![]() |
|
Izbira toplotne črpalke - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Izbira toplotne črpalke (/showthread.php?tid=63058) |
Re: Izbira toplotne črpalke - timi11 - 21.9.2015 Merlin se mi zdi da nisi pogledal skice na str.15 in prebral opis bivalentnega delovanja na str.61/62. Re: Izbira toplotne črpalke - sassapo - 21.9.2015 Ima Merlin kar prav! TČ bi morala preko mešalnega ventila dodajat točno toliko temperature (energije) iz kotla kot hiši v danem trenutku primanjkuje in to v dvižnem vodu same TČ. Tako pravilno deluje TČ v bivalenci Re: Izbira toplotne črpalke - allyazir - 21.9.2015 A kronoterm ON/OFF pa ne dela vedno v rdečih obratih? A niste zagovorniki ON/OFF cel čas razlagali kako je boljši izkoristek če TČ dela na 100% zmogljivosti. Sprijaznite se da je ON/OFF pač tehnologija, ki je zastarela in se poslavlja. Re: Izbira toplotne črpalke - timi11 - 21.9.2015 sassapo Napisal:Ima Merlin kar prav! TČ bi morala preko mešalnega ventila dodajat točno toliko temperature (energije) iz kotla kot hiši v danem trenutku primanjkuje in to v dvižnem vodu same TČ. Tako pravilno deluje TČ v bivalenci Tudi ti nisi prebral str. 61/62 in pogledal skice na strani 15.Verjetno ti ni potrebno ker že vse veš. :oops: Re: Izbira toplotne črpalke - sassapo - 21.9.2015 Hm... Takole piše! Mislim, da več kot jasno, če ti ni... ponovi vajo :wink: Nanaša se samo na sisteme s pomožnim kotlom (izmenjujoče delovanje, vzporedno povezan). Namen te funkcije je določiti — glede na zunanjo temperaturo — kateri vir ogrevanja lahko poskrbi/bo poskrbel za ogrevanje prostora, ali notranja enota Daikin ali pomožni kotel. Za takšno delovanje ne potrebuješ druga kot preklopni ventil, rele in zunanji termostat pa bo vsaka tudi najcenejša kitajska naprava delovala kot tukaj opisuje Re: Izbira toplotne črpalke - xavi - 22.9.2015 zdravapamet Napisal:Med branjem sem opazil zelo pomemben podatek, ki ga drugi očitno niso. Povsod si zmontiral Danfoss termostatske ventile. Vsi ti priporočajo inverter TČ brez hranilnika.Vsekakor so termostatski ventili pri nizkotemperaturnem 24 urnem radiatorskem ogrevanju nepotreben balast. Res si ne predstavljam, da bi morala katera koli črpalka neprestano žgat noter 50-55 C. Kako to izgleda, vidim pri segrevanju sanitarne vode. So pa temp. v povprečju iz lastnih izkušenj, 20 C nižje. Slovenci smo v povprečju reven narod. Re: Izbira toplotne črpalke - sašo65 - 22.9.2015 xavi Napisal:Slovenci smo v povprečju reven narod.To nima nikake veze/povezave.....tisti "adijopamet" zgoraj je napisal o življenski dobi naprave 1:2 pozabil pa navest, da je pa cena 1:2,5 in tudi če kupim 2 nove zunanje enote v 10 letih sem še vedno v + glede na predračun, ki mi ga je renomirani kronotermov monter izstavil 5/2013 Re: Izbira toplotne črpalke - telmos - 22.9.2015 Najprej pa je potrebno doživet tisti 1:2. Do danes je to le nakladanje in farbanje nevednih! Servisiram in instaliral sem ene in druge, zato me je težko prepričat. Re: Izbira toplotne črpalke - Energetik81 - 22.9.2015 zdravapamet Napisal:Klima TČ so le za tiste, ki nimajo denarja.Težko me boš prepričal, da ima kompresor, ki dela ali na "rdečem polju" ali pa sploh ne, daljšo življenko dobo kot pa kompresor, ki dela non-stop enakomerno s precej manjšo obremenitvijo od nazivne. Manjši obrati, manjši tokovi v navitjih, manj pregrevanja. Na katero drugo komponento TČ pa bi lahko negativno vplivali manjši obrati kompresorja, mi je pa tudi uganka. Re: Izbira toplotne črpalke - timi11 - 22.9.2015 sassapo Napisal:Hm... Takole piše! Mislim, da več kot jasno, če ti ni... ponovi vajo :wink: No si prebral? Lepo! Znanje bogati človeka. A tiste dizajnerske iz Nemčije nimajo tega kar ima Daikin že rešeno? Sam vprašam majster. :mrgreen: Re: Izbira toplotne črpalke - sassapo - 22.9.2015
Re: Izbira toplotne črpalke - crashednburnt - 24.9.2015 Dobil sem še ponudbi za Fujitsu Waterstage HP. Cenovno je tam-tam, ena pa vsebuje še 100l zalogovnik, pa monter je lokalni. Kaj pripročate? Re: Izbira toplotne črpalke - Poldee - 24.9.2015 Energetik81 Napisal:zdravapamet Napisal:Klima TČ so le za tiste, ki nimajo denarja.Težko me boš prepričal, da ima kompresor, ki dela ali na "rdečem polju" ali pa sploh ne, daljšo življenko dobo kot pa kompresor, ki dela non-stop enakomerno s precej manjšo obremenitvijo od nazivne. Manjši obrati, manjši tokovi v navitjih, manj pregrevanja. Na katero drugo komponento TČ pa bi lahko negativno vplivali manjši obrati kompresorja, mi je pa tudi uganka. Mogoce misli na pomanjkljivo mazanje kompresorja? Re: Izbira toplotne črpalke - Merlin1 - 24.9.2015 timi11 Napisal:sassapo Napisal:Hm... Takole piše! Mislim, da več kot jasno, če ti ni... ponovi vajo :wink: Tiste dizajnerske, imajo še marsikateri bonbonček več. Bivalentno znajo obratovati monoenergijsko, alternativno, paralelno alternativno. Za nameček pri bivalentnem za same ugotovijo kdaj je to potrebno. In kar je najbolj važno sproducirat več uporabne moči ob enaki nazivni moči navedeni na nalepki. Re: Izbira toplotne črpalke - darkside - 25.9.2015 crashednburnt Napisal:Peč želim obdržati zaradi primera izpada elektrike (burja naredi svoje). Takrat lahko zadevo laufam na agregat, kar je pri TČ nemogoče. Kaj je temperatura dvižnega voda? Na izhodu peči ne preseže 50-55C.Aja? Ni je mozno gnati preko agregata ker jaz sem ravno to mislil da ce je daljsi izpad da bi jo poganjal ravno prek agregata. |