![]() |
|
Toplitna crpalka z/v - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Toplitna crpalka z/v (/showthread.php?tid=63561) |
Re: Toplitna crpalka z/v - telmos - 3.12.2015 KAMO Napisal:Pozdravljeni,A Ateca sedaj dobiš že za 9300? Re: Toplitna crpalka z/v - KAMO - 3.12.2015 Ok bom probal še enkrat... Sem čisto v začetni fazi izbire TČ.. torej ne poznam niti cen ne vseh proizvajalcev oz. lastnosti njihovih črpalk.. Nekje moram začet, zato sem preletel forum, pridobil dve ponudbi (cena v grobem) in to je to... Telmos ne vem po čem sklepaš da sem dobil ponudbo za 9300? Oba trgovca/monterja sta dobila iste podatke.. Predračun Daikini je 8700, Atec 11300.. To je v grobem 2000 razlike. Ok razumem da obstajajo razlike... zato pa sem se obrnil na forum, da mi mogoče kdo kaj več pove o tem zakaj oz. kaj dobim več pri višji ceni Ateca? Hvala, lp K Re: Toplitna crpalka z/v - yan1234 - 3.12.2015 Klikni na povezavo pri prejšnji objavi. Re: Toplitna crpalka z/v - Poldee - 3.12.2015 KAMO: to je 2600€ razlike, v grobem 2 in pol. Za 600€ dobis ze marsikaj... Re: Toplitna crpalka z/v - Fantocci - 3.12.2015 Če sem prav razumel Telmosa, je namignil, da bi pri njem dobil Daikina za cca. 7300, kar je 4 jurčke razlike glede na ceno, ki jo je KAMO dobil za Ateca. Upam, da so vse cene primerljive (kurilnica na ključ s približno enakim bojlerjem). Re: Toplitna crpalka z/v - xavi - 3.12.2015 KAMO Napisal:Ok bom probal še enkrat...Verjetno je Telmos že odbil subvencijo, tako, da je na koncu razlika 300-400 eurov, kar pa tudi ni zanemarljivo. Sicer pa iz tako pomankljivih podatkov je težko delat kakšne zaključke. Re: Toplitna crpalka z/v - KAMO - 3.12.2015 Če grem gledat cene zunanje + notranje enote + hranilnik SV (300 in 260 litrov), je cena brez DDV in popustov 800 EUR razlike. Če ta znesek zdelim na življenjsko dobo to niti ni velik če je ena naprava "boljša ali nudi več" od druge oz. je razlika zanemarljiva.. Razliko je naredila montaža, inštalacija, drobni material ipd, ker jo je mogoče tko na pamet en mal več napisal, drugi premal.. Sicer pa dokler se ne opravi ogled je brezveze o tem razglabljat... Bolj kot cena me zanimajo prednosti ene oz. druge naprave? Hvala, lp K Re: Toplitna crpalka z/v - timi11 - 3.12.2015 Probaj si ogledati izbrani črpalki v delovanju pri uporabnikih. Re: Toplitna crpalka z/v - sašo65 - 3.12.2015 KAMO Napisal:Hvala, lp......še vedno ni nobenih podatkov o objektu: napisal ti bom tako: če je hiša brez fasade in starimi termopan okni, greješ 200+ m2 potem definitivno HT, če izolacija in spodobna okna so, potem nekaj v smislu LT - skratka bilo kaj boš kupil, boš na toplem, pa smejalo se ti bo ob porabi, pa magari nabaviš "kitajca" za 2000€ KAMO Napisal:Nekje moram začet, zato sem preletel forum,....ha, ha napaka - jaz sem obratno naredil: prvo sem montiral in nato začel brat forum :lol: in vesel sem, da sem naredil tako
Re: Toplitna crpalka z/v - telmos - 3.12.2015 Fantocci Napisal:Če sem prav razumel Telmosa, je namignil, da bi pri njem dobil Daikina za cca. 7300, kar je 4 jurčke razlike glede na ceno, ki jo je KAMO dobil za Ateca.Točno tako. Zadeva pa funkcijonalno in temperaturno ni primerljiva. Re: Toplitna crpalka z/v - allyazir - 3.12.2015 In smo prislo iz 2 jurja razlike na 4. Moja 10 letna poraba
Re: Toplitna crpalka z/v - sassapo - 4.12.2015 Kolega in njegova žena sta že pred dokončanjem nove hiše kupila vso opremo, med drugim kuhinjo za 10 jurjev, sedaj je pa ostalo 4k€ in niti centa več za celotno kurilnico!? Kaj pa sedaj? Re: Toplitna crpalka z/v - JaBK - 4.12.2015 Eloblock. Pa električni bojler ali TČ za SV, če gre. Pa se bosta lahko selila. Drugače bi bilo težko... Re: Toplitna crpalka z/v - Migaj - 4.12.2015 - HT 11 z bojlerjem vse na ključ s hidravlično povezavo po odbitku vseh subvencij *menim da od cca osem tisoč in pol - atec 13 z bojlerjem in zalogovnikom vse na ključ s hidravlično povezavo po odbitku vseh subvencij *menim, da od enajst tisoč in pol -pa ne vključevat raznih popustov elektrike za toplotne črpalke in podobnih neumnosti |