![]() |
|
EloBlock Vaillant - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: EloBlock Vaillant (/showthread.php?tid=71280) |
Re: EloBlock Vaillant - csamo001 - 20.1.2018 skiper Napisal:LG monoblock 9kw z 300l bojlerjem in priborom za povezavo bojlerja in talnega cca 5k€ z DDV subvencije se nadejam cca 700€ Zakaj pa samo 700€? <!-- m --><a class="postlink" href="https://www.ekosklad.si/fizicne-osebe/nameni/prikazi/actionID=99">https://www.ekosklad.si/fizicne-osebe/n ... ctionID=99</a><!-- m --> Re: EloBlock Vaillant - JaBK - 20.1.2018 Ker je neki znesek ALI procent investicije. Kar je manj. In mogoče je tukaj procent končno že nižji... Re: EloBlock Vaillant - csamo001 - 20.1.2018 Dvomim. Po mojem je bolj verjetno, da je gledal po starem razpisu. Če ima ločen bojler, ta ne pade pod subvencijo, pa recimo odštejemo jurja. Ostane vsaj 4 jurje, od tega dobi 40 do 50 procentov nazaj (odvisno ali ima njegova občina odlok o čistem zraku). To pomeni okoli 2 jurja subvencije. Re: EloBlock Vaillant - Poldee - 20.1.2018 Nasa stoji pol leta, sicer je na stromu ampak dela takrat nic. Zaenkrat vse stima. Re: EloBlock Vaillant - bomber111 - 20.1.2018 Popson @ "Bomber daj mi zrihtaj 8kw TC za ogrevanje in sanitarno vodo ki me bo po odbiti subvenciji in komplet montazo prisla 3k, poklicem in jo narocim brez razmisljanja. Mogoce celo tri, se eno za starse in eno za tasta in tasco.." Jaz sem jo kupil zase, ne za prodajat brez marže okrog. Vsak ima možnost raziskat trg in se odločiti koliko bo plačal za kaj. Imam pa hotjet TČ. Ne vem od kje ti ideja, da naša hiša ni dobro izolirana. Re: EloBlock Vaillant - bomber111 - 20.1.2018 MikMik Napisal:bomber111 Napisal:Mi smo imeli zmontirano 8kw TČ z boljerjem za SV po odbiti subvenciji (1000€) za 4300€. Glede na sedanje subvencije bi to bilo 3200 in če ga ne bi posral s cirkulacijo kot jaz si na okroglih 3 jurjih. Pa ne gre za pasivno bajto, plošča ni izolirana in skurimo z ogrevanjem na sezono dobrih 300€. Se pravi bi z eloblockom jurja. Amortizacija napram eloblocku in navadnemu bojlerju cca 4 leta.Zanimivo imam 6 ponudb pa vse preko 7k... Zakaj imaš ti ponudbe, če je ne misliš kupit? Zato da kratiš čas monterjem? Re: EloBlock Vaillant - Popson31 - 20.1.2018 Mi smo imeli zmontirano 8kw TČ z boljerjem za SV po odbiti subvenciji (1000€) za 4300€. Glede na sedanje subvencije bi to bilo 3200 in če ga ne bi posral s cirkulacijo kot jaz si na okroglih 3 jurjih. Pa ne gre za pasivno bajto, plošča ni izolirana in skurimo z ogrevanjem na sezono dobrih 300€. Se pravi bi z eloblockom jurja. Amortizacija napram eloblocku in navadnemu bojlerju cca 4 leta. [/quote] Zanimivo imam 6 ponudb pa vse preko 7k...[/quote] Zakaj imaš ti ponudbe, če je ne misliš kupit? Zato da kratiš čas monterjem?[/quote] Kdo pa pravi da imam ponudbe od monterjev? Monter mi jo bo montiral ponudbe pa imam od prodajalcev toplotnih crpalk. Je pa logicno da vsak ko hiso zgradi in je pred tem da se odloci kako bo svojo hiso ogreval pretehta moznosti in nacine kako to izvesti da bo racionalno in funkcionalno..ali? Si mi pa pred dnevi na zasebno napisal od koga si napravo kupil in kdo ti jo je montiral, mogoce si pozabil. Re: EloBlock Vaillant - MikMik - 20.1.2018 bomber111 Napisal:Zakaj imaš ti ponudbe, če je ne misliš kupit? Zato da kratiš čas monterjem?Ker imam vso pravico. Ti pa bodi dec in nam povej kje si nabavil in kdo ti je vse to