PodSvojoStreho.net
Študija fasade - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Tlaki, izolacija in ostrešja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Tema: Študija fasade (/showthread.php?tid=55695)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7

Re: Študija fasade - LJ4L - 17.4.2014

Huhu dobro si napisal! Pa ni izpadlo neprijazno.

Re: Študija fasade - KeCko - 17.4.2014

Se ne morem strinjati, z vsem spoštovanjem do vloženega dela ta hiša ima zelo malo skupnega s tradicionalno vaško ali kmečko arhitekturo.

A res ne moreš prebrati besed V GRADNJI?

Re: Študija fasade - Berghaus - 17.4.2014

KeCko Napisal:Se ne morem strinjati, z vsem spoštovanjem do vloženega dela ta hiša ima zelo malo skupnega s tradicionalno vaško ali kmečko arhitekturo.

Tu je še zelo malo vloženega dela, KeCko.

Še dobro, da nisem dal tele fotke:

[img]httpunichr("58")//i237unichr("46")photobucketunichr("46")com/albums/ff114/berghaus/Zidava/DSC_0425unichr("46")jpg[/img]

Potem bi bilo šele debate.

Ima pa KeCko nekaj res, nimamo kurnikov, štal in traktorjev okoli bajte.

Re: Študija fasade - KeCko - 17.4.2014

@ lj4l vem, da je težko razumeti ampak nisem govoril o tem ali je hiša lepa ali ne ali je v gradnji ali ni ampak, da nima veliko skupnega s tradicionalno podeželsko slovensko arhitetkuro. Če rabiš razlago lahko uporabiš najpopularnejši brskalnik in vanj vpišeš tradicionalna kmečka hiša.

@Berghaus. Ne dvomim, da je bilo vloženega veliko dela in glede na tvoje prispevke je to bilo izvedeno kvalitetno. Tudi ne dvomim, da je sosedom in vam všeč in se v to ne spuščam. Kot pa sem omenil se ne morem strinjati, da sledi tradicionalni podeželski arhitekturi in ta nima čisto nič s kurniki in traktorji, kot sem svetoval predhodniku bo malce brskanja hitro razjasnilo dilemo. Mogoče kot opomba, kovane ograje niso bile del kmečke arhitekture temveč del meščanske oz. veleposestniške arhitekture, kar pa ne pomeni, da ne bo na vaši hiši lepo izpadlo.

Re: Študija fasade - KARMEN1 - 17.4.2014

Bergahus, tvoja hiša je preprosto zelo lepa Big Grin .

Re: Študija fasade - Berghaus - 17.4.2014

Če lahko v svoj zagovor, smo le 10 km od Ljubljane?

O kvaliteti pa raje ne bi, je šlo preveč živcev......

Re: Študija fasade - Johan_R - 17.4.2014

Bergi, ti si CAR!!

Hiša in sončna barva sta mi zelo všeč! Hvala bogu na razgibano streho. Ljudje smo pač različni in tvoja hiša mi je všeč!

+5 za literarni prispevek arhitekturni blaznosti!

Re: Študija fasade - taubi - 17.4.2014

LJ4L Napisal:Ve kdo kje se lahko dobi študija fasade? Namreč, poleti ali naslednje leto bi radi (sami) prepleskali fasado. Osnovno mi je všeč rumena - nekaj ne kričečega - sedaj pa je vprašanje: obrobe oken da/ne
katera barva točno
.
.
.

Hvala za pomoč!

Meni so naredili tri barvne študije pri Weberju - gratis, brez kakršnih koli obveznosti. Sem jim samo poslal fotko hiše brez zaključnega sloja.
( ne propagiram firme niti nisem v nobeni poslovni zvezi z njimi )

Verjetno si pri njih tudi naročil fasado, kajne? Drugače ne vem, zakaj bi ti delali zastonj.

Re: Študija fasade - taubi - 17.4.2014

Nič nisem naročil pri njih.
Saj barvna študija ni nek bav bav, če imaš barvne kode. Malo igranja npr. z Photoshopom. Po moje precej manj dela kot z izrisom kopalnice, ki ga enako pri veliki večini trgovcev dobiš brezplačno.

Aha. Nisem vedel, da delajo tudi brezplačno. Lahko kak kontakt?

Re: Študija fasade - KARMEN1 - 18.4.2014

Meni je Baumit naredil brezplačno 4 slike.

Re: Študija fasade - tjasa - 18.4.2014

Je pa rumenih fasad z belimi okenskimi obrobami res že veliko.... preveč....

Koliko je hiša visoka? Je ostrešje skrito ali ne? Kakšne so okoliške fasade?

Če sem se prav zapomnila.....imate rjave rolete? Kaj pa barva v to smer?
Umazano bela (evo moja verzija: v 1 dc mleka 2 kapljici kave..jao,jao Smile) fasada, rjavo obrobljena okna, rjavo ostrešje in rjav cokl. (za 3-4 odtenke temnejša od barve fasade) Izbira odtenkov je kar široka.
pojdi na Webrovo stran in se poigraj.....

Sama sem zagovornik : manj je več

Re: Študija fasade - izotop - 18.4.2014

Je pa rumenih fasad z belimi okenskimi obrobami res že veliko.... preveč....

ni toliko problem barva, kolikor ton in pa intenziteta same barva oz fasade.
sicer razumem zaps, kaj hoče povedat, ampak mogoče so res s tisto sliko malo šli predaleč, barva mogoče res bolj izstopa na zeleno podlagi ipd, ampak recimo arhitektura ipd ni toliko napačna ali moteča, da bi treba zganjat vik in krik. ker potem bi se lahko menili recimo o "močeradu" pri ljubljacnici sred drugače starega dela trnovega, kjer so v orginalu bile nizke primestne hiše, usmerjene vr kmetijstvo ipd. pa tudi na splošno je toliko hujših objektov glede tega po naši deželici (tako po fasadi kot arhitekturi), da je res škoda besed.
mogoče je to malo tudi zanalašč ena takšna pikra s stran zaps-a, ki verjetno malo zvišeno gleda na tale forum, čeprav jih v večini primerov recimo po strokovni plati sam osebno zagovarjam, ko branijo svoje stališča. ampak pustimo to, mogoče si nekaj brez veze zamišljam in so pač pobrali prvo fotko z neta, ki je bila pri roki..