![]() |
|
MČN ROTO ECO 6 - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Tema: MČN ROTO ECO 6 (/showthread.php?tid=21643) |
Re: MČN ROTO ECO 6 - pentax - 24.10.2017 Pokrov je pri meni že od samega začetka narejen tako da rabiš precej sile za odviti in tudi za privit, navoj nekaj čuden... s tem da sem imel že 12 x ramo izpahnjeno sem si jo lansko leto pri odvijanju izpahnil, ker je tak glup gib pri odpiranju da rama ni v fiksnem ležišču in se je zgodilo...kam sem zabrisal pokrov po tem, ne rabim pisat. Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 24.10.2017 Pri nas je bil pa ok do prvega praznenja, ko kljub opozorilu koncesionar ni šparal pumpe in jo je skoraj spraznil. Do takrat, ko sem prišel domov in začel polniti in da se je notri nabralo vsaj nekaj tekočine, je očitno okoliška zemljina naredila svoje in rahlo zategnila vse skupaj. Ampak ok, načeloma jo imam v malem prstu, ostalim domačim pa ne rata zapret pa da se burek pišeš. Re: MČN ROTO ECO 6 - hafnerb - 15.11.2017 Jutri imam napovedano praznjenje ECO 6. Komunala zahteva prisotnost lastnika( upravljalca), ki naj bi poskrbel, da izvajalec isprazni po navodilih proizvajalca. Predvidevam, da imam v navodilih specificiran tudi način praznjenja. Glede na probleme, bi pa tiste 'izkušenejše' vprašal, če imajo kakšne napotke oz. nasvete ? Hvala! Re: MČN ROTO ECO 6 - pentax - 15.11.2017 Če se prav spomnem mora ostati v mčn vsaj 30cm "materiala". Drugače pa imaš navodila na prejšnji strani te teme, ko sem dal link Berghausu od tehnične mape. Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 17.11.2017 Pravilni način praznjenja je težko izvedljiv zaradi izvajalčeve opreme, ki jo sestavlja trd, ponavadi jeklen zaključek sesalne cevi. Namreč, prazniti bi bilo treba iz prvega prekata, tam kjer v čistilno vteka hišni kanal. Ker je ta prekat ob strani, pokrit, je vanj nemogoče seči z dvometrsko jekleno cevjo. Zaradi tega ponavadi praznijo iz sredinskega, aeracijskega prekata, kar pa je pri praznjenju nevarno, ker prihaja do drezanja v vpete aeratorje. Marsikateri zaradi tega splava na površje, potreben je servis. Izvajalec bi moral imeti praviloma gibljiv zaključek cevi (gumiran), s tem bi bilo omogočeno pravilno praznjenje same čistilne, iz prvega, vtekalnega prekata. Re: MČN ROTO ECO 6 - hafnerb - 17.11.2017 Hvala obema za odgovora! Praznjenje je mimo. Da ne bomo samo grajal, še pohvale naši komunali in koncesionarju. So se že skozi gradnjo pokazal kot kvaliteten ponudnik storitev. Se pripelje ta velik kamion. Na sovoznikovi strani delavec iz komunale, na voznikovem sedežu ženska stara približno 30 let. Delavcu razložim navodila iz uporabniških navodil.Pred tem sem kompresor dal na stalno delovanje, tako da je vse skupaj že fino premešano pred začetkom. S cevjo iz pravega prekata (@Berghaus: moja nima pokrova) začne sesat blato tako, da je cev komajda potopljena. Ko zgleda približno napol prazna, rečem da bo dovolj. Itak jo več ali manj sam 'polnim' slabe 2 leti. Za konec še podpišem, pa mi šoferka skozi kratek razgovor dokaže, da se se spozna na te zadeve. Na koncu jo za vsak slučaj še dopolnim z vodo, saj je skoraj cela pod nivojem podtalnice. Re: MČN ROTO ECO 6 - pentax - 17.11.2017 @Berghaus, v navodilih piše da naj bi se črpalo iz zadnjega prekata, tam od kjer je naprej iztočna cev. Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 20.11.2017 Zavedel me je Hafnerbov post, praznenje pod nadzorom sem razumel kot dobesedno praznenje, ko čistilno sprazniš do konca jo spereš in blindiraš/umakneš. Taki postopki se ponavadi izvajajo pred priklopom na skupno kanalizacijo. Ni mi jasno zakaj bi moral klasično vsakoletno praznenje (ko se ven potegne samo kubik) opravljati pod nadzorom "pisarne"? So to kakšna nova pravila? Na našem koncu pride samo šofer s svojo cisterno, srebne kubik, čez cca dva tedna prejmeš račun s komunale in to je to. Pentax, o tem je bilo že precej govora kateri prekat je pravi, tudi neposredno z Rotom. Roto namreč "garantira" preko 95% čistost in na moje vprašanje, zakaj izčrpavati skoraj čisto vodo v zadnjem prekatu in v kakšnem procentu se s tem razredči gošča, ni bilo pametnega odgovora. Znana je tudi tehnična napaka prezračevanja zadnjega prekata. Vse to je govora za čistilne prvih serij, kasnejše imajo centralni bazenček iz katerega odteka čista voda. Ne pozabiti, da obstaja več serij ECO6. Re: MČN ROTO ECO 6 - pentax - 20.11.2017 Ja drži, res je, pri meni je npr. tisti "bazenček" v tretjem prekatu. Dejansko če sprazneš 30 cm do dna je vseeno iz katerega prekata prazneš, saj pobira iz vseh prekatov enakomerno. Re: MČN ROTO ECO 6 - hafnerb - 21.8.2018 Če kdo rabi, prodajam svojo ECO 6. <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.bolha.com/gradnja/cistilne-naprave/cistilna-naprava-mcn-roto-eco-6-1337821720.html?aclct=1534754215&kw=eco+6">http://www.bolha.com/gradnja/cistilne-n ... 5&kw=eco+6</a><!-- m --> Za člane foruma popust
Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 21.8.2018 Na sliki v linku je lepo vidno, kako bi morala biti speljana ena kompresorska dovodna cev v prvi vtekalni prekat in ne v zadnjega, iztočnega :-D Re: MČN ROTO ECO 6 - hafnerb - 30.8.2018 Na sliki vse lepo in prav. Nism nkol gledal, kak mam dejansk zvezan. Je pa dobr delala. Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 3.9.2018 Ni bila aplikacija na tvojo prodajo, ampak na debato izpred dveh let, ko smo se z Rotom "prerekal", kam spada ta cev po specifikaciji in kam dejansko jo Roto tlači :-) Re: MČN ROTO ECO 6 - hafnerb - 3.9.2018 Tudi nisem razumel tako ![]() Pač jih mal neki v proizvodnji zeza. Z bratom sva 2 skupaj naročila, dobila istočasno, pa sta znotraj bile na prvi pogled različne. Pa vseeno obe brez težav. Re: MČN ROTO ECO 6 - čukimuki - 24.10.2018 Pri MČN se je pokvaril plastični razdelilec zraka (tam kjer so priključene cevi za zrak). Oba ventila z ročko se ne moreta več regulirati. Ali je že kdo to menjal? |