PodSvojoStreho.net
Varčni električni radiatorji- Behe ali Glamox? - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Varčni električni radiatorji- Behe ali Glamox? (/showthread.php?tid=58780)

Strani: 1 2 3 4

Re: Varčni električni radiatorji- Behe ali Glamox? - Nebomgabiksal - 20.1.2015

Radiator je radiator - 1000W je 1000W pa naj je Matrix, Honeywell, Beha ali Glamox; razlike so v designu, mediju, regulatorju...

Glamox: maksimalna temperatura grelca je 220 °C, kar zagotavlja, da ni izgorevanja prahu, ki pade na grelec, saj prah izgoreva nad 230 °C. Ne piše koliko je temperatura površine.

Beha: maksimalna temperatura prednje plošče je 80 °C pri 20°C v prostoru. Ne piše koliko je temperatura grelca.

Jaz sem zaradi te "razlike" raje na bolhi kupil eno "Behico" za rezervo, ki jo bom verjetno podaril tašči in tastu za vetrolov....

Re: Varčni električni radiatorji- Behe ali Glamox? - 123rik - 4.8.2015

zanima me ce proizvajalec za 10 kvadratov veliko sobo priporoča 1000W ali je smotrno dati 1200....se bojim da bo 1000 premalo...nekje sem slisal mocnejsi pa manj casa dela in na koncu porabis enako el.
kaj menite?

Re: Varčni električni radiatorji- Behe ali Glamox? - Energetik81 - 4.8.2015

Pri obeh boš porabil natanko enako elektrike pri isti nastavljeni temperaturi. Razlika bo samo, da bo en delal več časa v ON stanju kot drugi. Kako močnega rabiš ti pa noben ne more povedat, dokler ne poveš še kaj več o tvoji sobi. Kvadratura je še najmanj kar se potrebuje za nasvet.

Re: Varčni električni radiatorji- Behe ali Glamox? - 123rik - 5.8.2015

Postavl smo novogradnjo, montazno hišo, izolacija nebi smela bit problem , troslojna zasteklitev oken. polek hiša 2 x po 50m2 zgoraj 3 sobe po 12 m2 plus kopalnica kjer bo elek. lojtra .spodaj dnevna kuhinja jedilnica 30m2 pa kabinet 10m2 pa kopalnica el lojtra .

upam da sem kaj več razložu.

Re: Varčni električni radiatorji- Behe ali Glamox? - gt001 - 5.8.2015

Citat:upam da sem kaj več razložu.
v bistvu... ne.

ps. kaj pomeni polek hisa?

Re: Varčni električni radiatorji- Behe ali Glamox? - Energetik81 - 5.8.2015

123rik Napisal:Postavl smo novogradnjo, montazno hišo, izolacija nebi smela bit problem , troslojna zasteklitev oken. polek hiša 2 x po 50m2 zgoraj 3 sobe po 12 m2 plus kopalnica kjer bo elek. lojtra .spodaj dnevna kuhinja jedilnica 30m2 pa kabinet 10m2 pa kopalnica el lojtra .

Niti ne. Napiši kaj sobo obkroža (zunanji zid, sobe...), tudi nad in pod njo. Sestava zidu, tal, stropa. Obstoječe gretje? Elektrika bo glavni vir ali še kaj?

Sicer pa če je novogradnja - imaš v projektu zapisane potrebne moči.

Re: Varčni električni radiatorji- Behe ali Glamox? - mirator - 5.8.2015

Če gre za vikend oz. občasno bivanje, potem je bolje vgraditi nekoliko močnejše radiatorje, sicer se doseže željena temperatura šele po odhodu Big Grin . Je pa vsekakor potrebno moči uskladiti s priključno močjo oz. glavno varovalko.

gt001 Napisal:
Citat:upam da sem kaj več razložu.
v bistvu... ne.

ps. kaj pomeni polek hisa?

2 nadstropja po 50 m2

Energetik81 Napisal:
123rik Napisal:Postavl smo novogradnjo, montazno hišo, izolacija nebi smela bit problem , troslojna zasteklitev oken. polek hiša 2 x po 50m2 zgoraj 3 sobe po 12 m2 plus kopalnica kjer bo elek. lojtra .spodaj dnevna kuhinja jedilnica 30m2 pa kabinet 10m2 pa kopalnica el lojtra .

Niti ne. Napiši kaj sobo obkroža (zunanji zid, sobe...), tudi nad in pod njo. Sestava zidu, tal, stropa. Obstoječe gretje? Elektrika bo glavni vir ali še kaj?

Sicer pa če je novogradnja - imaš v projektu zapisane potrebne moči.

saj jih imam smo v projektu je npr 1000w jaz bi dal za vsak slucaj 1200 razlika v ceni je 20 eur ...

Re: Varčni električni radiatorji- Behe ali Glamox? - TomazKK - 30.9.2015

Pozdravljeni!
Tudi sam iščem en el. radiator za 20m2 sobo in bi vas prosil za predloge. Soba se nahaja v bloku, brez toplotne izolacije, čisto na vrhu (dve zunanji steni). Soba je pozimi kljub ogrevanju mrzla, saj soseda pod mano te sobe ne uporabljata in je ne ogrevata Sad
Tako bi prav prišel en dodatni el radiator ampak sem laik na tem področju in vas prosim za pomoč. Radiator se bo uporabljal po potrebi - nebo skoz v uporabi.

Re: Varčni električni radiatorji- Behe ali Glamox? - Energetik81 - 30.9.2015

Pojdi v Bauhaus/Merkur itd in nabavi oljni radiatorček s 3 stopnjami grelca in termostatom za 50€.
Dobra in poceni rešitev.
[img]httpunichr("58")//cdnunichr("46")merkurimgunichr("46")si/media/catalog/product/cache/1/image/460x440/163b81649b7ef7bc8a00b0066e59ae0a/e/l/elektricni-radiator-mq-or-05_2232586_unichr("46")jpg[/img]

Re: Varčni električni radiatorji- Behe ali Glamox? - alanford - 30.9.2015

Imam dva taka na vikendu za občasno uporabo. Več denarja za tako potrebo mi ni za vlagat.

Re: Varčni električni radiatorji- Behe ali Glamox? - TomazKK - 30.9.2015

Kako pa je s porabo energije? So varčni? Hvala za odgovore

Re: Varčni električni radiatorji- Behe ali Glamox? - Homer - 30.9.2015

Ne obstojajo varčni ali nevarčni električni radiatorji.
Pretvorba električne energije v toplotno je cca 99% in je popolnoma vseeno kakšen je električni radiator.
Torej izbiraj po ceni, obliki, termostatu, timerjiu, vgrajenem ventilatorju ali ne, načinu montaže, designu, proizvajalcu, ki mu bolj zaupaš, ...... Nič od navedenega pa ni povezano z varčnostjo (čeprav vsi oglašujejo, kako so "varčni")

Re: Varčni električni radiatorji- Behe ali Glamox? - Energetik81 - 30.9.2015

Točno tako. Ne samo 99% ampak od vtičnice naprej imajo VSI električni grelci točno 100% izkoristek, nič več, nič manj. Vsa električna energija se pretvori v toploto, vključno z raznimi pritiklinami radiatorja, kot so ventilator, termostat itd.

Zato pa gledaš samo na ceno, dizajn, dodatke. In tisti za 50€ je povsem spodobna zadeva. Če crkne, nabaviš novega in si še vedno v plusu glede na znamke.