PodSvojoStreho.net
Sinusni razsmernik AR-HE-1500S (2 hladilnika na akumulator) - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Sinusni razsmernik AR-HE-1500S (2 hladilnika na akumulator) (/showthread.php?tid=55317)

Strani: 1 2 3 4 5 6 7

Re: Sinusni razsmernik AR-HE-1500S (2 hladilnika na akumulat - alanford - 24.2.2014

Sem probal danes, rezultat je bil kot pričakovan. 1kW grelec + 1,25kW rezilka + zagonski tok.

Napetost se sesede, venda ne izklopi. Rezilka dobi deloma obrate, tok nekoliko pade, napetost spet naraste, rezilka dobi še nekaj obratov, nato spet prevelik tok, zaradi katerega se napetost zamnjša in tako niha cca 1/s.

Re: Sinusni razsmernik AR-HE-1500S (2 hladilnika na akumulat - alanford - 25.2.2014

Naredil sem test priklopa na hišno inštalacijo.
- kupil sem 3f vtikač in nanj priklopil 3 žilni kabel z 1f šuko vtikačem (L na L1, L2 in L3, N na N in ozemljitev na ozemljitev).
- ogasnil in izklopil navarovalkah TČ ter vse hladilnike skrinje
- izklopil fid (mimogrede sem ugotovil, da ne dela in moram zamenjati)
- vklopil razsmernik v vtičnico

- Istočasno deluje:
-- vsa razsvetljava vključno z dvema reflektorjema 150W in 300W
-- vsa elektronika (TV LCD, hišni kino, 1 PC, TV komunikator, vdsl modem wifi internet .......

Vzporedno s 150W reflektorjem sem uspel zagnati le en kompresor novejšega kombiniranega hladilnika s hladilno omaro. Drugega starejšega (21 let) hladilnika in posebej hladilne omare (tudi 21 let) pa ne.

Re: Sinusni razsmernik AR-HE-1500S (2 hladilnika na akumulat - Tone - 26.2.2014

Kaj pa brez reflektorja, itak je strategija najprej vklop najmočnejše skrinje, nato šibkejše, nato naprave z velikim zagonskim tokom. Izjema so novejši TV, ki jih lahko vklopimo najprej, seveda na SB.

Re: Sinusni razsmernik AR-HE-1500S (2 hladilnika na akumulat - pametnjakovic - 26.2.2014

Tone, oprosti mi moje neznanje elektrotehniške nemščine, sem gledal podobne razsmernike, le za moč 2000/4000W...
Kakšna je razlika med Echte sinus in Reiner sinus? Po slovarju nekako obadva pomenita isto :?

Re: Sinusni razsmernik AR-HE-1500S (2 hladilnika na akumulat - Hanzi - 27.2.2014

Ali je kdo od lastnikov tega inverterja tako dober, da bi prišel do mene na pivo(med LJ in litijo), da potestiram če požene uplinjevalno peč. Lahko pa si ga pridem kam sposodit, če mi ga zaupate.
Moj modificiran sinus jo je gnal enkrat cca urco, sedaj pa peč štrajka, kljub temu da sem si kupil novega, ker smo starega preobremenili in sem mislil da je crknilo še kaj drugega poleg varovalke. Kaj hudiča se je spremenilo v peči?
Črpalke centralne in sončne poženeta brez problema, peči pa niti v SB ne spravita.

lahko na ZS seveda.

Re: Sinusni razsmernik AR-HE-1500S (2 hladilnika na akumulat - alanford - 27.2.2014

Danes ta vikend bom probal še obtočno črpalko in peč na olje (rabim vikend, ker peč trenutno leži na tleh izven kurilnice nepriklopljena). Potem, če se ti da, lahko prideš ponjo.

Re: Sinusni razsmernik AR-HE-1500S (2 hladilnika na akumulat - Tone - 27.2.2014

@pametnjakovič Pojma nimam, nemščino znam samo preko Ö3 v mladosti in gorenjščine.

Re: Sinusni razsmernik AR-HE-1500S (2 hladilnika na akumulat - krnekdo1 - 28.2.2014

Hanzi Napisal:Ali je kdo od lastnikov tega inverterja tako dober, da bi prišel do mene na pivo(med LJ in litijo), da potestiram če požene uplinjevalno peč.
Vsak inverter s pravim sinusom in 350W+ stalne moči je dovolj za uplinjaka in črpalke.

Re: Sinusni razsmernik AR-HE-1500S (2 hladilnika na akumulat - Hanzi - 28.2.2014

Štos je v tem da mi je nek večer gnal peč modificiran sinus 200w, sedaj pa noče več. Pumpe, solarno žene, peči ne.

Re: Sinusni razsmernik AR-HE-1500S (2 hladilnika na akumulat - Tone - 28.2.2014

Lej ta razsmernik ima 10 x lepši signal kot omrežje, zato si lahko siguren, da bo delal.

Re: Sinusni razsmernik AR-HE-1500S (2 hladilnika na akumulat - Hanzi - 2.9.2014

Pa sem še jaz naročil ta razsmernik za potrebe peči, solarnega, eventuleno tudi skrinj in podobno.
A glej ga hudiča, nemec mi je že v drugo poslal modificirani sinus (MU oznaka) in ne čistega. In jutri gre že drugi inverter nazaj na njegove stroške.
Mu bo v tretje uspelo.
Pri prvem sploh nisem sprva pozoren. Potem pa gledam nekaj navodila pa oznake, pa vidim da ima moj MU, plačal pa sem S. Opa, pritožba, sprejeta,pošlje naročilnico za poštnino in vrnem na najbližji pošti. Čez en teden pa se zgodba ponovi.

Re: Sinusni razsmernik AR-HE-1500S (2 hladilnika na akumulat - arbajter - 2.9.2014

UPS za video nadzor, TV, računalniki imajo tako svojo baterijo (notebook, tablice...). za vse ostalo je zadaj 5 kw trifazni agregat s samodejnim štartom, dizelček. Ene stvari se ne dotaknem, vse dela.

Re: Sinusni razsmernik AR-HE-1500S (2 hladilnika na akumulat - Hanzi - 2.9.2014

Ja, ampak tisti dizelček je bil najbrž jurja?

Re: Sinusni razsmernik AR-HE-1500S (2 hladilnika na akumulat - Tone - 3.9.2014

Pa nobene romantike ni vsaj tiste minute ko študiraš kaj narest in ko iščeš baterijo.

Re: Sinusni razsmernik AR-HE-1500S (2 hladilnika na akumulat - Hanzi - 8.9.2014

no, v tretje mi je nemec poslal pravi inverter. Bom pa ob priliki znanca nafehtal, da ga priklopi na osciloskop (al kako se že reče napravi ki prikaže graf frekvence). GLS dostavljalcu pa sem tudi pokazal kje se pride do mene. Mogoče me ga v četrto ne bo treba iskati po vasi.