![]() |
|
MČN ROTO ECO 6 - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Tema: MČN ROTO ECO 6 (/showthread.php?tid=21643) |
Re: MČN ROTO ECO 6 - čukimuki - 15.3.2016 Če kdo rabi membrane za puhalo Airmac, ki se nahaja v ECO6, namreč našel sem zastopnika za Airmac in sicer je to ELSOLECO (upam, da ne bo razumljeno kot reklama) Membrana za DBMX 80 Cena: 29.-EUR + ddv + 2.-EUR (dostava) Placilo po predracunu. Re: MČN ROTO ECO 6 - KARMEN1 - 30.3.2016 Evo, izpraznili včeraj, 3m3. Re: MČN ROTO ECO 6 - TripleT - 26.7.2016 Pri nas imamo Roto Eco 6 zdajle cca. 8 mesecev. V tem času je bilo cca. 2 meseca po zagonu problem da se je iz nje vonjalo in po takojšnjem obisku serviserja s strani Rota je nastavil cevi drugače in nastavil pretoke čisto drugače od teh kateri so bili nastavljeni ob zagonu. Serviser je rekel da so cevi bile čisto napačno nastavljene in da ni čudno da je bilo stanje znotraj takšno kakršno je bilo. Po tem posegu je bilo vse bp in še danes ni nobenih težav. Samo montažo in zagon so mi delali iz enega lokalnega podjetja in se jim razložil kaj je bilo rečeno s strani serviserja, so bili samo tiho. Je pa res da je serviser sam rekel naj imamo na timerju nastavljeno na program 3 (4 osebe), čeprav samo v gospodinstvu 2 odrasla in otrok - verjetno bolj za zihr ker pri tem programu dela kompresor 45min in 15min miruje...pri programu 2 pa 30 min dela in 30 miruje. Re: MČN ROTO ECO 6 - čukimuki - 23.8.2016 Ali kdo ve kakšni so intervali delovanja pri ECO-6 na 1 - 9? Re: MČN ROTO ECO 6 - TripleT - 19.3.2017 In evo....po malo več kot letu dni uporabe roto eco6 šok...odprem ponikovalnico in v njej 1m gošče. Ponikovalnica je narejena iz dveh metrskih cevi fi 80cm... na razdalji kakšne 2m stran od mčn, se pravi ena cev celotna praktično zabita, saj skozi luknje v cevi in spodnji drenažni pesek gošča ne more iti naprej. Sem klical v petek servis in se bodo oglasili ampak ni mi pa jasno kako je možno da je do tega prišlo. Ko sem odprl pokrov mčn je na iztočni cevi v tistem malem prekatu gošča na površju prekata, v prekatu poleg dovajanje kisika na polno,ko sem malo s palico tipal v globino v vse prekate mi zgledajo vsi prekati prazni, se pravi je v celem letu vse šlo verjetno na iztočno cev v ponikovalnico :? . Ne vem kaj dogaja mčn. Re: MČN ROTO ECO 6 - gnilivanili - 19.3.2017 Oh, ja... gošča na površini prekata... enkrat v enem, drugič v dveh, ponavadi pa kar v vseh treh prekatih. Smrdi, zvija plastiko, paziš da v čistilno ne zahaja hrana, olje, karkoli smrtonosnega za bakterije, zamenjaš celo toaletni papir pa ne pomaga nič. Še danes ne vem kaj je narobe s čistilno napravo, ampak na srečo to ni več moj problem. Re: MČN ROTO ECO 6 - vcc - 19.3.2017 TripleT Napisal:In evo....po malo več kot letu dni uporabe roto eco6 šok...odprem ponikovalnico in v njej 1m gošče. Dobrodošel v klubu... Jaz ravno zato vsaj mesečno čistim to goščo, ker se bojim za ponikovalnico. Ko že misliš, da je problem rešen, je kmalu spet isto. Skratka, to je očitno pri tej MČN normalna stvar. Kdor nima ponikovalnice, se ne sekira, ostali pa norimo. Re: MČN ROTO ECO 6 - čukimuki - 19.3.2017 Odkar sem zmanjšal delovanje kompresorja na minimum nimam več nobene gošče in smradu, poizkusite dati časovnik na 1 in