![]() |
|
El. talno gretje ali IR paneli - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: El. talno gretje ali IR paneli (/showthread.php?tid=63559) |
Re: El. talno gretje ali IR paneli - bohinc - 8.11.2015 Ir bo grel ploščice in vse ostalo le toliko kot bo prižgan. Torej , če bo dogreval nepretrgoma DA Če boste hoteli z njim zagreti prostor le za čas uporabe - ali nekaj prej , ne pričakujte toplote ploščic, niti čudežnih odbojev UV žarčenja. Bo grel le toliko kar vas zajame-''osonči'' zgolj panel in nič drugače Vermont - brez filozofije, zgolj z uporabniške izkušnje. Učinek gretja ploščic bo zato prej od talnega-po tleh...po stenah pa dokaj podobno opisu zgoraj. Oboje pa ni poceni. Pri sosedu so dali el. talno poleg radiatorjev v kuhinjo . Po prejetju par računov se ogrevajo po starem, čeprav so zaradi el. talnega vrgli ven poden in nove ploćice :wink: Bo pa večino žensk bolj vesela gretja v noge, kot v glavo :wink: Re: El. talno gretje ali IR paneli - Vermont - 8.11.2015 Prav imaš..IR bo grel vso keramiko v kopalnici toliko časa kot bo prižgan.. Keramika-ploščice pa bodo toploto oddajale v prostor tudi ko panel ne bo grel. Veliko bo akumulirane toplote. Ne vem kje tebi UV žarčenje?? Prosim ne zavajaj.. Dopuščam možnost da je bil lapsus.. Najboljšo toplotno ugodje bo v kopalnici,če bo imel nastavljeno preko termostata na določeno temperaturo. In nikakor ne gretje le takrat ko potrebuje... Saj bo v tem primeru seveda toploto čutit le od panela,saj ploščice še ne bodo pregrete oz.imele dovolj akumulirane toplote. Re: El. talno gretje ali IR paneli - Homer - 8.11.2015 In še boljše počutje bo imel, če bo imel električno talno. Re: El. talno gretje ali IR paneli - Vermont - 8.11.2015 Nisem prepričan... Re: El. talno gretje ali IR paneli - Bilbo - 8.11.2015 Če bi imel denar bi takoj dol na streho sončne celice in bi se ogreval neodvisno od države in vseh, samo odvisno od sonca... Ampak to ni bil razlog za odprtje teme, da bomo polemizirali o teh stvareh, ker ne bomo prišli nikamor!!! Naredil sem prenovo stropa, kjer sm dou 10 cm izolacije in čez knauf gips plošče. Včeraj in danes sem vn vrgel ves savski pesek v spalnici, kjer bo kamin in IR panel tako tam bo 13cm EPS 70 + 4 estrih, hodnik 10cm EPS 70 + 4 estrih, kopalnica 6 cm EPS 70 + 4 estrih in WC 3 EPS 70 + 4 estrih. Stara bajta in so različne višine :/ Glavno vprašanje je bilo, če bo IR ogrevanje vredu v kopalnici in WCju zaradi keramike, ker bi najbrž IR panel porabil nekaj časa da bi segrel vso keramiko. Predlagali so mi tudi v podjetju Ekosen da mora biti 1 močnejši panel v kopalnici. Vseeno cenovno me pride ceneje el. talno gretje in se mi zdi bolje za kopalnico in WC. Re: El. talno gretje ali IR paneli - Homer - 8.11.2015 Če bi se ogreval samo na sončne celice, bi se bolj malo ogreval...... Glede IR pa ne bom komentiral, ker je bilo v več temah že vse večkrat povedano. Sicer pa če delaš nove tlake, je najbolj smiselno položiti cevi, potem pa lahko ogrevaš z različnimi energenti (drva, elektrika, plin, TČ, ......). Najmanjša investicija je potem električni grelec vode, najcenjše ogrevanje pa TČ Re: El. talno gretje ali IR paneli - firefly - 9.11.2015 Ja vermont imam tezave... cisto vsakic ko vidim da si slucajno po dolgem casu prizgal forum dobim ospice. In norice. In srbecico na delikatnih mestih. Naredi mi uslugo (da ne bom rekel forumu/svetu) in zabrisi racunalnik skozi okno da te ne bo cez 2 meseca spet "slucajno" premamilo in bos forum odprl... btw tvoji odgovori tudi niso "produktivni". So samo propaganda in zavajanje... Btw moj glas gre za vodno talno ker izolacije ne rabis. Nato el talno in stalno ogrevanje. Nato ir konvektorske