![]() |
|
MČN ROTO ECO 6 - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Tema: MČN ROTO ECO 6 (/showthread.php?tid=21643) |
Re: MČN ROTO ECO 6 - gnilivanili - 3.10.2014 Če je v tehnični mapi napaka, potem je še toliko bolj zanimivo dejstvo, da se lahko prepihuje zadnji prekat. Zakaj potem sploh obstaja četrti, skrajno desni ventil? Iz tega, da nam prepihovanje zadnjega prekata umaže vodo na iztoku, prvega prekata pa se ne da prepihati pod nobenim pogojem, jaz sklepam da ni napaka v tehnični mapi. Re: MČN ROTO ECO 6 - vcc - 3.10.2014 To tudi mene zanima... Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 3.10.2014 Evo, opravil za uho skurit fini pogovor z Rotom :-) Kar se kompresorjev in membran tiče, dogovorjeno je, da boste membrane lahko naročali tudi pri njih!! Kontakt za naročanje: Majda Filo Tel.: +386 2 52 52 196 Fax: +386 2 52 52 161 E-mail: <!-- e --><a href="mailto ervis@roto.si">servis@roto.si</a><!-- e --><!-- m --><a class="postlink" href="http://www.roto.si">http://www.roto.si</a><!-- m --> Tisti, ki so nevešči menjave, dalo se bo dogovoriti, da zamenjavo opravi serviser. Kakšne so cene membran, ne vem, pozanimajte se. Ostalo so urne postavke in kilometrina, če bo menjavo opravljal serviser. Definitivno pa je najcenejša varianta, da naročite in zamenjate sami. Če znate, Gremlin pravi, da je izica. Če imajo na zalogi, je dostava lahko naslednji dan, če nimajo, je dobavni rok cca do 5 dni. Dogovarjamo se, da bo menjava membran tretirana kot redno, dvoletno vzdrževanje. To pomeni, da bodo kupci opozorjeni na njihovo kratko življensko dobo, prav tako pa bo to zavedeno v tehnično mapo, ki jo prejmete kot kupec čistilne naprave. S tem se popolnoma strinjajo, očitno nihče ni pomislil na to, zna biti pa zaščita pred množičnim, serijskim pomorom kompresorjev. Prezračevanje zadnjega prekata...... Tu moram reči, da jim očitno ni nič jasno. Očitno se sploh niso, oziroma se ne zavedajo te napake. V molk jih spravi dejstvo, da se tehnična mapa ne ujema z dejanskim stanjem v čistilni napravi. Informacije bodo takoj predane v tehnično službo, ker Roto sam izdeluje naprave, jih ne uvaža. Zmenjeni smo, da preko vikenda pripravim poročilo, opremljeno s slikami in pošljem na njihov mail, kjer bodo preštudirali, kje se je zalomilo. Velja za čistilne naprave prvih generacij, tiste, ki so brez dodatnih bazenčkov v zadnjem prekatu, torej povsod tam, kjer vam odprt ventil skali čisto vodo. Opravil se bo tudi pregled na terenu, v namen ugotavljanja dejanskega stanja. Če se dejansko ugotovi napaka, se bo izdala uradna informacija o NEPREZRAČEVANJU zadnjega usedalnega prekata! Pozvalo se bo tudi vse serviserje, zaradi tega, da ne bo prišlo do dilem pri uporabnikih, nekatere nas učijo, da mora biti ta ventil nujno zaprt, nekatere od vas ravno obratno. Vse informacije bom sproti pisal tudi v to temo. Zaenkrat smo v fazi ugotavljanja napake in (ne)skladnosti tehničnih podatkov napram dejanskemu stanju. Re: MČN ROTO ECO 6 - vcc - 3.10.2014 Berghaus, za tale projekt in vse drugo, kar delaš NAMESTO njih, bi si zaslužil vsaj honorar. Me zanima, če bo Roto pomislili na kaj takega... Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 3.10.2014 Honorar? Ne, ne, hvala, ne rabim nič. Važno mi je, da smo kot uporabniki zadovoljni, sploh pa rad pomagam, če le lahko. Mi je pa jasno, da tudi oni ne morejo vsega vedeti, recimo tudi Toyoti ali pa Mercedesu se zgodi, da mora vpoklicati par tisoč vozil nazaj, zaradi kakšne napake. Ljudje smo, nismo nezmotljivi. Pa na vse to gledam kot "zanimivo". Drugače bi bilo dolgčas, če bi v lajfu vse štimalo :-) Re: MČN ROTO ECO 6 - vcc - 3.10.2014 Tudi jaz tako gledam. Vendar se mi zameri, če vidim, da se kakšno podjetje ne trudi izboljšati svojih izdelkov ali popraviti napako. Vsi delamo napake, a dobri se ločijo