PodSvojoStreho.net
Regulacija na peči ali ločeno - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Regulacija na peči ali ločeno (/showthread.php?tid=61612)

Strani: 1 2 3 4

Re: Regulacija na peči ali ločeno - colinmcrae - 30.4.2015

hanzi maš maš... tudi klasiko....

lp
Colin

Re: Regulacija na peči ali ločeno - aleks - 30.4.2015

alternativa vedno obstaja. najboljša alternativa (gledano euro za euro) je po mojem izolacija. če objekt ne porabi veliko, je morda res vseeno za tistih 15% gor ali dol izkoristka in ti zadostuje atmosferski kotel povezan s hranilnikom. drva je potrebno vedno pripravljat sproti za vsako zimo, izolacijo pa lahko samo enkrat na 25 let ali koliko pač že držijo sistemi.
če se pa iz tega ali onega razloga izvedba izolacije ovoja stavbe odlaga, je pa presneto pomebna kakovost krmiljenja. 15% plus ali minus to pomeni kubike in kubike drv pri malo večjih objektih.

to izkušam na lastni koži. sicer se nisem odločil za vrhunski kotel - saj nimam toliko sredstev na voljo. odločil sem se za napravo, ki je nekaj malega boljša od čisto atmosferskega kotla in dopolnjujem sistem, ter počasi planiram kaj in kako iz izolacijo ovoja naše hiške.

Re: Regulacija na peči ali ločeno - temp - 30.4.2015

Hanzi: Saj ne da bi hotel delati reklamo, ampak tole ni tako huda cena - sploh če bi dobil se kako subvencijo...

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.mitraka.com/images/aktualno/2015/ugodne-cene-eta/sh/FLAYER_ETA_SH_20_ZO_EX_01_2015.pdf">http://www.mitraka.com/images/aktualno/ ... 1_2015.pdf</a><!-- m -->

tole je zelo v redu cena, sploh če upoštevamo, da je kotel z ETA Touch krmiljenjem, ki podpira spletni vmesnik, in kotel ter sistem ogrevanja lahko krmiliš s telefonom, tablico, računalnikom iz dnevne sobe ali pa iz kjerkoli, kjer je dostop do spleta. podpira tudi grafično programiranje v blokih kar iz panela kotla. preizkušena jodlarska tehnika z modernim dodatkom.

Re: Regulacija na peči ali ločeno - Žerjavar - 30.4.2015

Citat:in kotel ter sistem ogrevanja lahko krmiliš s telefonom, tablico, računalnikom iz dnevne sobe ali pa iz kjerkoli, kjer je dostop do spleta.
Ali lahko na ta način tudi naložiš drva in zakuriš? Ko prideš domov, je še vse toplo.

Ko si naložil drva in zakuril, kaj pa je še potrebno krmiliti? Vse nadaljnje se odvija po vnaprej določenem programu in ni potrebe po poseganju na daljavo.

Pri slabo akumulativnih ali slabo izoliranih hišah je ekonomsko upravičeno znižanje notranje temperature v času odsotnosti. Če je ta odsotnost vnaprej nedefinirana, je smotrna uporaba daljinske kontrole.

Re: Regulacija na peči ali ločeno - zamot1 - 30.4.2015

O tej peči-ETA imaj(m)o lahko strokovnjaki na tem forumu samo mokre sanje :mrgreen:

Re: Regulacija na peči ali ločeno - CimaBella - 30.4.2015

Hanzi, zakaj predračuni? A ti je napadalec shodil?

Žerjavar Napisal:
Citat:in kotel ter sistem ogrevanja lahko krmiliš s telefonom, tablico, računalnikom iz dnevne sobe ali pa iz kjerkoli, kjer je dostop do spleta.
Ali lahko na ta način tudi naložiš drva in zakuriš? Ko prideš domov, je še vse toplo.

Ko si naložil drva in zakuril, kaj pa je še potrebno krmiliti? Vse nadaljnje se odvija po vnaprej določenem programu in ni potrebe po poseganju na daljavo.

