![]() |
|
Kronoterm - oblak - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Kronoterm - oblak (/showthread.php?tid=60931) |
Re: Kronoterm - oblak - bohinc - 14.3.2015 Vendar je tema o Kronoterm -oblaku, ki to ponuja v osnovni ceni... In ne, sstane ne pretirava....tako je od nekdaj..., da se poveličuje na forumu v glavnem poševnooko...Kolko te je že stalo ( ne pozabi zapisat, v novi temi...upam)? Re: Kronoterm - oblak - sstane - 14.3.2015 [quote="Poldee"] Ah, zdej pa ze mal bluzis :-) Tudi včasih priznam. Drugače pa me veseli da si zadovoljen, jaz sem tudi, pa brez zamere. Re: Kronoterm - oblak - Poldee - 14.3.2015 Res je, tema je Kronoterm, se bom umaknu, samo tisto zal ne velja in povem, da ni ravno tako - podobno kot ti drugje. Pac dokupis... Je bla pa na kljuc celotna investicija (TC + priklop na obstojeci sistem + web vmesnik): okroglo 5300. Se mi ne zdi drago, Kronoterma za ta denar najbrz ne bi dobil? Vsekakor pa super, da je to ze zraven, absolutno priporocam vsakomur, da v kolikor se ni, svojga Kronoterma priklopi v net, ker ga ne bo vec odklopil :-) Samo ce prav sledim stanju, ti na svoji nimas tega? Re: Kronoterm - oblak - Poldee - 14.3.2015 Ni panike. Glede vsega ostalega okoli oblaka imas cisto prav in se strinjam, zakon :-) sstane Napisal:Poldee Napisal:Ah, zdej pa ze mal bluzis :-) Re: Kronoterm - oblak - kody - 14.3.2015 povezava https koliko sem preverjal preko routerja za enkrat je toplotna samo pošiljala podatke, podatki so prihajali do nje, samo ko se je delala nadgradnja SW - še ena opcija, ki je super ![]() ...nima pa toplotna črpalka routerja...ampak mrežno kartico in čisto vredu stvar funkcionira tudi preko vklopljenega firewalla na routerju (linksys flashan z buffulom), bi se moralo na kronotermu res izredno potrudit, da bi ta zid sesuli ... za akr pa po mojem nimajo čas in voljo ![]() sicer pa...kaj če bi videli porabo in nastavitve na moji toplotni črpalki? a mislite, da bi preko nje prišli do osnovnega računalnika Tudi Varnost Maribor ima dostop do alarma preko interneta in mojega omrežja ![]() pa tudi ne vem zakaj eni tako komplicirate zaradi kablov... kaj sem sam naredil...potegnil UTP po vodih za elektriko....od routerja do el. omarice in od tam do el. omarice v klet in potem lepo po kanalu do toplotne (no res je da je kletna el. omarica v istem prostoru kot TČ) Re: Kronoterm - oblak - Migaj - 14.3.2015 sstane Napisal:Zdravapamet, da kronovšek dostopi do mojega stroja prek oblaka je dovolj da mu povem identifikacijsko številko (ki jo itak ima) ne rabi gesla (preverjeno).Če mene misliš, bom še enkrat povedal svoje mnenje, da je SUPER da Kronoterm uporabnikom omogočajo web dostop do svojih TČ. Za nekoga je to dlaka v jajcu, vendar sem pač tak, da bi rad vedel še kaj več, kot samo, kako je to vse OK in ni nobenih tveganj in še veliko večja neumnost, kako se TČ-modem? poveže v oblak prek UTP kabla :oops: No vmes je eden končno povedal, da gre za mrežno kartico in ne modem -kar je bilo že po prvem postu več ali manj jasno, samo sem hotel, da se tako napiše iz prve roke. Še enkrat modul ima torej funkcijo mrežne kartice -in modul ni modem, povezat v internet pa se je potrebno preko svojega modema. Pa še to: ja zelo vesel bi bil, če bi imel tak web dostop pri svoji Daikin HT - pa ga pač nimam. Ni pa to pomembmo za vsakega in najbrž ne niti za večino. Vsekakor BRAVO Kronoterm :wink: -brez javnega dostopa (vpogleda) do vsaj ene TČ, pa zaenkrat niste naredili vsega, kar bi lahko -je pa to samo moje dobro-namerno mnenje. Mimogrede, pri bančni kartici moraš samo spremljat promet in prijavit eventuelno zlorabo -banke imajo namreč tudi taka tveganja zavarovana, uporabnik TČ oz Kronoterm pa gotovo