![]() |
|
Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo (/showthread.php?tid=60659) |
Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - Gomi - 9.2.2019 Odkrito rečeno sem to idejo pobral prav iz nemškega Holzheiser foruma oziroma takratnega Holzvergaser foruma. Ja res so koristni. Ogromno se naučiš in vidiš veliko idej. Sam sem na svojem kotlu naredil veliko sprememb, ideje pa pobral tam. Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - pushmycar - 13.2.2019 Ravnokar sem prejel sporočilo, da je šoba prišla. Cena 17€. Naj bi zdržala 2-3 sezone. In ni hrvaškega porekla, zato tako dolg rok dobave (menda). Bom poročal.. Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - picas55 - 13.2.2019 Še vedno bolj sprejemljivo....če je magari moraš menjati vsako sezono, kot vsako tretjo za 125 € pri istem :?: rangu kotla.... :mrgreen: Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - pushmycar - 13.2.2019 Ma zakaj pa taka cena- čez 100€ Če izračunamo ceno na kg pride huudo. Bi potem pričakoval da je večna taka šoba.. Se strinjam, da za 17 soldov lahko menjam vsako sezono. Ma rajši ne. Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - picas55 - 13.2.2019 Cena je za kovinsko, in čeprav iz 5 mm pločevine,( z nastavki za razpih sekundarnega zraka... ti jo praktično :wink: - ne teoretično (vprašanje tudi material :?: 20 m3 drv prežre..... :!: :mrgreen:
Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - pushmycar - 15.2.2019 Evo, zamenjal danes. cena je resnično 17€. Zgleda v redu.. Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - orel18 - 7.3.2019 Pozdravljeni Zanima me če ima kdo vgrajen kotel bio tec-l z lambdo sondo že par let. Kakšne so izkušnje .Ali je kaj težav in kakšni so stroški letnega vzdrževanja.Zaradi dokaj ugodne cene je v igri za nakup. Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - pushmycar - 7.3.2019 Moj je 2015. Prej pa lambde menda ni bilo.. Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - orel18 - 7.3.2019 Ali vam dela brez težav. Koliko je pa kaj stroškov z vzdrževanjem. Zanimalo me bi tudi kako velike so sanke pod samim kotlom, kot je videti s slike je kotel 1,4mx0,6m podstavek je pa manjši, tako da bi ga mogoče lahko dal čisto zraven enega jaška pa bi mogoče gledal kotel 10 cm čez. Stiska z prostorom Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - Hanzi - 8.3.2019 Beri spodaj, mod pa tole lahko brise Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - Hanzi - 8.3.2019 Sprašuješ za 34kw kotel? Kotel mora biti nekih 15cm stran od stene, da sploh lahko.odpres vrata. Sicer boš brez zunanjih (maske) vrat Tako da če imaš jašek manj kot 80 cm od stene bo težka. Svetujem ti da kotel dvigneš od tal, vsaj kakšnihz20cm Po možnosti na kovinsko podnožje. Potem imas lahko jašek tudi pod pečjo ((narediš okvir podnožja okoli jaška). Ce pogledaš navodila za montažo, potem bi moral imeti kurilnico v veliki dnevni sobi. Lahko pa pri sorodniku pomerim za kakšno bolj natančno.mero. samo moraš povedat bolj natančno kje imaš jašek in kje bi imel peč. Najbolje skica in mere od stene do jaška, dimnika.... Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - orel18 - 8.3.2019 Gre za 25kw kotel.Mere tega podnožja so mi posredovali iz Centrometala. Bi pa prosil za kakšno informacijo ali je kaj težav s temi kotli,vzdrževanjem... Re: Bio tec-l Centrometal - pushmycar - 11.3.2019 fab Napisal:ja ja, ročno....med cevjo in turbolatorjem je pa cca 3mm lufta, kar pomeni tudi toliko obloge. Če ni narejeno na knap je škoda materiala za tisto ročico.Luft mora bit, ma se mi vseeno zdi 3mm pretirano. Zagotovo je luft z razlogom. Ker če kuriš drek uni turbulator zna zabiksat.. Samo ugibam. Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - mišek2014 - 11.3.2019 Taka skaja se nabere gor, potem pa ne gre rocica vec gor pa dol. Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - lenin - 11.3.2019 sicer kurimo prvo sezono 34kw pa tud zima ni neki huda razlicico pa nimam obcutka da bi se na izmenjevalcih nabiral katran... drgace pa zelo zadovoljen s pečko samo naj traja... |