![]() |
|
MČN ROTO ECO 6 - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Tema: MČN ROTO ECO 6 (/showthread.php?tid=21643) |
Re: MČN ROTO ECO 6 - čukimuki - 5.2.2015 V srednjem sta dva in v zadnjem eden. Re: MČN ROTO ECO 6 - čukimuki - 7.2.2015 Evo klical serviserja in mi je dal napotke. Za eno minuto sem odprl samo najprej vse ventile potem vsakega posamično tako da se na maksimum prepiha vse, namreč možno je da se kdaj kaj zamaši ker se gor naberejo trdni delci. Naredil tako in zadeva zopet funkcionira, peni se mi pa zato ker imam v MNČ prenizko temperaturo namreč z ene strani imam zaenkrat še premalo zasuto in se zadeva pri teh temperaturah ohlaja isti problem sem imel že lansko leto. 1xna teden dodam WC net in tako vdržujem, da mi vse bakterije ne pomrejo ko bo bolj toplo bo delovalo brez problema. Re: MČN ROTO ECO 6 - lasybird - 18.2.2015 Oj! Jaz pa sem danes klical na servis in prijavil napako. Ni druge . V prvem in drugem prekatu imama cca 10 cm debelo plast nerazgrajenega blata. Ni normalno. In seveda takoj je vprašala, kdaj je bila čistlna kupljena. Itak, da ni več v garanciji. Povedal sem ji tudi, da imamo že od vgradnje težave, da čistlna ne dela kot bi morala, mogoče se bo dalo kaj dogovoriti, glede na to, da serviser pozna zadeve in je tudi rekel, da bo povedal, da se stvari rešujejo že od vgradnje. Bom videl drug teden kaj bo.
Re: MČN ROTO ECO 6 - čukimuki - 18.2.2015 Meni dela sedaj ok, ni pene in tudi ni vonja. Še vedno pa ni na izhodu vizuelno tako čista voda kot pri nekaterih drugih uporabnikih na tem forumu. Jaz mislim, da ti bo zamenjal difuzor v drugem prekatu, ker če difuzor dela tako kot mora tako močno meša zadevo da bolj težko nastane trda skorja. Je pa zanimivo, da novi difuzor lahko vzameš tudi ven in ga očistiš če se zamaši, namreč je obtežen in potem ko ga vrneš noter enostavno potone. Re: MČN ROTO ECO 6 - bosanoga - 22.3.2015 Poročam kako deluje moja MČN. Mislim, da v redu. Prepihovanje sem nekako nastavil in sedaj kakšne 4 mesece deluje brez da jo "pipam". No po tem obdobju sem jo prvič odprl in stanje je takole.... Prvi in srednji prekat brez posebnosti. v srednjem prekatu kar nekaj še nerazgrajenega wc papirja, v tretjem prekatu torej na izhodu pa sem opazil skorjo blata, ki je prekrila površino. Le na mestu običajnega ehurčka je ni. Vzel sem vzorec vode iz iztočne cevi in voda zelo zelo bistra, ni za pit je pa res čista. Tudi usedlin i nostalih delcev ni bilo videti. Kaj naj naredim z skorjo blata? Kakšna ideja zakaj je nastala in kako se je znebim?
Re: MČN ROTO ECO 6 - ance - 31.3.2015 Bosanoga, sam imam identičen problem, vse je super, razen v zadnjem prekatu se mi nabere skorja. To seveda ni bilo všeč komunalcem in sem dobil negativno oceno ker mi ta skorja iz površine teče v cev in ponikovalnico. Moram montirat T kos ki bo potopljen in mi ne bo svinjarije odnašalo. A si ti rešil problem? Lp Re: MČN ROTO ECO 6 - bosanoga - 31.3.2015 Zaenkrat sem tole rešil takole, da sem skorjo prenesel v srednji prekat. Jaz imam 90° koleno tam potopljeno pred iztokom, pa je kljub temu nekaj delcev šlo v ponikalnico....Mislim, da tole ne bo rešilo tega....Kaj so ti rekli komunalci? Re: MČN ROTO ECO 6 - ance - 31.3.2015 Za komunalce ni sprejemljivo da takšni delci odtekajo v ponikovalnico. Voda ki teče v iztok mora biti enostavno čista. Ni mi jasno kako sploh takšni delci pridejo v zadnji prekat. Lp Re: MČN ROTO ECO 6 - Romzis - 31.3.2015 Komunalci se itak zaje**jo na polno, edina merodajna glede delovanja MČN sta dva parametra (KPK, BPK5, omenja ju zakonodaja, nekaj o tem piše tudi v linkanem dokumentu), ki jih komunalci sploh ne merijo (če jih, to delajo v "internih" laboratorijih, pa poročila o izvidih ti kao ne smejo pokazat. Aja, pa ti njihovi laboratoriji nimajo akreditacije, se pravi isto, kot če bi jaz doma nekaj kao izmeril). Oceno obratovanja tako izdelajo na podlagi videza (barva, motnost) in vonja vode ki gre v iztok. Kar pa v resnici sploh nima zakonske podlage. Nikjer. Malo čtiva (najbolj zanimiva je stran 8 ): <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.vo-ka.si/sites/default/files/vo_ka_si/stran/datoteke/vrbancic_izvajanje_ocene_obratovanja_mkcn.pdf">http://www.vo-ka.si/sites/default/files ... a_mkcn.pdf</a><!