ne. Re: Kronoterm - oblak - Poldee - 14.3.2015 Sem bil opozorjen, da nisem navedel cene web vmesnika, katerega sem dokupil za svojo TC, zato navajam se to posebej: 340. Ravno tako je notranja enota, ki jo imam, home-made. Zunanja je originalna, na sam sistem zaenkrat nimam pripomb. Kaj to pomeni za razliko v ceni pa so na voljo ceniki org. sistema in si lahko vsak sam (ce se komu da) preracuna, meni se ne da. Zato se 1x: super za Kronoterm uporabnike, ki lastijo modele z vgrajenim modulom. Poteza 1a s strani Kronoterma. Re: Kronoterm - oblak - sstane - 14.3.2015 Migaj nisem mislil tebe, pisal sem na splošno. Prav je da ima vsak svoje mnenje, če bi vsi mislili enako ne bi imeli kaj pisati na forumu. Re: Kronoterm - oblak - sassapo - 15.3.2015 Daljinski dostop že več let nudijo praktično vse EU TČ, pri nekaterih je bil v preteklosti doplačljiv, danes je pa skoraj pri vseh serijsko Re: Kronoterm - oblak - Migaj - 15.3.2015 zanimivo, da pa kljub temu ni objavljenega nobenega public userja s password-om za vpogled v delovanje ene same TČ na območju naše državice -se motim? Sam praviš, da ne gre verjeti tovarniškim podatkom. Re: Kronoterm - oblak - kody - 15.3.2015 Pa zakaj bi kdo vdiral v tč? Re: Kronoterm - oblak - Homer - 15.3.2015 Ene res daje paranoja..... Velika bojazen, da bi nekdo brskal po podatkih TČ in morda celo zvišal ali znižal temperaturo ogrevanja. Po drugi strani vsak, ki ima "pet minut časa" in dovolj znanja, lahko vdre v hišni računalnik in brska po vsem (tudi TČ). Shranjevanje v oblaku ni slabost, ampak prednost, saj ti ni potrebno imeti lastnega serverja. Tudi to, da lahko proizvajalec s svojim geslom lahko pogleda delovanje ni slabost ampak prednost, saj v primeru napake, okvare, ve kaj mora narediti. In če je software "pametno" napisan, bo servis obveščen o napaki, še preden lastnik ugotovi, da je s TČ kaj narobe. Če pa ste že paranoični, pa si izberite vsaj malo bolj "trdno" uporabniško ime in geslo, ki ne bo ravno 123, ABC, QWERT,..... Re: Kronoterm - oblak - kody - 15.3.2015 Najbolj smesno, da folk paranoja daje... Pol pa imajo smartphone, gmail ali pa katerega drugega ponzdnika in uporabljajo facebook... O vas ljudje vedo vse, tako da nimate kaj skrivati Re: Kronoterm - oblak - kadotr - 15.3.2015 Kronotermu bi z veseljem sproti dajal podatke, še posebno, če se mi ne bi bilo potrebno karkoli truditi. Upam, da jih bo koristno porabil, sproti posodabljal programsko opremo in me opozoril na novosti, ki bi zboljšale izkoristek ali podaljšale življenjsko dobo naprave ali povečale udobje. Paranoja danes še obstaja, nima pa več nobene osnove več. Vse je znano, za vse se ve, na letališčih ti n.pr. celo pogledajo v gate, pa se nihče ne razburja. Re: Kronoterm - oblak - Migaj - 15.3.2015 Ne gre za prav nobeno paranojo. Imamo namreč svoje € račune, osebne podatke, slike, stike, itd, itd v internetu. Pa ne zato mislit, da se vdori in zlorabe ne dogajajo ali da jih je malo. Res pa je, da nepooblaščena pridobitev identitet ne pripelje vedno do bilo kakšne kraje. Vendar je dandanes samo praznjenja računov milijonkrat več, kot je bilo v času kavbojev ropov bank, poštnih kočij in vlakov. Seveda banke ipd take podatke skrbno prikrivajo. Zato ne debatirat o zaščiti in varnosti v internetu in ob tem vehementno razlagat, kako je TČ v oblaku povsem brez nevarnosti, da pride do nepooblaščenega dostopa in da za kaj takega itak nihče nima motiva. Sam npr. ne bi želel niti, da bi Kronoterm brez moje vednosti imel dostop do moje TČ. Končujem pa spet s tem, da je web dostop uporabnika do svoje TČ odličen bonbonček, še lepše pa bi bilo, če bi se npr kar tu na forumu pojavil kakšen link za vpogled do kakšne TČ - je to res pretežko? |