PodSvojoStreho.net
Zelo varčne (in ostale) hiše v pasjih dnevih - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Zelo varčne (in ostale) hiše v pasjih dnevih (/showthread.php?tid=15611)

Re: Zelo varčne (in ostale) hiše v pasjih dnevih - Gasper123 - 4.7.2012

Če je zunanja vlaga 80% pri 15°, koliko je potem vlaga tega zraka ko se segreje na 22°? Odgovor je manj kot 60%, edini problem je da pri nas ponoči ni bilo 15°

Re: Zelo varčne (in ostale) hiše v pasjih dnevih - Popravila na domu - 4.7.2012

Khm, takole bi rekel: :lol:
in prilagam slikce....sveže kot žemljice, slikano z razmakom 6-tih minut....da nebi kdo kaj rekel. :mrgreen:

Kaj jaz morem, če so mi pa dobro hišo naredili (in prodali pokvarjen vlagomer, kot je zgoraj omenjeno.

LP, Gorazd

Re: Zelo varčne (in ostale) hiše v pasjih dnevih - tomice - 4.7.2012

Vsaka čast, ta hiša je pa res odlično narejena. Meni uspe imeti takšno temperaturo le s klimo, sem pa tudi že razmišljal, da bi dodal v "kurilnico" še TČ zrak/voda 8)

Vidim, da je pri vas v šestih minutah padla zunanja temperatura za 0,3 stopinje. Lahko pripnete še kakšen posnetek zunanje temperature ob 17. uri?

Pri nas je trenutno zunaj samo dobrih 29 st.C.

Aja, pa še to. Kdaj pa ste imeli notranjo temperaturo 35 st.C?

V "kurilnici - pralnici+ hadilnikom za pivo" je samo TČ za sanitarno vodo. Hladilnik prostor greje, črpalka topel zrak porabi za gretje vode, izpust hladnega zraka pa naj bi hladil ostale prostore. Se pa TČ vklaplja tako malo, da to niti ni omembe vredno. Cel prostor pa meri 1,8 x 3,2m.

Posnetek okoli 17,20 ure je v priponki.

Notranja temperatura 35 'C pa je verjetno v spominu še s prejšnje lokacije. Po mojem se je zapekla med kontrolo delovanja zunanje enote in notranje (ali kažeta enako). Tipalo je bilo namreč nameščeno na precej nepravilnem mestu. Nadstrešek za avtomobile, streha Bramac, sonca za izvoz. V prejšnji hiši (kamen, zidovi š= 1m) poleti temperatura ni zrastla nad 23 C, če me spomin ne vara.

Kako velik bojler vode imate in na koliko jo grejete? Če dela TČ za SV tako malo časa, potem se mi je ne splača nabavljati, ker s tem ne bi ohladil hiše.

TČ2 VZRT/E-231ECO
230l
grelno število 4,3

Črpalka (volumen) je namensko predimenzionirana, dovolj bi bilo 100l. Ampak, potem bi mi pa hišo preveč ohladilo :wink:

Rudijeva črpalka torej Big Grin S čim pa pozimi ogrevate?

Kaminska peč na pelete, zunanji dovod zraka, razvod toplega zraka po prostorih.
Ker zadeva še ni preizkušena v praksi bomo po potrebi dokupili IR panele za dogrevanje. Montaža bo stropna, elektrika za IR je razvedena in priklopljena na varovalke za vsak prostor posebej...po potrebi.
Ko bom imel čas naredim en izčrpen spletnik v zvezi s potekom gradnje, ogrevanjem, polaganjem keramike in laminata in sploh.....

Tako, sedaj pa se grem malo ven pogret Tongue in pokosit kakšen m2 divjine.

Če imaš še kakšno vprašanje ti bom z veseljem odgovoril do večera ali pa takoj zjutraj.

Re: Zelo varčne (in ostale) hiše v pasjih dnevih - Berghaus - 4.7.2012

Popravila na domu Napisal:.

Dragi moj, hišo imate prehlajeno :lol:

Sam imam spodaj 21 stopinj in 40% vlago, s klimo........in ženička me bo ubila. Zebe.

Čuvaj se :lol:

Svaka čast...........zdaj verjamem. Jest bi tud!!!

