PodSvojoStreho.net
Moja vizija električne mobilnosti - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Moja vizija električne mobilnosti (/showthread.php?tid=70630)

Re: Moja vizija električne mobilnosti - arbajter - 14.11.2017

Digifotko
Citat:Včeraj sem naredil skoraj 900 kilometrov. Za štromarja mission impossible.
Ko se je meni "zalomilo": LJB - Terespol (1250)- nazaj v Varšavo po vizo (2x190) in potem še do Moskve (1250) skupaj 2.860 km v 23 urah. Celo Belorusijo ponoči več kot 160 na uro. Na štrom bi rabil koliko dni????
EV - bljak.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - izotop - 14.11.2017

bljat Wink

Re: Moja vizija električne mobilnosti - Fery - 14.11.2017

Saj se ne bi vozil z avtom. Ojej.
Skočiš na EV frčoplan in si tik-tak.
Saj za to gre, mar ne, za ekologijo.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - edid - 14.11.2017

Fery Napisal:@papillon
In to so tisti, ki vozijo 80 do 100 100 km/h po prehitevalnem.
Ko sem šel danes malo na morje, je bilo takih vsaj 30.
In kako grdo zijajo, ko mora gospoda na prazen vozni pas.
Meni pa ni težko pribremzati iz 190 na 80.
Se strinjam, banda sebična. Dandanes je pač nuja prehitevati po desni, žal, pa me prav briga kaj svetniki porečete na to. Ko boste zradirali te nepremičnine iz prehitevalca, pa začnite obsojat.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - sassapo - 14.11.2017

Vožnja po levem pasu 100km/h po možnosti še malo levo desno, ker se telefonira, piše sms-e, se šminka, prebira maile... Pol te pa bebec ali bebka čudno gleda kaj trobim ko se peljem mimo po desni

Re: Moja vizija električne mobilnosti - Homer - 14.11.2017

Jaz se na tvojem mestu ne bi hvalil s tem prehitevanjem po desni.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - sašo65 - 14.11.2017

kaj pa ti drugega narediš, kot da bebca, ki je kampiral oz. si prisvojil levi pas prehitiš po desni???

Ne vem no, včasih je veljalo da je levi pas namenjen prehitevanju! Če je zdaj (kar očitno je) vseeno, ne vem zakaj ne bi smel prehiteti po desni?

Re: Moja vizija električne mobilnosti - izotop - 14.11.2017

ker je prekršek. se pa strinjam, da lep procent voznikov na avtocesti nima kaj dosti pojma, kako vozit po njej. in to ne nujno samo slovenci..

Tudi vožnja po prehitevalnem (levem) pasu je prekršek! Kaj pa sedaj?

Re: Moja vizija električne mobilnosti - šari - 14.11.2017

Če jaz vozim po praznem desnem pasu 130,ne vem kva un dela na levem z 90 na uro. Big Grin

Re: Moja vizija električne mobilnosti - Samograditelj - 14.11.2017

V Nemčiji je nekdo dobil zelo veliko številko za plačat, ker je prehitel po desni.
Da vozniki ne vedo, da je lepo voziti po desnem pasu in samo prehitevati po levem.
A veste kaj pomeni, če vozite po levem prehitevalnem pasu in zadaj za vami ima nekdo vklopljen levi smernik??
Meni so povedali, da te želi prehitevati. Torej je prav da se umakneš na desni pas, če je prostor.
Ja tudi to so mi povedali, da je lepo, da se umakneš na levi pas, če se nekdo želi vključiti v promet. In še kaj so mi povedali! Kaj mi pomaga, če nisem človek, ki mu je mar za druge!

Re: Moja vizija električne mobilnosti - ssecnik - 14.11.2017

Moj kolega je tudi imel navado prehitevati po desni,pa ni važno koga.No,enkrat mu je šel kamion na živce,pa je hotel mimo po odstavnem pasu.Tam je stal drug tovornjak,kolega pa ni več.
Zadnjič sem z avtom in naloženo prikolico prehiteval kolono tovornjakov,za tiste zadaj sem bil vse,samo človek ne.Če pa kolono tovornjakov prehiteva drug tovornjak,pa lahko za njim vozijo tudi nekaj kilometrov.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - Fery - 14.11.2017

Bom še enkrat napisal, za vse, ki jim prometna pravila povzročajo težave.
Ce te nekdo prehiti po desni, to pomeni, da si imel tudi ti dovolj prostora, da ga spustiš mimo. Kar pomeni, da si neupravičeno na prehitevalnem pasu. To je nemoralno in nelegalno. Najmanj to dvoje.

Re: Moja vizija električne mobilnosti - ssecnik - 14.11.2017

Fery,tudi za najhitrejšim se nabere kolona.Tista zadnja.
Ampak,sej bo,samo upam,da ne boš še koga s sabo potegnil.