po tem, kako se odzovejo na opozorilo. Re: MČN ROTO ECO 6 - čukimuki - 3.10.2014 Tudi jaz sem že govoril z omenjeno gospo v rotu in jo opozoril na morebitno napako. Odziv je bil podoben kot zgoraj napisano. Imam novo generacijo ČN torej v tretjem prekatu bazenček, dva regulatorja za zrak, novejši vpihovalnik zraka in SPELJANO PREZRAČEVANJE V TRETJI PREKAT. Torej je morebitna napaka tudi pri novejših ČN. Če bo ugotovljeno, da je napaka v ČN bi bilo dobro se dogovorit, da nam napeljejo cev v prvi prekat. Malo sem razmišljal in glede nato, da se v prvem prekatu naredi plast trdih delcev, bi po mojem mnenju rahlo vpihovanje zraka v ta prekat preprečilo to nastajanje pokrova in vse skupaj malo premešalo, tako nebi bilo potrebno to delati nam z vodnimi curki. Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 3.10.2014 Čuki, zato pa pravim, da moramo delovati skupaj. Takoj ko sem omenil, da smo se povezali lastniki te čistilne naprave, se je glas spremenil. Jasno mi je, da ko nekdo sliši, da je tam pri enemu nekaj, si misli, kaj bo ta človek govoril, ne bo nas učil. Ko pa gre za množico in vsi javljajo isto, potem pa je očitno nekaj narobe. Re: MČN ROTO ECO 6 - Samojed - 3.10.2014 Ali lahko nekdo prosim slika ali vsaj napiše točne podatke s kompresorja? Sumim da je moj podvržen enakim hibam, pa je povsem iz druge veje mčn-ja. Hvala! Re: MČN ROTO ECO 6 - čukimuki - 3.10.2014 Nekaj postov nazaj je slikan moj kompresor. Mislim, da je Berghaus sedaj nabavil istega. Re: MČN ROTO ECO 6 - Samojed - 3.10.2014 Sem videl ja. Tvoj je drugačen oz. druge firme. Bom videl kaj bo, drug teden dobim obisk monterja/serviserja. Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 3.10.2014 Čuki, nisem nabavil Aira, kot je tvoj, pač pa popolnoma drugi kompresor in sicer Hiblow Japan XP80 [img]httpunichr("58")//allsepticservicesunichr("46")comunichr("46")au/wp-content/uploads/2013/11/hiblowunichr("46")jpg[/img] [img]httpunichr("58")//wwwunichr("46")asmanunichr("46")comunichr("46")pl/dmuchawki/HIBLOW%20Japan%20XPunichr("46")png[/img] Zadeva je neprijetno tiha, kot nalašč za montažo v hišo, izven nje, pod pokrovom čistilne pa povzroča problem, ker moraš dejansko na kolena in z uhlom spraviti k pokrovu, da ga slišiš. Na Youtubu so popolni tutoriali menjave membran, peace of cake, zanimiva je tudi notranjost kompresorja, ki je sestavljen popolnoma drugače, kot ti dosedanji plavi Airi. Danes sem ga prešlatal, je topel, ni pa vroč za spečt, kot prejšnji. V glavnem, tehnična mapa, vanjo vpis datuma menjave kompresorja, čez dve leti menjam membrane. Če bo zdržal do takrat :-) Samojed, poročaj kaj bo, ok? Re: MČN ROTO ECO 6 - čukimuki - 3.10.2014 Berg sorry. Če prav razumem sedaj imajo v rotu te kompresorje? A membrane bodo pa tudi za druge firme katere so imeli do sedaj, seveda če so kaj omenili? Re: MČN ROTO ECO 6 - Berghaus - 3.10.2014 Zakaj se pa opravičuješ, saj nisi mogel vedeti. Da, tako za Air, kot za Hiblow. Še nekaj, danes pridobil še nekaj informacij, tudi drugi ponudniki drugih čistilnih naprav gnanih z membranskimi kompresorji ne opozarjajo na njihovo življenjsko dobo, oziroma menjavo membran ne tretirajo kot redno vzdrževanje. Od enega ponudnika celo izvedel, da "se ne splača". Po kratkem googlanju sem mu predstavil kit komplet membran po 37 evrov, njihov kompresor pa je 270 evrov. Ne znam opisati mučnega cmokanja......Tudi njihovi kompresorji so označeni s priporočilom o letni menjavi :-) Razšli smo se v.........no, ne najbolj prijateljsko. Re: MČN ROTO ECO 6 - Samojed - 4.10.2014 Berghaus Napisal:Čuki, nisem nabavil Aira, kot je tvoj, pač pa popolnoma drugi kompresor in sicer Hiblow Japan XP80 Seveda bom, brez skrbi. Imam sicer občutek kot da kompresor dela z eno membrano. Menda v torek ali sredo pride nadomestni, pa bom videl ali je kaj na tem. |