PodSvojoStreho.net
Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Uplinjevalni kotel Centrometal Bio tec-L z lambda sondo (/showthread.php?tid=60659)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43

Re: Bio tec-l Centrometal - CimaBella - 14.2.2015

Daj tokrat malce bolj zgodaj napovej, kdaj boš imel vodeno turo, ne en dan prej. :wink:

Re: Bio tec-l Centrometal - Hanzi - 14.2.2015

Ko sem videl prvega attacka pri krokodilbranku, mi že takrat ni bila všeč količina oglja po kurjenju in katran v kurišče. Ampak mislim da je to oboje odvisno od kurjaca , instalacije., drv.... Pa nekako tudi sedaj opažam da napake kaj se dogajajo, so posledica največkrat mojega ravnanja. Skratka, če želiš da uplinjak dela po laboratorijskih izvidih, potem moraš tudi delati po njihovih navodilih.
Saj poznaš tistega:krava molze pri gobcu

Re: Bio tec-l Centrometal - CimaBella - 14.2.2015

Se strinjam s Hanzijem. Zanima me, če Marcedes uplinjaki bolj odpuščajo napake kurjača, ali je ravno tako potrebno pripravljati drva in kuriti z inženirsko natančnostjo.

Re: Bio tec-l Centrometal - Monter - 14.2.2015

Meni osebno je pri tem kotlu najbolj všeč to da ga lahko zakuri tudi otrok Smile zakaj? Zato ker te na ekranu kotla vodi skozi proces prižiga kotla in za vsak korak ga potem tudi potrdiš na zaslonu da te spusti dalje. Glede samega kotla in delovanja nimam nobenih pripomb in se komot lahko kosa z kotli višjega ranga. Nekaj je blo govora glede belimo motorjev, tudi proizvajalci dražji kotlov jih uporabljajo.
Glede kurjenja je pa tako kot pri vseh od najcenejših do najdražjih, če boš kuril klump ne pričakuj čudežev

Cimabela:ne odpuščajo niti mercedesi, vsaj kolikor gledam po sosedovih dimnikih.
Jaz imam najbrž res presuha( pa se predrobna najveckrat) drva in imam težavo ko naložim polno kurišče.

Re: Bio tec-l Centrometal - vanč - 14.2.2015

Za tale voden ogled se ti z veseljem pridružim, samo prej sporoči, kateri dan boš v Ljubljani. Sejem je od 10. do. 15. marca. Upam, da bodo do takrat tudi že znani pogoji Eko sklada.

Očitno bo cratos lahko en ogled naredil samo za pss.
A bo karte pss častil?
Sicer pa smo off

Re: Bio tec-l Centrometal - taubi - 14.2.2015

Hanzi Napisal:Ko sem videl prvega attacka pri krokodilbranku, mi že takrat ni bila všeč količina oglja po kurjenju in katran v kurišče. Ampak mislim da je to oboje odvisno od kurjaca , instalacije., drv.... Pa nekako tudi sedaj opažam da napake kaj se dogajajo, so posledica največkrat mojega ravnanja. Skratka, če želiš da uplinjak dela po laboratorijskih izvidih, potem moraš tudi delati po njihovih navodilih.
Saj poznaš tistega:krava molze pri gobcu

Katran v kurišču je pri uplinjakih ki nimajo dvojne stene pločevine na obodu čisto normalen pojav.

Količina oglja po kurjenju pa tudi ni odvisna od kotla ampak od nastavitev regulacije kdaj ti ugasne ventilator.

Re: Bio tec-l Centrometal - cratos - 14.2.2015

Dekleta in fantje za ogled sejma boste izvedeli pravočasno.Omejeno število kart bom lahko zrihtal jaz ,ostali jih boste pač morali kupiti. Vsi resni interesenti pošljite ZS . Da vidim koliko vas bo !!!Število bo verjetno iz moje strani omejeno,ker celega avtobusa ljudi ne morem in nočem držat za rokice.. :lol:
@Hanzi -Taubijevo vprašanje je čisto na mestu in ni vse odvisno od samega kotla ampak od nastavitev in regulacije same elektronike in tipal ,ki so nameščeni na kotlu..
Hanzi kotli ,ki so res v ta visokem rangu dopuščajo marsi katero napako kurjača zato ni zmeraj vse v tem ,da ti patruliraš po vasi in slikaš dimnike. Je lahko veliko dejavnikov ,da jim kotli kadijo. So ljudje ,ki kurijo tudi takšne stvari ,ki jih po zakonodaji sploh nebi smeli imeti v kurilnici ,kaj šele da jo kurijo. Potem so pa tu še drva ,pa sam kotel ,ki ni sčiščen,pa kurjači ki niso vešči kurjenja uplinjakov,v glavnem en kup dejavnikov ,ki vplivajo na gostoto in barvo dima...
Pa mislim,da bo o tem dovolj ,da nebo tema preveč zasmetena...
lp cratos

Re: Bio tec-l Centrometal - vanč - 16.2.2015

A je kdo že videl kotel " v živo " ? Sem klical v trgovino Mix ( Stegne ) in pravijo, da ga imajo že razstavljenega, da pa na sejmu Dom verjetno ne bodo prisotni. Če si ga je kdo že ogledal, kašni so prvi vtisi ?

Re: Bio tec-l Centrometal - Monter - 16.2.2015

Vanč
Moj komentar je bil iz ogleda v živo od začetka kurjenja do konca postopka. Jaz osebno takrat nisem videl nobene slabe lastnosti.

Re: Bio tec-l Centrometal - vanč - 16.2.2015

Ko grem prvič proti Ljubljani si ga grem ogledat v trgovino, saj bo letos treba prenoviti kurilnico in se mi zdi vedno bolj zanimiv.

Re: Bio tec-l Centrometal - cratos - 16.2.2015

Kaj res ne bodo pripeljali kotla na sejem?? So pa tudi eni Kekci, tako se pa ne gre biznis.

Re: Bio tec-l Centrometal - marko321 - 16.2.2015

Jaz sem ga gledal ta vikend. Lastnik je zelo zadovoljen, kuri pa že od konca novembra.

[url=httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/?2G/I5/2sfTSJx9/biotec-lunichr("46")jpg][img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/t/2G/I5/2sfTSJx9/biotec-lunichr("46")jpg[/img][/url]

Kakšno sliko več in video pa prilepim naknadno.

Re: Bio tec-l Centrometal - sstad - 16.2.2015

Šel v MIX trgovino, si ogledal kotel 25kW prilagam nekaj slik....