zmontiral za tako ceno. Re: EloBlock Vaillant - bomber111 - 20.1.2018 @Mikmik Glede na tvoje pisanje v letu 2017 boš še malo počakal na odgovor :-) Re: EloBlock Vaillant - bomber111 - 20.1.2018 "Zakaj imaš ti ponudbe, če je ne misliš kupit? Zato da kratiš čas monterjem?" Popson Ta odgovor je bil namenjen Mikmiku (ovčki :-) ) Sem spregledal, da si ti ta isti. No ne spremeni zadeve. Vem kaj sem plačal in za tem stojim, tako kot za porabo in tudi za celotno investicijo gradnje o kateti je bilo pred časom toliko polemik :-) Če ti jo bo nabavil monter jo boš dobil ceneje in manj komplikacij s subvencijo. Sem ti napisal kaj o visoki subvenciji? O stari peči iz bolhe? Re: EloBlock Vaillant - Energetik81 - 20.1.2018 Popson31 Napisal:Ali pa poisci na forumu od uporabnika Fery sistem, brez eloblocka, samo bojler (300l)z dvema 2kw grelcem enega spodaj enega na sredini pa priklopi direkt na talno pa si resil ogrevanje in sanitrano vodo..lahko pa se na streho poknes kaki kolektor za pomoc pri ogrevanju vode..najcenejse za cas dokler ne nabavis toplotne crpalke..Je res, tole je po mojem še najboljša ideja za začasno rešitev. Za 700€, kolikor stane samo Eloblock se nabavi 300L bojler z ~3-4m2 kačo in recimo trifaznim 6kW grelcem. Bojler za stalno zvežeš na sanitarno vodo, kot je treba. Kačo pa zvežeš direktno na talno preko obtočne črpalke. Črpalko vklaplja poceni sobni termostat. Nastaviš grelec na 55-60°C in pozabiš na vse. Ko pridejo sredstva za TČ, priklopiš TČ na kačo in talno, odveč ti ostane samo obtočna črpalka, ki jo prodaš. Re: EloBlock Vaillant - Energetik81 - 20.1.2018 Popson31 Napisal:Pri STC z vodenim zrakom lahko hladen zrak odvajas iz hise, v primeru da z njim ne zelis hladiti prostora, tako da ni potrebno jemati split verzije..Kot so ti že napisali, ni to čudežna naprava. Zrak odvajaš iz bajte, ista količina zunanjega pride preko zračnikov ali rež spet v bajto. To ogreje Eloblock na sobno temperaturo. STČ pa to toploto spet počrpa v SV. Torej ima izkoristek toliko kot navaden električni bojler. Re: EloBlock Vaillant - Popson31 - 20.1.2018 Energetik81 kaj pa klasicna sanitarna TC ki crpa zrak iz prostora in ga v isti prostor odvaja..za koliko stopinj dejansko ohladi prostor? Nevem ce bi jo naprimer postavil v kleti (pralnica) ki bo ogrevana sicer malo manj kot bivalni prostori ampak vseeno, je to smiselno ali bi prevec ohladilo ta prostor? Velik je cca 15m2 Re: EloBlock Vaillant - Energetik81 - 20.1.2018 Ohladilo jo bo točno toliko, kot je poraba SV minus poraba elektrike za kompresor! Zato pravim, da je STČ smiselna le če jo postaviš ob staro peč (drva/olje), kjer uporabi izgube te peči, ki sicer prekomerno ogrevajo kurilnico, ki se ponavadi nahaja v kakšni kleti, pa še okna na kip da ni prevroče. Ali pa v veliko vkopano neizolirano klet, kjer dejansko črpa toploto iz zemlje preko sten. Že če jo postaviš v sodobno izolirano kotlovnico s plinom ni neke računice, če jo pa poleg Eloblocka znotraj toplotnega ovoja hiše, je pa to perpetuum mobile. Re: EloBlock Vaillant - skiper - 20.1.2018 csamo001 Napisal:skiper Napisal:LG monoblock 9kw z 300l bojlerjem in priborom za povezavo bojlerja in talnega cca 5k€ z DDV subvencije se nadejam cca 700€ Ker je subvencija samo na TC in ne na celotno investicijo. Subvencije je 20% TC pa stane 3100€ Gre za novogradnjo v Medvodah, dodatnih % ni. V naveden znesek 5k€ je zajeta TC, bojler in montaža. |