pecice (ne paneli) za obcasno ogrevanje (2 min pred tusiranjem prizges) nato sele ir panel in stalno ogrevanje. Panel in obcasno pa ne gre skup... Re: El. talno gretje ali IR paneli - Žerjavar - 9.11.2015 firefly Napisal:Ja vermont imam tezave...Poizkusi z malo strpnosti. Vsak ima lahko svoje veselje, vsakemu trgovcu pa je dovoljeno vsaj nekaj zavajanja kupca. Spoštujem nekoga, ki reklamira proizvod in lepo našteje prednosti, čeprav z pretiravanjem. Ni pa mi všeč, če nekdo smo reče, ...to je pa zakon, brez da bi naštel prednosti ali pa malce potolkel pretiravanja prešnjega. Prav gotovo pa ne spada na resen forum nasvet: Citat: zabrisi racunalnik skozi okno da te ne bo cez 2 meseca spet "slucajno" premamilo in bos forum odprl... Re: El. talno gretje ali IR paneli - firefly - 9.11.2015 Ocitno se ne spomnis kaksne "resne nasvete"je glede ir panelov (in njih prednosti) dajal... Re: El. talno gretje ali IR paneli - Žerjavar - 9.11.2015 firefly Napisal:Ocitno se ne spomnis kaksne "resne nasvete"je glede ir panelov (in njih prednosti) dajal...Se jih spomnim. Sem mu nekajkrat potolkel reklamo z materjalnimi protidokazi. Se je znatno izboljšal, je pa še vedno nekaj pretiravanja. Zaradi tega si ne zasluži brisanja iz članstva. Žaljivke (kogarkoli) pa so lahko razlog za brisanje. Ne pozabi: Tako kot si lahko nekdo pod strop obesi polovičko odrasle breze z vejami, tako si lahko obesi IR panele. Kot lahko kdorkoli propagira brezo pod stropom, tako lahko propagira tudi IR panele. Re: El. talno gretje ali IR paneli - jelencek1 - 9.11.2015 Zakaj se pa še sploh prodajajo ir paneli če so tako slabi, kakor znam jih ljudje največ uporablajo tam kjer je problem z vlago v stenah , drugač so oki Re: El. talno gretje ali IR paneli - edid - 9.11.2015 Jaz vem, da bom uporabil karbonske IR panele v savni. Re: El. talno gretje ali IR paneli - Energetik81 - 9.11.2015 jelencek1 Napisal:Zakaj se pa še sploh prodajajo ir paneli če so tako slabi, kakor znam jih ljudje največ uporablajo tam kjer je problem z vlago v stenah , drugač so okiKdo je rekel da so slabi? So primerne za določene namene, predvsem pa so močno predragi, če se primerja npr. z navadno IR pečko. Konec koncev gre le za uporovno žico, zalito v keramiko. Stane pa kot bi bilo iz zlata. Re: El. talno gretje ali IR paneli - Žerjavar - 9.11.2015 Citat: kakor znam jih ljudje največ uporablajo tam kjer je problem z vlago v stenahKaj dela reklama? Naivneži pa nasedajo. IR panel nima na vlago v steni nič drugačnega učinka kot katero koli drugo grelno telo (vodni, oljni, električni radiator, talno gretje ali kalorifer). Če je kopalnica dovolj topla in prezračevana (relativna vlaga pod 80 %) bo vsako grelo toliko ogrelo površino zidu, da bo mokrita na površini izhlapela. Do mokrote v notranjosti zidu pa nobeno grelo ne doseže. Re: El. talno gretje ali IR paneli - Vermont - 9.11.2015 @firefly...obnašaj se! Kar nekaj podtikaš, v glavi si sam ustvarjaš neke svoje filozofije,ki nimajo nobene podlage! S tabo se itak ne mislim pregovarjat. Napisem tisto kar so dejstva IR ogrevanja. In tako kot je nek uporabnik pred mano zapisal, le zakaj ima čedalje več ljudi IR panele kot glavno gretje,če bi bili slabi, ne bi delovali ali bi imeli visoko porabo,kot nekateri na tem forumu tvezite v nedogled. Tukaj gor vas je 4-5,ki niti slišati ne smete za IR ogrevanje.. Imate neka stara prepričanja in se upirate vsemu,kar je novega. Izkušnje uporabnikov demantirajo vaše trditve. Seveda se najde kakšen,ki mu ne segreje stanovanja,ker ima premalo moči inštalirane, vendar takšne težave je zaslediti pri vseh načinih ogrevanja,vsaj glede na tematike ki jih odpirajo uporabniki tega foruma... |