PodSvojoStreho.net
MČN ROTO ECO 6 - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Tema: MČN ROTO ECO 6 (/showthread.php?tid=21643)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39

Re: MČN ROTO ECO 6 - medo9 - 4.10.2014

Mater ste se dobro organizirali imetniki eco6.
Zanima me, ali je na forumu se kdo, ki ima Graf, picobell?
Jaz sem zal bol "leve" sorte za tehniko :oops:, ampak ko tole prebiram je jasno, da je najbrz kompresor najbolj izpostavljen del cistilne.
Dobro bi bilo vedeti, ce je treba tudi nam kaj paziti ali preverjati. Ok, dejansko deluje bp peto leto, ampak kot pravijo: bolje spreciti, nego leciti...

Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 4.10.2014

Če lahko pogledaš kateri kompresor ti laufa picobell, bomo hitro ugotovili, pri čem si.

Re: MČN ROTO ECO 6 - voyager - 4.10.2014

Na vseh kompresorjih je bolj ali manj ista nalepka pri katerih proizvajalec kompresorja navaja menjavo filtra enkrat na 6-12 mesecev, odvisno od tega kje je lociran kompesor. Uporabnik bi po navodilih moral preverjati stanje filtra vsake 3 mesece in skladno z tem filter zamenjati. Menjava membran na vsakih 12 mesecev priporočljivo. Bi pa navodila za uporabo in vdrževanje kompresorja morala biti zajeta v tehnicni mapi saj je le ta del mčn. V naši tehnićni

Re: MČN ROTO ECO 6 - voyager - 4.10.2014

Se opravicujem. Pisem z telefona in sem prehitro stisnil potrdi.

V nasi teh. mapi ta navodila so. Je pa jasno da trgovec vseh kart nikoli ne vrze na mizo. Take stvari je pac treba vprasat ob nakupu. Problem nastane ce trgovec namermo prikriva stvarne stroske vzdrzevanja. Pa ne da bi kogarkoli zagovarjal.

Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 7.10.2014

Ta vikend bil bolj ali manj odsoten, tako da poročilce še ni skompletirano. Če se bo tamalima vsaj približno zasanjalo glede šole, mi verjetno uspe do drugega tedna spapricirati in poslati. Trenutno zasuti s šolskimi testi in čaka me ponovno uvajanje v matematiko in kemijo :-(

Re: MČN ROTO ECO 6 - pero76 - 14.10.2014

Pozdravljeni!
Tudi mi smo lastniki ECO6 MČN.Ampak tokrat ni težava v njnem delovanju, ampak čiščenje s strani VO-KA. Pred cca 14-imi dnevi, so nam prišli spumpat približno 2/3 MČN. V sredini prejšnjega tedna, je pa začelo smrdeti okoli hiše ko hudič. Ker so itak za vse stvari krivi ostali, smo najprej bentili čez sosede, kako slabo imajo zadeve poštimane. Ker le ni hotelo biti bolje, sem se hotel še sam prepričat kaj se dogaja v čistilni. Ko sem jo odprl me je skoraj kap. Najprej seveda zaradi ˝esence˝, naprej pa zato, ker sem videl, da zračnik plava na gladini čistilne.
Oče, ki je bil zraven pri čiščenju prvi, da ko je zaprl MČN ni nič plavalo gor, je pa VO-KA-jevec rinil not in ven sesalno cev, tako, da je možno, da je zadel zračnik.

Tega nisem napisal zato, da bi koga popljuval, ampak zato, da bi vas opozoril, da bodite VEDNO ZRAVEN, če vam kdo šari kjerkoli in ne glede na to, koliko naj bi se spoznal na svoj posel.