Re: Zelo varčne (in ostale) hiše v pasjih dnevih - csamo001 - 4.7.2012

Popravila na domu Napisal:TČ2 VZRT/E-231ECO
230l
grelno število 4,3

Črpalka (volumen) je namensko predimenzionirana, dovolj bi bilo 100l. Ampak, potem bi mi pa hišo preveč ohladilo :wink:

Ta je pa zmagovalna. In zakaj misliš, da bi hišo preveč ohladilo, če pa bi imeli isti odjem tople vode kot sedaj?

Re: Zelo varčne (in ostale) hiše v pasjih dnevih - csamo001 - 4.7.2012

Popravila na domu Napisal:Khm, takole bi rekel: :lol:
in prilagam slikce....sveže kot žemljice, slikano z razmakom 6-tih minut....da nebi kdo kaj rekel. :mrgreen:

Kaj jaz morem, če so mi pa dobro hišo naredili (in prodali pokvarjen vlagomer, kot je zgoraj omenjeno.

LP, Gorazd

V tej tvoji bajti pa mi marsikaj ne štima. Ni namreč okna na svetu, na polico katerega bi lahko postavil rožo, pa bi ta pri teh zunanjih pogojih in celodnevnem sonce tako "cvetela" kot tvoja. Imamo tudi steklo z U 0,6, tak da vem o čem govorim.

Kolko imate pa hišo kaj od zunaj osenčeno z rastlinjem? Ker kolko vidim si kar v "zelenem".

Koliko vas stanuje v hiši in kolikšna je poraba elektrike za gospodinjstvo (notranji pribitki) oziroma plina?

Za primer lahko povem, da v pritličju naše masivne bajte notrnaja temperatura še ni šla letos čez 25, pa je U "le" med 0,4 in 0,5. Razlog? Drevesa na južni strani.

Re: Zelo varčne (in ostale) hiše v pasjih dnevih - smrekca - 4.7.2012

OK, recimo, da ti verjamemo...me pa moti nekaj detajlov.
-Orhideji na sliki se vidi, da ne uspeva najbolje. Torej imaš vseeno dosti dobitkov skozi dva stekla (a toplote ne).
- Omenil si, da je lokacija sončna, sem mislil da je J. Po sliki sodeč imaš ta okna polsončna ali celo "četrtsončna", torej Z ali SZ. Najbrž imaš precej rastlinja pred oknom, ki odtehta skoraj zasenčenost z roletami.
- Sploh ti verjamemo, če je to polklet ali klet. Stoprocentno pa v tem prostoru, ki meriš ni prebivalcev, plazme, računalnika, pečice, hladilnika, akvarija, likalnika...
Vidi se, da si v 9 urah (10-17) pridobil 1 notranjo stopinjo (21,5-22,5), to bo kar držalo.
A ti vlago še drži na 57%? Ko boš zvečer hladil prostore, da boš šel iz 22,5 nazaj na 21,5 boš posledično pridobival vlago, tako da se ti zna stanje poslabševat.

Drugače pa javno oznani tvojega gradbinca...temu se obeta vzpon poslovanja :lol:

Re: Zelo varčne (in ostale) hiše v pasjih dnevih - Mirando - 4.7.2012

pa saj men tud ne pride čez 23...tako da...nobene posebne pameti, le pamet pri zračenju

Meni pa pride, tudi če je malo čez 23 :lol:

Re: Zelo varčne (in ostale) hiše v pasjih dnevih - slepec - 5.7.2012

Popravila na domu Napisal:Kaminska peč na pelete, zunanji dovod zraka, razvod toplega zraka po prostorih.
Ker zadeva še ni preizkušena v praksi bomo po potrebi dokupili IR panele za dogrevanje. Montaža bo stropna, elektrika za IR je razvedena in priklopljena na varovalke za vsak prostor posebej...po potrebi.
Ko bom imel čas naredim en izčrpen spletnik v zvezi s potekom gradnje, ogrevanjem, polaganjem keramike in laminata in sploh.....

Tako, sedaj pa se grem malo ven pogret Tongue in pokosit kakšen m2 divjine.

Če imaš še kakšno vprašanje ti bom z veseljem odgovoril do večera ali pa takoj zjutraj.
tako ogrevanje imam tudi jaz predvideno,prosim poročaj kako se obnese