![]() |
|
Alarm Čuvaj.si - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Tema: Alarm Čuvaj.si (/showthread.php?tid=65894) |
Re: Alarm Čuvaj.si - andrej777 - 31.3.2019 [quote=". Edino »dodano« vrednost vidim v preverjanju stanja centrale preko strežnika. Ko strežniku ukažeš, da javi alarm, če se mu centrala ne javi v toliko in toliko minutah. Tu je pri konkurenci dostikrat zadeva pogojena z nekimi manjšimi ali pa večjimi stroški, katere potegnejo za seboj prenosi prepogosto vpisanih preverjanj stanj, ki potujejo seveda preko GSM....[/quote] Torej kako imajo to rešeni “taveliki”? Vlomilec pride do hiše z GSM motilcem za 50-100€. Povezavo imaš samo preko kartice. Kot rečeno trenutno iščem sistem za nevseljeno novogradnjo. Seveda pa je dobrodošlo, da bo zadeva uporabna tudi naprej. Čuvaj me stane cca 400€. Centrala/tipkovnica, 3-4 senzorje gibanja, letna GSM naročnina. Več trenutno na rabim. Koliko me stane DSC z gsm modulom in kartico, tipkovnico in recimo 4 senzorji? Sent from my iPhone using Tapatalk Re: Alarm Čuvaj.si - arbajter - 31.3.2019 Z GSM motilcem hodijo tja, kjer vedo za kaj hodijo. Se pravi da o tebi vedo veliko oziroma vse. Kje delaš, kolikšno imaš plačo, kje stanuješ, z kakim avtom se preganjaš, kje imaš sef v hiši...K sirotinji se vlamlja naključno. Če poskusim skup zmetat, kar ima čuvaj v osnovni ponudbi in to pretvorit v DSC: senzor 1 kos 5,5€ magnetni kontakt 1 kos 20€ daljinca + vmesnik 30€ napajalnik 10€ in še preostalo, kar je v čuvaju združeno v eni škatli: centrala 35€ (montaža na ločenem mestu in ne na udaru pri vratih) simpl tipkovnica 27€ (ali LCD tipkovnica 50€) notranja sirena 6€ (montaža na ločenem mestu in ne na udaru pri vratih) GSM/SMS komunikator 120€ T Link 90€ (vmesnik za pošiljanje e-mail sporočil) Aku za centralo 15€ Skupaj 368,5€ na kar je potrebno prišteti še ddv. Je pa enkratni znesek, brez nekih naročnin in z opombo, da omenjeni sistem ne podpira glasovnega vodenja. Gremo naprej izven tega, kar nudi čuvaj: Če namesto primitivnega senzorja (takega DSC, ki sem ga navedel v prvem delu ali kot ga ima čuvaj vzameš kaj boljšega, z dvojno tehnologijo ki ti krije še rezanje in lom stekla te tak senzor pride 20€. Če daljinec zamenjaš z pametnim, ki ti na svojem displeju kaže še stanje protivlomne sistema, te tak pride 30€ za kos. Če želiš na fasado dodati še sireno te ta pride 40€ in aku zanjo 10€. Enak sistem od Paradoxa bo nekje okrog 15% cenejši, z doplačilom 50€ pa omogoča polno glasovno vodenje. Slovenščino pa tako podpirata oba. Odločitev, kaj bo kdo zmontiral pa je tako čigava že? Moja ne. Zaradi mene je mirno lahko tudi čuvaj. Saj sistem kot tak ni napačen. Mene osebno moti le tista "naročnina". Če te nebi bilo, sistemu dam tisti moment zeleno kljukico. Ker lahko vsako proženje že danes pošljem brezplačno preko vsake pametne instalacije. Pa za tiste strežnike nikjer ne jemljejo "davka". Re: Alarm Čuvaj.si - andrej777 - 31.3.2019 GSM komunikacija je pa brezplačna ali kako? Sent from my iPhone using Tapatalk Re: Alarm Čuvaj.si - arbajter - 31.3.2019 Bob in A1 (Simobil) sta te kartice imela zastonj. Tistih nekaj centov mesečno, kolikor nanesejo preverjanja stanja ter morebitnega proženja centrale je pa nični strošek. Tudi pri plačljivih karticah (Telekom) ti stroški redkokdaj presežejo dva, tri evre mesečno. Zastonj ni pa nič. Re: Alarm Čuvaj.si - alesribic - 1.4.2019 Z vsem spoštovanjem g. arbajter, Cene ki si jih navedel niso dostopne vsem, ampak so to tvoje nabavne cene za DSC. Daj en link kjer si lahko končna stranka kupi tole kar si naštel, pa boš videl koliko znese. Da se razumemo, ne primerjam Čuvaja z DSCjem in Paradoxom. Kajti oboji nimajo primerljiveha načina obveščanja. Gre za drugo filozofijo. Kupci so različni in tudi Čuvaj ni za vsakega. Sicer pa imava midva še eno kavo v dobrem :-) Na moj račun... Re: Alarm Čuvaj.si - arbajter - 1.4.2019 Seveda cene niso iste. So še NIŽJE, če že govorimo o "mojih" cenah. Zapisal sem, za koliko se da dobiti. In pri tem vztrajam. Glede kofeta bo pa morda šlo. Glede plačnika zanjo mi je bolj malo mar, tudi če dam jaz zanjo. Me verjetno še ta teden čaka programiranje ene blazno brihtne bajturine v NM. Čakam le, da se parketar spoka iz nje, izgleda pa, da si tam dela spominsko sobo ali pa so mu že pognale korenine med tiste dilce. DSC Iotega! Kaj znano? Re: Alarm Čuvaj.si - alesribic - 1.4.2019 Znano seveda. Vseeno prosim za link, kje kupiti online, da imaš potem tudi koga poklicat ko kaj ne deljuje kot pričakuješ. Napisal si da je IR senzor 5,5€ najbrž žični a ne? Koliko je potem montaža takega kompleta? Re: Alarm Čuvaj.si - arbajter - 1.4.2019 Kogar dejansko zanima nakup, bo že našel pot do podrobnejših informacij. Tudi ddv je potem le 9,5%. To ve tule na forumu že marsikdo. O montaži ( programiranju) tule ni tekla beseda. Montaža elementov samih ni neki bav bav. Težave se pojavijo ko se v roke vzame programski list, ki pa je tudi pri čuvaju kar zajeten. Je paDSCjev pa Paradoxov vseeno nekoliko obširnejši. Verjetno ne brez razloga. In če nisi kolikor toliko podkovan v tem, je "tehnična pomoč" skoraj nujna. Ne glede, kaj je na zidu. |