![]() |
|
Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo (/showthread.php?tid=60659) |
Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - faker - 26.12.2018 Bom preizkusil, mislim da sem že pa ni bilo nič boljše. Zanima me če se kje lahko ročno nastavi max. temperatura, da nimam kje tako visoko nastavljeno. Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - vanč - 26.12.2018 Vklopi prikaz temperature dvižnega voda na displeju ( mislim, da piše v meniju "prikaz števcev" ), pa boš takoj videl, če ti sprememba krivulje kaj pomaga. Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - faker - 27.12.2018 Sem uspel hvala, sedaj mi daje vrednosti okrog 30°C v talno ogrevanje. Mislim da bo to sedaj bolj enakomerno in prijetneje. Me zanima koliko °C pa kaj ostali spuščate v talno ogrevanje. Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - Hanzi - 27.12.2018 Vsak, vsako uro.drugace. Ti kar nizaj na 30. Samo da ne bos cez en teden spraseval zakaj te sedaj zebe. Potem ves da moras nazaj dvigniti krivuljo. Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - mišek2014 - 27.12.2018 To ti je pa cist odvisno kaksne izgube ina kdo, pa koliko toplo hoces met. Pa kako imas talno narejeno, koliko cevi imas polozenih, kaj imas po tleh polozeno. Mi imamo tricetrt prostorov v ploscicah. Zdaj ko ima bajta izolacijo gor mi pri -2 skoci na 27 v talno, pri -6 gre potem na 28. Za 30 v talnem bo moglo bit -14. V bajti je pa v povprecju okrog 22 veckrat je vec kot pa manj. Zdajle je 22,5 . Kar je ze po obcutku malo prevec. Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - Experienced - 28.12.2018 Pri talnem je z 22 že full vroče, pri meni ko je 17 ali 18 stopinj pa je notr res fino toplo in prijetno tak da mrzlo absolutno ni, pa hiša seveda nima izolacije. Morda pa ko bomo vsi notri in dejansko stanovali notri stalno, bomo verjetno temperaturo dvigovali, ampak ko samo malo zamigaš je pri teh stopinjah tako vroče da se morš čist do majce slečt.... Je pa res da je pri tleh več stopinj kot višje kjer meri RCD temperaturo... Enkrat sem meril pa je RCD kazal cca 17 stopinj termometer na tleh pa cca 20 stopin, to je cca 1,5m višinske razlike, tako da tudi to malo vpliva na razliko v temperaturi kadar gre za talno
Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - faker - 29.12.2018 Še podatek, če koga zanima, korekcijski faktor in krivuljo gretja imam nastavljeno na 0,3 in zaenkrat brez problema dosegam nastavljeno temperaturo v prostoru 22,5°C, temperatura vtoka v talno pa je približno 30°C. To je podatek ki sem ga želel zvedeti pred dnevi od vas. Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - vanč - 30.12.2018 Korekcijski faktor nima nobene veze s krivuljo, ampak je vezan na delovanje sobnega korektorja, s katerim lahko spreminjaš na peči nastavljeno temperaturo v prostoru. S krivuljo pa je podobno kot z nakupom čevljev - vsak mora ugotoviti, kakšen čevelj mu paše na nogo, enako mora tudi prilagoditi krivuljo hiši in njenim izgubam. Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - pushmycar - 29.1.2019 Jaz sem šel skozi: litoželezno šobo zvilo v nasmešek. Zamenjano v garanciji. Dobil isto litoželezno šobo prerezano na pol. Zdaj je najbolj podobna cvrtim kalamarom, in čakam naročeno /menda keramično šobo. Nisem pa opazil da bi kaj jedlo beton okoli.. Vse razen tega je peč fantastična. Hočem reči da lahko kupujem potrošni material do onemoglosti pa ne pridem na ceno mercedesa. Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - picas55 - 29.1.2019 Pa še navedi ceno šobe, če ni skrivnost....popusti me ne zanimajo.....kajti pri našem kotlu...je cena ubitačna -dobro desetino, kahline :roll: obljubljene ali dobro četrtino dejanske penzije..... .
Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - faker - 29.1.2019 Meni so jo tudi zamenjali le s tem da sem iz železne v enem kosu šel direkt na keramično. Zamenjava je bila grezplačna, kako pa se bo ta obnesla pa po kakšni sezoni kurjenja Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - Hanzi - 29.1.2019 Evo danes spravili v pogon 34kw pečko. Po nekaj težavah z matično ploščo je peč skavtska. Potem smo se mal se ukvarjal z ozdracevanjem instalacije, tako da na koncu je nekako uspelo segreti zalogovnik kar lepo, in baje je zdele že kar lepo ohlajen. Bo treba še nekajkrat zakurit, da bomo mal pogrel hisko. Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - pushmycar - 30.1.2019 Meni so jo zamenjali zastonj, mislim pa da je bila cena okoli 20€. Zdaj bo prvič za plačat, cene ne vem.. Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - Experienced - 30.1.2019 @Hanzi pa ne da si novo kupil? Centrometal? Kaj nisi ti že mel novo, kolk let? Mogoče sem samo narobe razumel in si to v bistvu dal v tisto drugo ta staro hiško?
Re: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - pushmycar - 4.2.2019 tukaj vidimo zalost. prerezana je še slabša, čakam, še vedno keramično iz hr. Drugi teden sedaj. Bi pričakoval da tele rezervne dele kupim ali naročim v slo, ampak ne. Peč mi je še vedno všeč in zdaj se vprašam čemu ono litoželezno okno |