LP

Pero

Re: MČN ROTO ECO 6 - lasybird - 18.10.2014

Pozdrav!
Moram napisati, da sem malo testiral mojo čistilno napravo, ki je do sedaj delala BP. Ker imam možnost, sem cev iz tretjega prekata dal v prvi prekat in tako v tretjem prekatu več ni tistega znamenitega mehurčka. Ta mehurček je sedaj v prvem prekatu. Moram reči, da imam občutek, da čistilna občutno bolje dela. V tretjem prekatu se na vrhu nabira le malo nerazgrajenega materiala, ki ga potem ročno odstanim.
Strinjam se, da so na ROTU neki zaj....., saj je tehnična mapa drugače zrisana, kot je v praksi narejeno.
Sem pa na Roto poslal vprašanje o cenah membran, pa še odgovora ni, ker sem moral poslati še slike kompresorja, tako da upam, da bo gospa uspela do drugega tedna odgovoriti....
lp

Re: MČN ROTO ECO 6 - čukimuki - 18.10.2014

Ali je težko zamenjati cev? Ali lahko narediš kakšno skico kako je napeljana?

Namreč sedaj ko se ne vidi dna je težko to videti pri nas.

Jaz dobim serviserja naslednji teden pa ga bom vprašal kako in kaj.

Zanima me, če kdo morda ve, npr. če je res napaka v sami ČN in ne v tehnični dokumentaciji, ali je v tem primeru ROTO dolžen kriti stroške praznjenja in popravila napake oz. popraviti tehnično dokumentacijo in dostaviti pravilno. Na katero inštitucijo se je potrebno obrnitni za te informacije?

Re: MČN ROTO ECO 6 - lasybird - 18.10.2014

Pred kakšnim letom sem imel težavo, ker tistega znamenitega mehurčka ni bilo, saj se je cev zabila in jo nikakor nismo mogli odmašiti, zato je serviser dal noter novo cev in nov difuzor. Obstoječo cev je odrezal in na ventil priklopil novo cev, tako da jo sedaj lahko prosto vzamem vem in jo dam kamor hočem.

Lahko naredim še kakšno fotko in prilepim....

Re: MČN ROTO ECO 6 - čukimuki - 18.10.2014

Hvala za info.

Re: MČN ROTO ECO 6 - lasybird - 20.11.2014

Če koga zanima, na Rotu imajo membrane za kompresorje. Cena kompleta je 48,82€.

Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 1.12.2014

Samo toliko, da se javim, da sem projekt ROTO popolnoma spustil iz rok, kot tudi vse ostalo, zaradi določenih domačih izrednih dogodkov.

Re: MČN ROTO ECO 6 - čukimuki - 17.12.2014

Pri meni sta bila danes serviserja od ROTO. Napaka je po njihovih besedah v tehnični mapi in mora biti prezračevan zadnji prekat.

Zamenjali so difuzor, ker je stari delal slabo. Sedaj naj bi MČN delovala brezhibno.

Re: MČN ROTO ECO 6 - gnilivanili - 20.12.2014

Super. Sicer mi še vedno ni jasno zakaj nekateri serviserji nastavljajo prepihovanje zadnjega prekata, nekateri pa ne... Kakšno intenzivnost prepihovanja pa sta ti nastavila v zadnjem prekatu?

Re: MČN ROTO ECO 6 - čukimuki - 20.12.2014

Danes pogledal v MČN.

V zadnjem prekatu se pojavi mehurček na nekaj sekund ampak res čisto malo.
V srednjem so zamenjali difuzor in sedaj se meša voda kot še nikoli.
Prečrpavanje iz tretjega v prvega pa je tako kot je bilo.

Voda na izhodu je sedaj še vedno motna malo rumenkasta vendar za razliko od prej popolnoma brez vonja in tudi vonj, ki se je pojavlja ob zagonu kompresorja na izhodu in pri pokrovu je sedaj izginil.

Baje je bilo premalo prepihovanja v drugem prekatu.

Vzorec iz drugega prekata je pokazal, da imamo 0,2l usedlin. Uporabljamo jo 3 osebe eno leto.

Še zanimivost, ko se m govoril z gospo, ki skrbi za servisiranje itd.... in je zelo prijazna, je rekla, da v primeru, da bi bili problemi pri meritvah katere bi izvedla komunala, naj jih pokličem in bodo oni komunicirali s komunalo in se pogovorili kaj je narobe itd....

Moram pohvalit, njihov odnos.