PodSvojoStreho.net
MČN ROTO ECO 6 - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Tema: MČN ROTO ECO 6 (/showthread.php?tid=21643)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39

Re: MČN ROTO ECO 6 - lasybird - 12.1.2015

Pozdrav.

Čukimuki, zanima me kako ti sedaj kaj čistilna dela? Imam namreč eno situacijo. Pred dvema mescema sem jo praznil, danes pa sem pogledal in je usedline že kar preko preko 600. Predvidevam, da bakterij ni, da mi srednji prekat premalo prezračuje, če se bakterije niso naredile. Način polnjenja čistilne in način življenja pa se ni spremenil Smile.
Kljub temu, da sem stopnjo že pred 14 dnevi povečal, dodal WC net, se je namesto, da bi se zadeve uredile, pričela delati precej debele "smetana" blata v drugem prekatu in tudi v tretjem je ta "pokrov debel nekaj centimetrov. Tudi v prvem prekatu se je pričelati nekakšna pena in kosi nerazgrejenega blata....

Preden bom javil na ROTO ( glede na to da ni več v garanciji), sem razmišljal, da bi naredil difuzor sam. Vem kakšen je difuzor v tretjem prekatu, ker so mi ga že zamenjali in predvidevam, da je v drugem enak, čeprav mogoče nekoliko večji, da je več prezračevanja.

Je možno, da bi kdo pripopal kakšno fotko difuzorja? Seveda, če so mu ga menjali v drugem prekatu...

LP
Andrej

Re: MČN ROTO ECO 6 - čukimuki - 12.1.2015

Čistilna dela sedaj ok, predvsem je izginil neprijeten vonj, in sedaj je popolnoma brez vonja. Kot zgleda je bilo premalo prezračevanja v srednjem prekatu. Ker je pa mraz nisem zadnje čase nič izvajal meritev in gledal kaj se dogaja na iztoku.

Pri tebi se mi čudno zdi, da bi v drugem prekatu nastajala skorja, saj, če se prezračuje tako kot pri meni le to skoraj ni mogoče da nastane, ker res močno meša vsebino.

Saj to se meni tudi zdi čudno!
V drugem prekatu skorja. Zato predvidevam, da ni dovolj prezračevanja in bom naredil oziroma improviziral tak difuzor. PA še neki me zelo moti. Med steno in povratno cevjo se vedno nabere vsaj 10 centimetrov debeli sloj blata. Tam mi čisto nič ne meša in to mi ni všeč

Bom videl, kaj se bo dogajalo potem....

Re: MČN ROTO ECO 6 - čukimuki - 12.1.2015

Skoraj sigurno premalo prepihovanja v drugem prekatu, pri meni je bilo podobno.

Kakšen pa je vonj?

Vonj je normalen. Razen seveda, ko zmešam tisto nabrano blato, potem veš, kaj je tam notri.

Sicer ne smrdi. Toda v dveh mesecih se je količina usedline povečala na 600. Edino rešitev vidim v tem, da bakterij ni, da prezračevanje ni ok.

Re: MČN ROTO ECO 6 - čukimuki - 17.1.2015

lasybird kako je z ČN, je kaj bolje.

JAz sem svojo danes pregledal:

Vsebina je brez vonja, edino na izhodu pa imam še vedno malo kalno vodo ampak vonja odkar se srednji prekat prezračuje več kot prej pa ni več.

Re: MČN ROTO ECO 6 - lasybird - 18.1.2015

Hej!

Izvedel sem neuradno izčrpavanje, saj očitno nisem imel bakterij. Sedaj čakam, kako in kaj bo. Smile

Predvidevam, da sem imel premalo prezračevanja. Je pa res, da sem noter našel neke nerazgrajene kose ali papirja, robcev, ne vem česa. Mislim da je tisto tudi omejevalo moč prečrpavanja.
Bom videl kako in kaj bo...

Re: MČN ROTO ECO 6 - čukimuki - 5.2.2015

lasybird kakšno je stanje v tvoji ČN?

Re: MČN ROTO ECO 6 - lasybird - 5.2.2015

Oj!
Enostavno ne vem več kako in kaj. Po tistem, ko sem izvedel črpanje je stanje enako. V vseh prekatih se pojavlja klobuk. Tudi v prvem, v drugem in v tretjem je nekaj cm debela plast nerazgrajenega blata. Predvidevam, da bakterij ni in bom danes vejretno javil na servis, da pridejo gledati. Ko sem vzel vzorec je usedline 500!!!!!!!! Torej razgrajevanja ni. Bakterije ne delajo...
V glavnem neki ne štima......

Pa ti prezračuje in meša zadevo. Na koliko pa imaš nastavljen časovnik in koliko vas je?

Jaz imam pa sedaj probleme s penjenjem, se kar nekaj čisto bela pena nabira noter Sad

Dva odrasla člana in otrok. Prezračevanje in mešanje je dobro. Pena je pa tudi. Časovnik pa sem imel na tri, pa sem ga včeraj zmanjšal. Po mojem še vedno ni bakterij..

Ma skoz so neki problemi.

Če rabiš telefonsko od serviserja ti jo lahko pošljem.

Ali morda kdo ve kako so razporejene cevi na razdelilniku z dvema ročkama od leve proti desni?
Jaz menim, da so:
1. difuzor 1
2. (kontrolna ročka) zrak za pretok iz zadnjega v prvi prekat
3. (druga kontrolna ročka) zrak za tretji prekat prepihavat
4. difuzor 2

Ali je možno, da se v tem razdelilniku kaj zamaši?
Namreč meni se druga ročka ful težko premika in prepihavam lahko tretji prekat samo takrat ko drugo ročko popolnoma odprem torej, ke je pretok iz zadnjega prekata v prvega maximalen in difuzorji ne delajo in ko drugo ročko odprem do konca, kot da bi se nekaj zamašilo.

Še pred tem pa je prenehalo delovanje prečrpavanja iz zadnjega prekata v prvega ko sem prvo ročko za regulacijo le tega večkrat premaknil gor in dol je prečrpavanje zopet začelo delovati se je pa pojavil zgoraj opisan problem s tretjim prekatom.

Ali se lahko razdelilnik razstavi, če je kdo že to delal?

Hvala številko imam....

Glede teh ventilov pa vem samo to, da je zadnja cev za difuzor v srednjem prekatu. torej, ko sem odstranil to cev, je prenehalo prepihovanje v srednjem prekatu.

Notri sta dva difuzorja.

Ja, v srednjem in v zadnjem....