![]() |
|
Dimenzioniranje TČ in njena izbira - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Dimenzioniranje TČ in njena izbira (/showthread.php?tid=58793) |
Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - dnovak24 - 20.6.2016 In kako se resi odtekanje vode? Najbolje je menda, da se klima "polula" ali se lahko namesti cev in jo speljes kot pri klimi? Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - Homer - 20.6.2016 TČ naj bo dvignjena od tal in voda naj prosto odteče. Cevi ti bodo prej ali slej zamrznile in potem ti bo TČ začela zamrzovati Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - sassapo - 20.6.2016 Najbolje je narediti namenski jašek, če to ni možno je potrebno v odtočne cevi namestiti grelni kabel. Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - Stikalo - 7.7.2016 Zdravo. Še enkrat bi povprašal za mnenje. Katero toplotno bi priporočali? Gre se za 7 radiatorjev (prehod iz drv) ter hkrati gretje sanitarne vode z vgrajenim ali dodatnim bojlerjem, izolacija bo v zgornjem štuku (bivalni) do strehe 12cm grafit, spodaj 10cm stiropor. Hiša je v Jugovzhodu slovenije Predlagala se mi je estia hipower 8kw. Bo tole dovolj ali boljše močnejšo, drugega proizvajalca (zubadanka?) itn? Torej - kakšna moč? Dobil sem sicer še ponudbo za thermio atec 9, ki ima 5 let garancije itn... ampak je zadeva enkrat držja in nevem če se mi bi tole ravno splačalo. Hvala! Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - JaBK - 7.7.2016 mogoče bi še povedal, koliko je hiša velika, pa koliko drv oziroma energije porabite sedaj za ogrevanje in SV. bodo fantje lažje pomagali. Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - Energetik81 - 7.7.2016 Pa še kako so dimenzionirani radiatorji, kako je izolirana podstreha itd. Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - Stikalo - 7.7.2016 Zračna streha (bo). Radiatorji so različnih dimenzij od nizkih ozkih, širokih do velikih ozkih. Dimenzij žal nimam. Recimo dolžine do 2m manjši do 1m in višina od 40cm - 80cm. Podstreha bo 10-20cm slabše kamene/steklene volne. Trenutno se je pokurilo kar nekaj metrov drv ker ni bilo skoraj da nobene izolacije, ni bilo zalogovnika, ni me bilo doma in sem vedno dosti zakuril ... 10-14m dimenzije hiše 9x11m Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - telmos - 7.7.2016 Estia 8 kW hp je enakovredna Zubadanu ali pa Waterstageu vendar bistveno tišja od obeh. Zadeva sploh ni primerljiva. Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - pentax - 29.7.2016 No tudi sam sem pred dilemo katero tč izbrati. Moč je definirana na 8kw LT. Na mizi imam ponudbe: Daikin, Hitachi, Fujitsu. Sanitarna voda bo vključena kasneje kot ločena tč ali pa poleg te tč, če bo potreba po njej. Ponudniki "Slovenskih" tč me nekako niso prepričali, Termoshop hvali tisto svojo z mitsubishi zunanjo enoto kot da je edina tč na svetu in ostalo ne obstaja, ker ostali imajo grelce :? . Gorenje je po prebranem tu gor neka kitajska s prirejeno notranjo enoto, hvala za to, da niti ohišja ne naredijo svojega. Coolwex pa tudi ni nič cenejši da bi s tem izstopal, oz. ne najdem pravega razloga . Vse ponudbe na mizi imam definirane na ključ, se pravi v kompletu tudi z vodno povezavo. Daikin je EHBH08CB9W ERLQ008CAV3 z up. vmesnikom EKRUCBL5 skupna cena 5100 z ddv. Hitachi: zunanja enota:RAS3-WHVNP - 220V notranja enota: RWM-3.0 NE 220V skupna cena 5000 z ddv Fujitsu: notranja enota: WSYA100DG6 zunanja enota: WOYA080LFCA skupna cena 4600 z ddv se pravi vse skupaj na kupu cenovno v obsegu 500€. Fujitsu ima po papirjih zelo glasno notranjo enoto, vsaj koliko sem našel po spletu? 46db? je to sploh mogoče. Daikin oglašuje da so edini proizvajalec kjer so vse enote njihove iz njihove lastne prozvodnje. Samih COP faktorjev nikjer ne izpostavljajo, tako da jih praktično tudi ne najdeš, oz. kak podatek koliko grelne moči še da pri npr. zunanjih -15C nisem nikjer našel. Hitachi pa se nič posebnega ne najde pri nas komentarjev, imam pa nekako kar spoštovanja vredno zaupanje v vse njihove delovne mašince videne do zdaj. Če je tč vsaj približno tem delovnim strojem, potem težko zgrešiš. Za kakšno mnenje ali kak drug pameten predlog se priporočam, da se bom še težje odločil .
Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - JaBK - 29.7.2016 Slovenski je še kronoterm Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - pentax - 30.7.2016 Njihova ponudba je bila občutno višja od vseh ostalih. 25% višja ponudba in to brez montaže. Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - sašo65 - 30.7.2016 pentax Napisal:Fujitsu ima po papirjih zelo glasno notranjo enoto, vsaj koliko sem našel po spletu? 46db? je to sploh mogoče.:lol: :lol: :lol: če bi rekel zunanjo, bi se strinjal....aaaaampak notranjo_ta je (vsaj po moje) N°1 med vsemi notranjimi enotami vključno z OČ - ko je OČ na 7 manj brenči kot čebela...
Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - pentax - 30.7.2016 Ja, verjamem da ti je hecno. Ampak poglej: Sound power level Hydraulic indoor unit dB(A) 46 Outdoor unit dB(A) 68 69 Ti podatki so skopirane z njihove uradne strani: [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")fujitsu-generalunichr("46")com/global/products/atw/split-comfort/wsya100dg6-woya100lftaunichr("46")html[/url] Verjetno so podatki usklajeni po nekih standarnih meritvah katere podajajo tudi vse ostale znamke, ne razumem zakaj bi sicer tako odstopali. Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - xavi - 30.7.2016 Fujitstu, če ima ima problem z zunanjo enoto. Notranja je neslišna. Lahko jo imaš v spalnici poleg postelje. Kar se pa tiče glasnosti zunanje enote, pa je predvsem model HP v določenih vremenskih pogojih lahko zelo glasen. Manjši modeli bi naj bili tišji. Iz ponudbe je videt, da ima Daikin tudi vmesnik, da lahko zadevo spremljaš in upravljaš preko telefona. Za Daikina zagotovo vem, da model 6 kw dela zelo tiho. Re: Dimenzioniranje TČ in njena izbira - pentax - 30.7.2016 Verjamem, ampak sem zdajle tudi njihov uradni katalog dol snel in je notri taisti podatek 46dB. Za Hitachija sem našel link do kompletnih navodil in znotraj tudi grelne moči pri raznih temperaturah...ob seveda pogoju kompresor na maximumu [url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")manualslibunichr("46")com/manual/858954/Hitachi-Rwm-H-Fsn3eunichr("46")html?page=77#manual[/url] Kaj pomeni pri Hitachiju da ima tri različne podatke za moč gretja? ZUNANJA ENOTA RAS3-WHVNP - 220V moč hlajenje (6,0 / 8,5 ) Kw moč gretje (2,1 /7,5 /11,0) Kw COP 4,55 EER 3,81 Šumnost dB(A) : 49 NOT.MODUL RWM-3.0 NE 220V moč hlajenje (6,0 / 8,5 ) Kw moč gretje (2,1 /7,5 /11,0) Kw COP 4,55 EER 3,81 Moč.el.grelca: 3KW(1,0/2,0/3,0kw) Šumnost dB(A) 27 |