![]() |
|
TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja (/showthread.php?tid=47314) |
Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - leyland - 4.12.2013 glede na to da imam 80% talnega imam nastavljeno, da ob padcu DV temperatur za 2,5 stopinje se ponovno zažene bral sem da bi za talno moral imeti nastavljeno na 3 stopinji ker pa je serijsko nastavljeno na 3 stopinje sem glede na situacijo dal na 2,5 stopinje posledično imam zaradi tega več vklopov mislim, pa da s tem krajše delovanje kot pa če bi imel na 3 stopinje razlike al se mogoče motim kako imate kaj vi to nastavljeno lp Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - bohinc - 4.12.2013 Za ostale ne vem, niti s talnim nimam izkušenj... Sam pa prilagajam zamik , kot sem že opisoval..., dve stopinji imam v najhujšem mrazu, ko gre temp. gor. večam tudi razliko..., čeprav nekih bajnih prihrankov s tega naslova ni, vsaj kar sam spremljam ...Mogoče pove kdo drugače ? Ko sem zjutraj šel v službo malce vržem oko... zunaj -8.5stC , vlaga 94%. TČ je ogrevala ni pa bilo pri tem potrebe po vklopu dodatnega grelca, tudi če bi bila imam zamik pol ure, ter se večkrat ognem le temu . Na talnem sklepam (mogoče napačno?!), vendarle glede na to, da se rabijo nižje temp., le te TČ prej dosega- ter se posledično prej ''ustavi''. Ugotovitev je pravilna in logična, ko večaš razliko daljše je obdobje mirovanja, obratno tudi delovanja TČ. Moraš le sam ugotoviti glede na potrebe objekta in zunanje temp. kakšno razliko lahko delaš- oz. ti še prenese sistem, brez da občutiš pomanjkanje, oziroma tudi- da se TČ ne ''zacikla'', kot smo brali že v prispevkih o TČ. Kot sem pa zapisal, bajnih prihrankov s tega naslova ne bo...le manj vklopov TČ. Lp Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Migaj - 4.12.2013 odtaljevanje 2x na uro :oops: -zanimivo zunanje razmere se vendar neprestano spreminjajo in niso konstantne, enkrat je npr -3°C + 100% RV , megla, sreža pada dobesedno iz neba, drugič pa -3 in 30% RV -vsaj tako je pri meni in verjamem, da je vsaj podobno povsod. Brez zamere, toda le kako naj serviser nastavi odtaljevanje na prave zunanje razmere :?: Defroste bi morala sprožati logika programja, glede na razmere in situacijo sproti -vsaj v primeru koliko toliko normalnih uporabniških nastavitev :oops: -teh pa serviser načeloma ne nastavlja, ampak uporabnik, ker so uporabniške -servisnih, pa se ne bi smelo nastavljati glede na predvidene vremenske razmere mikrolokacije, ker povsod so včasih dnevi, ko je vreme ekstremno Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - telmos - 4.12.2013 Sicer pa TT slovi po "redkih" defrostih ali pač ne? Tu naj bi imele probleme le tako imenovane klima TČ. Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - bohinc - 4.12.2013 So povedali poznavalci :oops: ...kaj je s temo ''meni prepovedano D.HT'' :lol: ![]() (kot bi se sam v temi o D.HT vrgel na tistega , ki mu ni kaj štimalo ; pa se nisem nikoli :!: ; raje sem se na poznavalce ''vseh sistemov''...,'' Forumski monter'' pa se je raje včasih potuhnil..., kot da bi svetoval pomoči potrebnemu, čeprav ne oporekam , da velikokrat je nesebično pomagal; torej se tokrat javno sprašujem: ali je molčal v delikatnejših zadevah :?: ) Lp Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Migaj - 4.12.2013 Se opravičujem, ker nikoli ne bom razumel logike TT kdaj naj bi TČ šla v odtaljevanje -odvisno od lokacije :oops: -halo Če na uparalniku ni sreža in v njem ni leda, le zakaj hudiča potem hodi tudi 2X na uro v odtaljevanje :?: kdo je zdaj tu nor? Za ta velik razmak lamel, ki naj bi bil prednost, pa se mi počasi začenja dozdevat, da je s tem podobno, kot če bi trdili, da so zimske gume izpred 30 let boljše, kot sodobne lamelne, ker so imele