-- m --> Re: MČN ROTO ECO 6 - ance - 31.3.2015 Hvala Romzis, zanimive informacije Re: MČN ROTO ECO 6 - vcc - 1.9.2015 Malo informacij še iz moje strani. Namreč, do junija letos sem bil v zmoti glede naše MČN eco 6. Sedaj jo imamo cca 2,5 let in že od začetka ni delovala kot bi morala. Ker sem bil prepričan, da je vse OK, samo nastavit jo moram pravilno, sem jo pač vedno znova nastavljal (vrtel ventile) in iskal stanje, ko bo MČN delovala brez, da bi iz nje teklo blato. Vmes sem včasih že mislil, da sem zadevo rešil, a vedno znova se je potem spet pojavilo blato na površini. Ker sem iztok napeljal v ponikalnico, me je zadeva precej skrbela, saj blato tam ne naredi nič dobrega. Spomladi pa mi je prekipelo (žal ravno po izteku garancije...), saj sem dokončno spoznal, da je nekaj dejansko narobe. Klical sem Roto, povedal situacijo, povedal, da sumim na tovarniško napako ipd. Pričakoval sem borbo, a nato bil prijetno presenečen. Prišla je mlada prekmurka in hitro ugotovila, da je mehansko vse OK, ni pa OK z bakterijami, ki se nočejo posedati, kar povzroča neprestano blato (nesmrdeče odmrle bakterije) na površini. Izpraznila sva površinsko blato, naredila je nekaj testov, ponastavila pretoke zraka, notri vlila nekaj kemikalij in mi dala še neko tekočino, da jo nekaj časa vlivam v MČN vsakih 10 dni. Zadeva se je po nekaj tretmajih dejansko izboljšala, zaenkrat je površina izjemno čista, ven izteka povsem bistra voda. Upam, da tako ostane, sicer je naročila, da jo pokličem in bova reševala naprej. Tudi vmes mi je podrobno razlagala kaj dela, zakaj se to dogaja in podobno. Menda se nek odstotek teh MČN pač ne zažene pravilno in je potreben takšen tretma, sicer nikoli ne deluje pravilno. Presenetilo me je, da jo je zadeva zares zanimala in se ji je posvetila, mi razložila ozadje, vzrok in vse o delovanju mikroorganizmov. Take serviserje srečam precej redko... Torej, če je kdo nad to MČN že obupal (kot sem prej jaz), naj povem, da obstaja rešitev. Je pač njihova MČN v tistih nesrečnih nekaj odstotkih, ki potrebujejo nekaj dodatne vzpodbude, da se začne pravilni proces čiščenja. Re: MČN ROTO ECO 6 - KARMEN1 - 2.9.2015 Jaz jo imam tri leta in vanjo dobesedno še nisem pogledala .
Re: MČN ROTO ECO 6 - 03pomlad - 13.9.2015 roto na sejmu z vsemi popusti dražji kot v redni prodaji pha! Re: MČN ROTO ECO 6 - jani65 - 14.9.2015 Zato so pa sejmi ,da se zasluži. Namreč veliko kupcev naseda sejemskim popustom in ne preverja cen. Re: MČN ROTO ECO 6 - McBobo - 19.9.2015 voyager Napisal:Ja, roko na srce. Čas gre naprej. Logično da se bodo zadeve z leti spreminjale. Tako je vsepovsod. Danes imaš najnovejši model avtomobila, čez 3 leta pa že stari model, čez 5 let pa že staro kanto. Samo za info. Naša MČN ima puhalo secoh. Trgovina z puhali in rezervnimi deli secoh se nahaja v Bistrici ob dravi poleg MB. Filter cca. 10 Eur, komplet membran cca. 30 Eur. Govorim o originalnih nadomestnih delih in ne noname približkih. Bo pametno ob nakupu MČN še preverit kakšno strojno opremo uporablja in kako je z dobavljivostjo rezervnih delov da te po raznorazni strokovnjaki ne nategujejo. Prejšnji teden smo zagnali mčn konkurenčne firme, ki tudi uporablja puhalo Secoh. Sedaj mora laufati en mesec na polno. Ko potipam ohišje ob strani, komaj še lahko držim roko, če ga potipam spodaj, se opečem, tako je dno vroče. Za moje pojme to ni normalna obratovalna temperatura. A je tudi pri vas drugih uporabnikih enako? |