestavlja npr. (del) avta, omare, TČ.... ipd. zadev ni serviser, pač pa le del proizvodnega procesa.
Izkušnje: na telefon se odzovejo , na mail različno, včasih prej sam v.d. kot dotični svojega področja. Okvare og. TČ v 5 letu delovanja še ne, upam da tako ostane vsaj še nadaljnih toliko.
Je bla pa prvič pregledana pred sezono, ob ''okvari'' STČ ki to ni bila na srečo, le zamašena cev kondenza. Hotli poslat naslednji dan, ob omembi , da ni nujno- so me prestavili za cca7 dni, zaradi mojega dopusta pa še nadaljnih 7 ....
Ob pregledu prvič, pa obe OK .
Lp

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - sstane - 22.11.2014

Serviserja sem mislil Kronovškovo dežurno tehnično pomoč. Če ti TČ crkne pri minus 10 serviserja pa od nikoder je lahko kar problem.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - timi11 - 23.11.2014

Za takrat je dobro imet alternativo.Vsaj vgrajene grelce.Žal!

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - sstane - 23.11.2014

Preko spletnega vmesnika z nekaj truda spravil sistem v delovanje, me pa zanima kaj bodo rekli Kronovškovi mojstri na to napako, ki je sigurno programska.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - bohinc - 23.11.2014

Citat:Za takrat je dobro imet alternativo.Vsaj vgrajene grelce.Žal!
Izkušnja uporabnika ?
Običajno imajo vgrajene serijsko... Ob napaki elektonike je prej vprašljivo prenastavljanje nastavitev.
Citat:Če ti TČ crkne pri minus 10 serviserja pa od nikoder je lahko kar problem.
Kar se zapisa tiče, je to lahko vprašljivo pri dosti firmah, kot tudi zvrsteh kurilnih naprav...
Če ste s pomočjo servisa ali sami vzpostavili stanje gretja, mogoče niti ne štejejo kot najbolj nujno. Izid zanima tudi mene...
Lp

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - sstane - 23.11.2014

Bohinc ko dobim odgovor ti sporočim

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - bvs - 23.11.2014

Na koliko imate nastavljeno mirovanje pri ogrevanju in sanitarni vodi pri TČ Termotehnika, pri talnem ogrevanju? Jaz sem sedaj dal na 3.5 stopinje, uporabniška navodila priporočajo 2 stopinje. Razlog, da sem nastavil to vrednost je ta, da se ne bi preveč vklapljal kompresor, ker menda število vklopov določi tudi življensko dobo le-tega. Komoditeta v hiši zaradi tega ne trpi!
Ali je kje in kako možno spreminjati parametre odtaljevanja? Namreč nelogično se mi zdi, da je šla v odtaljevanje pri zunanjih +6 stopinjah. Kakšna je bila temp. uparjalnika ne vem, vem le to, da ledenega sreža na uparjalniku ni bilo.

Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Poldee - 23.11.2014

Termotehnika TC s svojim sirokim razmakom med lamelami gre pri 6+ v defrost? Bug v softveru?