![]() |
|
Ogrevanje s peleti - poraba peletov - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Ogrevanje s peleti - poraba peletov (/showthread.php?tid=11450) |
Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - bond - 1.11.2014 Bboris; Testiral sem naslednje proizvajalce peletov Avstrijski: Drau holz, Schweighofer, Hasslacher, Genol, Karntner pellets.Prva dva lastnik avstrijec proizvodnja v romuniji, razvidno iz ean country črtne kode na vreči peletov, kjer ti prve tri številke povedo poreklo peletov,... Nemški: German pellets Vsi ti proizvajalci izpolnjujejo kvaliteto peletov En plus, A1, vsi 100% smreka.Pri testiranju vseh ni bilo kakšne velike razlike med njimi, gorljivost dobra,zelo malo pepela kar ti veliko pove o sami kvaliteti peletov Bosanski: 100% bukev, veliko pepela Slovenski: testiral sem tri proizvajalce od teh sta bila dva srednje slaba, drugače se žal ne morem izraziti, eden pa kar solidno dober čeprav ne izpolnjuje kvalitete A1 to pa je Profiles Razdrto, ki pa mislim, da so lahko trenutno najboljši peleti na našem tržišču, tudi po ocenah drugih uporabnikov? Je pa res, da je vsak gorilec in kotel različno nastavljen za najbolj optimalno izgorevanje Žal pa drugih naših proizvajalcev ne poznam in težko komentiram brez testiranja. Mislim in upam, da se bo tudi v sloveniji kvaliteta dvignila s časom, upam pa da cena ne Bi pa prosil, če mi lahko kakšen priporoči kakšne naše kvalitetne pelete s sestavo 100% smreka.Če naredim en zaključek iz mojega testiranja lahko potrdim, da je skoraj enak testiranju ki ga je opravil Gozdarski Inštitut Slovenije za zvezo potrošnikov slovenije. lp Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - jani65 - 2.11.2014 Od 13.09.2014 do 02.11.2014 porabil 22 vreč (330 kg) od 26.10.2014 350kwh(Sensus Pollucom E/S),temperatura stanovanja 21/19sC, 24 urno ogrevanje ,kotel EKO-CKP-CM Pelet-set 25 moč nastavljena na 20kw,tem.kotla 62/72sC ,kotel je vedno na ON,vre. vodena regulacija Firšt MR-TR plus,neto ogrevane površine je 180m2 (pritličje in mansarda),peleti Genol,navadna fasada ,stavbno pohištvo plastika,streha 25cm izolacije,sanitarna voda TČ Gorenje 300l. Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - okvals - 2.11.2014 Jani kaj je to citiram; (Sensus Pollucom E/S) Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - stepski - 2.11.2014 saj ne zameriš jani65 <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=58179&start=180">viewtopic.php?f=7&t=58179&start=180</a><!-- l --> Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - okvals - 2.11.2014 Stepski, hvala. lp Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - jani65 - 2.11.2014 Ja, nekaj za hobi. Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - plezalec - 3.11.2014 Pozdravljeni. Kurim avstrijske RZ pelete v peči ACV GE-P. Sedaj se mi je začelo dogajati, da mi polž ne deluje kot bi moral. Ko da elektronika signal (zasveti lučka), da bi moral polž dozirati pelete, se motor ne odzove in polž ne deluje. To se večkrat ponovi, nato pa le začne delovati. Ali pa normalno deluje pa nenadoma preneha. Imel sem serviserja za omenjene peči, ki je vse pregledal, očistila sva ves prah na dnu zalogovnika in malo je nastavil tudi polža. Žal sem danes opazil, da zadeva spet nagaja. Zanima me, če ima kdo podobne izkušnje pri tej peči oziroma v čem bi lahko bil problem? Hvala za vaša mnenja. Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - jani65 - 3.11.2014 Pa kaj motor slišiš ali vse skupaj stoji. Imaš kakšno sliko pogona. Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - bboris - 3.11.2014 bond Napisal:Bboris; Testiral sem naslednje proizvajalce peletov Jaz imam letos slovenske pelete smreka naj bi bili A1 ( <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.biron.si">www.biron.si</a><!-- w --> ) zaenkrat brez problemov Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - jani65 - 3.11.2014 Če so podjetni in razvejajo mrežo po regijah in tako postanejo dostopni glede dostave ,bi z kvaliteto in takšno ceno , zlahka bili konkurent peletom iz At. Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - geodet11 - 4.11.2014 Od 1.10 do 2.11. Poradil 15 vrec pelet (CM 25kw) in 3 kosari drv (kaminsk peč Hark). Ogrevam 200m2 na 22 do 24. Ponoci je zaenkrat pec ugasnjena. Izolacija 8cm in 25 na zgornji plosci, stavbno pohistvo lesena okna stara 25let (termopan), radiatorji. SV ogreva 300l TC. Lani pokuril 5300kg pelet Jol, letos nabavil pelete Energija narave. Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - plezalec - 4.11.2014 Ko da avtomatika signal, da doziranje tudi motor stoji in ne zavrti polža, vse je tiho. Vidi se, da motor hoče zavrteti, pa ne rata. Lopatice na motorju se samo malo premaknejo in to je to. Čez čas pa sept začne normalno delovati. Bom spremljal naprej. Danes zjutraj deluje vse OK. Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - plezalec - 16.11.2014 A kdo kuri avstrijske RZ pelete kupljene v Žalcu pri Kostanju d.o.o. in ima kakšne probleme z zaustavljanjem polža? Jaz imam peč ACV GE-P in do letošnje sezone nisem imem problemov, sedaj pa se kar nekaj ustavlja, kljub temu, da vidim, da avtomatika pošlje signal, a motor ne zavrti - je tiho. Bil je serviser, ki je vse pregledal in očistil in ni bilo nekih napak, pa še vedno ne deluje najbolje. Kaj bo, ko bo mraz, peč bo ugasnila! Hvala Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - jani65 - 16.11.2014 Tu je nekaj narobe na na prenosu motor -polž. Peleti ne morejo biti krivi za ustavljene,ker bi morali peleti biti kot koruzni storži ,da ustavijo tako kratkega polža. Nekaj boš moral ukrenit ,ker zima se bliža. Re: Ogrevanje s peleti - poraba peletov - okvals - 17.11.2014 Definitivno je nekaj narobe pri polžu. In polž mora biti dovolj kavliteten, da ti v primeru nekvalitetnih pelet (različna dolžina, ter do neke mere tudi debelina , npr. fi 6-8 mm), le te vseeno prebavi, pa makar jih razlomi. Vsaj pri meni je tako. Čimprej zrihtat polža, da ne boš res na mrzlem. lp |