Naša življenja se (hvala ku*cu) ne odvijajo po vnaprej določenem programu ...
Za primer: imaš nastavljeno prednost ogrevanja pred sanitarno. Pride do nenadne potrebe po topli sanitarni vodi (razlog poljuben), in ti bi moral stopiti v kurilnico, poiskati v meniju ukaz "1 kratno hitro segrevanje sanitarne vode" in potem spet odcapljati nazaj v dnevno, kuhinjo, kamor pač že. tako pa vzameš telefon "drajsnik" in oddrajsaš po menijih in tapneš na "1 kratno hitro segrevanje sanitarne vode". recimo, za primer.
lahko pa tudi pogledaš temperature v hranilnikih in preostalo toploto v sistemu da ne hodiš v kurilnico zastojn.

Žerjavar Napisal:Pri slabo akumulativnih ali slabo izoliranih hišah je ekonomsko upravičeno znižanje notranje temperature v času odsotnosti. Če je ta odsotnost vnaprej nedefinirana, je smotrna uporaba daljinske kontrole.

točno. lahko se ti, pri recimo, nepričakovanem odhodu na službeno pot, zgodi da pozabiš nastaviti tipko "počitnice". zakaj bi ti grelo, če lahko cel teden iz hranilnikov vzdržuješ funkcijo zaščite pred zmrzalj brez da bi se moral vklopiti pomožni kotel na plin ali olje. in če ti letalo zamuja krepko, lahko prestaviš vklop pomožnega kotla na kasneje. no, to lahko urediš še celo iz letališča ali pa šatla na letališče ... spet samo primeri, ki mi padejo na hitro na pamet.

zamot1 Napisal:O tej peči-ETA imaj(m)o lahko strokovnjaki na tem forumu samo mokre sanje :mrgreen:
če jaz vse, kar mam (sploh) kaj vrednih kosov, dam na kup (moj in ženin avto, kosilnico, vrtni traktor, snežno frezo, laksarco, cirkular, debelinko, toplotni hranilnik in slovaški kotel za centralno), in prodam za keš, ob srečni roki dobim glih polovico cene iz letaka ... :lol: (in še to polovico od cene brez davka :lol: )

Re: Regulacija na peči ali ločeno - jani65 - 30.4.2015

Premalo se ceniš,daj vse skupaj na licitacijo pa da vidimo Idea :wink:

že vsota nabavne vrednosti naštetega ne presega dosti omenjene polovičke ... od nabave pa je že mimo juhuhu časa. sicer tega itak ne morem narediti. ker te reči rabim za urejanje okolice, prevoz na delo in ogrevanje. če bi slučajno uspel sfehtati več, da bi lahko recimo kupil omenjeni kotlič, mi bi še vseeeno ostal problem prevoza na delo ter urejanje okolice ... bi bilo pa toplo v hiši.

Re: Regulacija na peči ali ločeno - FranciZ - 30.4.2015

No, ubogi reveži ...

Tudi jaz sem reven ... pa naš vrtnar, pa obe kuharici tudi ...

Re: Regulacija na peči ali ločeno - Hanzi - 30.4.2015

Cimabela, ni shodil attack, sem "pooblaščenec" za svake. Pa mislim da se malo ohlajajo nad kotli za 5mestno cifro.
Ogrevalo se bo 2 objekta s površino okoli 600m2 (2000m3). res da na 15-20C z lastnimi drami vendar vseeno.
Prejle sem bral nekaj malega o kogeneraciji.....grem novo temo odpret če ima kdo kaj izkusenj(trenutna poraba elektrike je 400 evrov mesecno) če cena elektrike podivja...

Re: Regulacija na peči ali ločeno - sašo65 - 30.4.2015

temp Napisal:Hanzi: Saj ne da bi hotel delati reklamo, ampak tole ni tako huda cena - sploh če bi dobil se kako subvencijo...

<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.mitraka.com/images/aktualno/2015/ugodne-cene-eta/sh/FLAYER_ETA_SH_20_ZO_EX_01_2015.pdf">http://www.mitraka.com/images/aktualno/ ... 1_2015.pdf</a><!-- m -->
ob vsem spoštovanju, ampak kaj pa je to tako posebnega, da bi dal 10k pol pa še polena notri metal :?: Ne zastopim...

Re: Regulacija na peči ali ločeno - jokovot - 30.4.2015

O, joj... mislim in mislim, kaj vse drugo lahko dobiš za ta denar.
Ni recesije veste!