![]() |
|
Postavitev zunanje enote TČ v zunanji shrambi - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Postavitev zunanje enote TČ v zunanji shrambi (/showthread.php?tid=62640) |
Re: Postavitev zunanje enote TČ v zunanji shrambi - sassapo - 1.9.2015 SabinaV.... obstoja na desetine različnih modelov in izvedenk TČ. Ni šans, da ne najdeš prave, za na videz še tako nemogočo umestitev. Re: Postavitev zunanje enote TČ v zunanji shrambi - ophidian - 1.9.2015 no, v glavnem jaz nimam kanalov ne spredaj in ne zadaj za zunanjo enoto...razen da bo locirana v prostoru s štirimi stenami in z veliko odprtino za dotok zraka. Izpih pa bo direktno ven - zid od tega prostora ga ne bo omejeval. Re: Postavitev zunanje enote TČ v zunanji shrambi - alanford - 1.9.2015 So ti že povedali, da bo delovalo slabo. Edina neproblematična varianta bi bila, da je prednji del TČ naslonjen direktno na steno objekta z odprtino z neposrednim izpihom ven. Seveda miraš poskrbeti še za vstop zraka v prostor. _______________________________ Brez muje se še čevelj ne obuje. Re: Postavitev zunanje enote TČ v zunanji shrambi - Merlin1 - 1.9.2015 SabinaV Napisal:Morda nenavadno in neumesno vprašanje, ampak se mi je postavilo že ko sem 1. brala temo.To je tudi eden izmed razlogov ne takšni montaži. Naprava bo precej bolj slišna. Montažna navodila za napravo obstajajo in tam so napisani in narisani minimalni odmiki. Če se jih nekdo, klub opozorilom ne drži je to njihov problem in ne proizvajalčev! Re: Postavitev zunanje enote TČ v zunanji shrambi - telmos - 2.9.2015 Spet ena "merlinova bala." TČ s spredaj instaliranimi loputami navzdol je bistveno tišja od običajnih. Zato imajo te zadeve tudi tovarniško napravljene. Med drugim si je celo Kronovšek omislil to pred LG-jem. Zakaj je tako? Zato, ker večji del hrupa absorbirajo tla pred napravo. Re: Postavitev zunanje enote TČ v zunanji shrambi - Merlin1 - 2.9.2015 A si ti še kdaj slišali in videl obratovat TČ v takšnem zaprtem prostoru, če bi ne bi pisal takšnih neumnosti. Primerjat zaprt prostor zagrajen z mrežo z usmerjevalnikom zvoka je naravnost smešno :lol: . Re: Postavitev zunanje enote TČ v zunanji shrambi - thundercat - 3.9.2015 Nekje sem zasledil, da mora biti zunanja enota, zaradi prenosa vibracij, ločena od hiše, torej se ne sme dotikat temeljev hiš. Je to res? V omenjenem primeru to nima nobene veljave? Re: Postavitev zunanje enote TČ v zunanji shrambi - alanford - 3.9.2015 Temelj bi se bolj težko tresel. Drugače pa ja, če je montirana na zid. Poslano z mojega GT-I9195 z uporabo Tapatalk Re: Postavitev zunanje enote TČ v zunanji shrambi - prasuvse - 4.9.2015 Merlin1 Napisal:SabinaV Napisal:Morda nenavadno in neumesno vprašanje, ampak se mi je postavilo že ko sem 1. brala temo. V zaprtem prostoru se zvok navzven ne bo širil kot bi se sicer, bo pa prišlo do odboja v sami "škatli prostoru", kjer se bodo določene frekvence/zvok precej ojačale - naprava bo v prostoru glasnejša (je mogoče dušiti z zvočnimi difuzorji, če je potreba). V tem primeru je potrebno nameniti večji poudarek morebitnemu vrtinčenju zraka, učinkovitemu izpuhu, da se zrak ne bo "odbijal" od prednjih ovir (stena) in za nekaj stopinj C hladnejši vračal nazaj v TČ - te "težave" ima npr. Thermia s koničastim deflektorjem zraka in neprimernimi postavitvami TČ v nadstreške ali preblizu zidov (koti, premajhna oddaljenost od stranskih zidov). Manj primerne postavitve zun.enote so pod nadstreški, v kotih, pod balkoni, v ozkih prehodih med hišami itd. Drevje, zimzeleno grmičevje je lahko dober dušilec zvoka, lahko se izdela tudi odbojni zid (lesen, betonski, itd.) - upoštevaš morebitne sosede, da se zvok ne bi širil proti njim, po možnosti ojačan :oops: Re: Postavitev zunanje enote TČ v zunanji shrambi - edid - 4.9.2015 Naša patria (Fujitsu waterstage) je tudi v zaprtem prostoru pa je normalno glasna (za fujitsu standarde seveda). Izpuh je speljan ven, kjer smo ga malenkost zadušili z kovinsko rešetko. Re: Postavitev zunanje enote TČ v zunanji shrambi - ophidian - 13.6.2016 koliko prostora rabi zunanja enota (dvoventilatorska) za morebitne servisne potrebe? Ali rabi prostor tudi s strani in od zadaj (uparjalnik)? Re: Postavitev zunanje enote TČ v zunanji shrambi - SloCop - 13.6.2016 Da ne odpiram nove teme ko pa to berete... sicer se ne tiče kaj dost ampak bo pisanje doseglo prave ljudi. Torej rad bi dobil eno vetrnico zunanje enote klime ali toplotne črpalke. Lahko komplet odsluženo enoto ali samo vetrnico. Za simbolično ceno seveda... Če kdo ima prosim na ZS Re: Postavitev zunanje enote TČ v zunanji shrambi - ophidian - 21.4.2017 sedaj so se mi pred bunkerjem, cca 5m proč, pojavile sosedove ciprese. Bodo preživele pihanje iz dvoventilatorske ZE? Re: Postavitev zunanje enote TČ v zunanji shrambi - Homer - 22.4.2017 Mislim, da jim ne bo škodovalo..... Re: Postavitev zunanje enote TČ v zunanji shrambi - sassapo - 22.4.2017 5m vstran se ciprese ne bodo obremenjevale s tvojo TČ :wink: |