opazujte kaj se bo dogajalo v enem tednu.. Imam pa problem pozimi, ker je naša voda zelo mrzla in, ko je zunaj zelo mrzlo se posledično tudi voda v MČN shladi in tako je premrzla za življenje bakterij. Re: MČN ROTO ECO 6 - McBobo - 19.3.2017 gnilivanili Napisal:Oh, ja... gošča na površini prekata... enkrat v enem, drugič v dveh, ponavadi pa kar v vseh treh prekatih. Smrdi, zvija plastiko, paziš da v čistilno ne zahaja hrana, olje, karkoli smrtonosnega za bakterije, zamenjaš celo toaletni papir pa ne pomaga nič. Še danes ne vem kaj je narobe s čistilno napravo, ampak na srečo to ni več moj problem. Imam eno drugo (nek Češki ali Slovaški čip šit) mčn in isti problemi. Sem prejšnji teden pogledal, kako daleč smo že, pa je skorja na vrhu že tako trda, da gošča šprica do vrha, ko laufa vpihovanje zraka. Zmeraj smo pazili, kaj spuščamo v mčn in nikoli ni delovala, kot bi morala. Enkrat sem poklical servis, kjer so mi zaračunali 40+ evrov za 15 minut pregleda in nastavitev 2 serviserja, račun sta pa pisala pol ure. Med pregledom sta se kregala med meritvijo ( en je trdil, da je preveč kisika, drugi pa da je ok). Nekaj časa sem se trudil okoli nje in odnašal odmrlo blato iz nje, da so se mi sosedje smejali, potem sem zaključil in pustil kot je. No vsaj drugi prekat po moji nastavitvi vpihovanja ni bil več zabit z blatom in naprej ni več odtekalo v ponikovalnico. Kmalu začnem s štemanjem v kleti, da položim še 3m kanalizacijskih cevi in preusmerim iz mčn na javno kanalizacijo (naj bi dobili uporabno dovoljenje v roku 1 meseca). Potem pa Jekoin, da mi jo spraznejo in jo bom dal izkopati, pa da jo ne vidim več. Re: MČN ROTO ECO 6 - voyager - 20.3.2017 Malo denarja, malo muzike. Daš malo zraven, kupiš SBR pa nimaš takih problemov. Re: MČN ROTO ECO 6 - Rafter - 18.6.2017 Pri nas smo včeraj zagnali Aquatec 6, s Hiblow puhalom. Kak bo vse skupaj potekalo, nimam pojma, ker sem se prvič srečal z MČN (vselili pa se bomo čez dva meseca, in sicer 2 odrasla + dva otroka). Upamo na najboljše! Re: MČN ROTO ECO 6 - Klemen10 - 30.8.2017 Ima volumen MČN vpliv na čiščenje (delovanje)? Npr. Solido smart– SBR ima 2600l, roto ecobox (tudi SBR) ima 4000l obe do 5PE. Če razlika samo v pogostosti praznjenja potem mi ustreza tudi manjša. Re: MČN ROTO ECO 6 - kmet - 4.9.2017 Klemen10 Napisal:Ima volumen MČN vpliv na čiščenje (delovanje)? Npr. Solido smart– SBR ima 2600l, roto ecobox (tudi SBR) ima 4000l obe do 5PE. Če razlika samo v pogostosti praznjenja potem mi ustreza tudi manjša. Razlika je tudi v tem, bistvena pa v samem sistemu delovanja. Malo povprašaj prodajalce, ti bodo že razložili. Upam. Re: MČN ROTO ECO 6 - Klemen10 - 4.9.2017 Če lahko karkoli več poveš bom zlo vesel. Imaš katero od omenjenih? Se mi zdi, da gre cena bolj po kubaturi Ima kdo slabe izkušnje s sistemi, ki imajo vgrajen kompresor v sami čistilni, kot npr Solido smart? Za samo delovanje mi je jasno, da je bolje da je v enoti, samo očitno se veliko bolj kvarijo.
Re: MČN ROTO ECO 6 - kmet - 6.9.2017 Poglej prerez pa boš videl da ima ecobox prekate, smart pa ne in je celi volumen namenjen čistilnim bakterijam. Odaljenost kompresorja pomeni večjo potrebno moč in s tem večje stroške. Kompresor v čistilni pa ne pomeni, da se bo prej pokvaril. |