večje razmake v profilu. Verjamem pa, da nekomu TT TČ ne gre pogosto defrostirat, ker so mu naknadno tako nastavili z ozirom na velikostno in močnostno veliko predimenzioniranost vgrajene TČ, še posebej, če upoštevamo še STČ. Saj ta po kg in m2 predimenzioniranost uparjalnika sama po sebi sploh ni slaba v vlažnih razmerah pozimi -da se razumemo, vendar na drugi strani na letnem nivoju zaradi še krajših ciklov deloanja, ne prinaša nižje letne porabe, ampak prej obratno. Preiti iz 2800l kurilca s staro in slabo pečjo na STČ + 18kW TČ z dod.grelci -je že na prvi pogled huda predimenzioniranost izbrane ogrevalne TČ. Ti bo vsaj delala v vsakem mrazu. Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - telmos - 4.12.2013 Meni moja inverterca trenutno čisto nič ne škripa z defrosti. Vsaj nisem opazil. Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - bohinc - 4.12.2013 Citat:Saj ta m2 in kg predimenzioniranost uparjalnika niti ni slaba v vlažnih razmerah pozimi, da se razumemo, vendar na drugi strani na letnem nivoju zaradi še krajših ciklov ogrevanja zalogovnika, ne prinaša nižje letne porabe, ampak obratno.Je zapisal nekdo , ki ima preveč navito- predimenzionirano TČ, porabi pa dosti identično..., kar smo lahko videli , ops...bližamo se obletnici...novoletnega cukrčka, kjer nas je še zavajal kako je bilo, potem pa še zapel kozje moderatorjem, s tega mesta še enkrat zahvala Neiki, ki mi je dovolila objavo - pojasnitev kako je bilo :!: Nima smisla..., res je najbolje vsem tistim, ki se grejejo s TČ ne glede na firme, ter se ne ukvarjajo z forumom... Lp Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Migaj - 4.12.2013 Rad bi samo razložil, da imaš manj defrostov(kar je dobro), zaradi predimenzioniranosti (kar je pozimi dobro, v prehodnem obdobju pa ne) -ni pa to pravilo pri vseh uporabnikih TT :oops: Najina prejšnja poraba kurilca je bila podobna, sedanja poraba pač ne, ker se razoikuje za >30%. Če je moja TČ predimenzionirana? -menim da ne, včasih(npr danes) bi si želel uparjalnik velikosti S.Koreje
Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - bohinc - 4.12.2013 Citat:Najina prejšnja poraba kurilca je bila podobna, sedanja poraba pač ne, ker se razoikuje za >30%.Nekomu ni potegnilo...objavljeno Citat:p.s. niti ni zanemarljivo, če si prej ogreval na olje z namensko oljno pečjo...ali obično, ki jo nenazadnje zdaj kdo lahko predela tudi na pelete...[url]Tudi 5 oseb več le dodatno ogreva prostor, porablja pa nič.... :?: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=53455&start=4425">viewtopic.php?f=7&t=53455&start=4425</a><!-- l -->[/url] Dost mam ''ata'' otroških igric, odneham, saj vem da maš ti vedno naj...pogoje in stroje, mašine...itd... Lp Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - jure.s - 6.12.2013 Termotehnika TČ Z/V 7/8 - danes prvič napaka v štirih letih. :? Napaka tipala. Čakam serviserja, ne morem nič niti resetirati, nič. Ne prikazuje niti temperatur vodov, zunanje temperature itd. Zgolj samo bojler, ki pa dela....(verjetno ker ima svoj grelec) Kdo kdaj izkusil tak primer? Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Berghaus - 6.12.2013 Tudi iz varovalk ne moreš vrčti? Al ti takoj preide v napako? Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - jure.s - 6.12.2013 Da, vse tri varovalke 'aus' za minuto, in takoj po zagonu v napaka tipala (torej lahko ven vržem, ali samo kontrolno ploščo iztaknem iz vtičnice pa takoj po inicializaciji vrže ven. Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - Homer - 6.12.2013 Pokliči serviserja. Ker ti nobene temperature ne prikazuje, bolj "smrdi" po okvari elektronike..... Re: TČ Termotehnika ZV - uporabniška izkušnja - jure.s - 6.12.2013 Ja saj je na poti....upam, mraz je :lol: |