![]() |
|
Priklop kopalniškega (lojtra) radiatorja - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Priklop kopalniškega (lojtra) radiatorja (/showthread.php?tid=52495) |
Re: Priklop kopalniškega (lojtra) radiatorja - Homer - 9.10.2016 Voda iz vodovoda bo čisto dovolj. To ni bojler v katerega stalno dovajaš svežo vodo in se ti zaradi tega kamen kopiči. Z enkratnim polnjenjem, vode iz vodovoda res eno malenkost kamna dobiš v notranjost, a je to zanemarljivo malo. Re: Priklop kopalniškega (lojtra) radiatorja - Energetik81 - 9.10.2016 yanesb Napisal:Si bom sposodil kar tole temo, da ne odpiram nove. Zanima me, če v radiator, ki ga bom grel z elektro grelcem v kopalnici, lahko nalijem destilirano vodo? Vodo iz omrežja ne bi nalival, ker imamo pri nas kar precej vodnega kamna. Vem, da imajo vodovodarji napravo skozi katero spuščajo vodo v sistem in jim odstrani vodni kamen. Za dolivanje glikola ne vidim nobenega smisla, ker služi zgolj kot sredstvo proti zmrzovanju. Za destilirano vodo pa sem skeptičen, ker sem na netu zasledil, da je zelo agresivna in se bojim, da bi sčasoma lahko to škodilo notranjosti radiatorja.Destilirana voda agresivna? Kakšne neumnosti se pišejo po netu... Ne rabiš destilirane, naliješ navadno vodo do zadnje vodoravne letve, da zgoraj ostane zrak za ekspazijo vode, zamašiš in pališ. Re: Priklop kopalniškega (lojtra) radiatorja - baluf - 23.11.2018 Pozdravljeni. Sem v dilemi kako priklopiti lojtro v kopalnici. Ker imam napeljavo cevi nadometno na vrhu zida. V priponki sta varijanti ki mi prideta na pamet, katera bi bila bolj primerna? Osebno mi bolj paša (zaradi manj zahtevnega razvoda in vizuelno mi bolj ustreza priklop tople vode zgoraj). Kakšni predlogi oz. nasveti dobrodošli :wink: Re: Priklop kopalniškega (lojtra) radiatorja - Lust - 23.11.2018 Obe cevi vzporedno 4 cm narazen za radiatorjem, po sredini dol, spodaj pa samo levo-desno na ventile. Re: Priklop kopalniškega (lojtra) radiatorja - Experienced - 23.11.2018 @baluf Kaj nima ta tvoj radiator priključke samo spodaj levo in desno? Ne vem kake priklope in kje vse jih ima. Jaz bi sicer obe cevi speljal dol to točke, kjer bi naredil razvod levo in desno, najbolj estetsko bi bilo za radiatorjem. Kaj pa če bi lojtro obrnil in bi imel priključke zgoraj? Naj me kdo popravi, v primeru da je taka postavitev kakorkoli narobe, če ni tu nikakršnih polemik in težav s tako postavitvijo bi jo v prvi vrsti priklopil raje zgoraj. Seveda imaš potem tam tudi termostatsko glavo itd. Sicer tudi mene te dni čaka montaža takega radiatorja, le da imam priklop sredinski in je že pripravljen iz stene, vseeno pa bo kar nekaj dela s tem ![]() PS: Seveda ne pozabi na odzračevanje zgoraj za odzračevanje ... Re: Priklop kopalniškega (lojtra) radiatorja - markII - 23.11.2018 Druga varianta, cev povratka pa skriješ za stransko cev radiatorja. Re: Priklop kopalniškega (lojtra) radiatorja - Lust - 24.11.2018 Nikoli se ne priklaplja zgoraj kop. radiatorja. Re: Priklop kopalniškega (lojtra) radiatorja - markII - 24.11.2018 Hm, razlog zato je pa kakšen? Re: Priklop kopalniškega (lojtra) radiatorja - Homer - 24.11.2018 Lust Napisal:Obe cevi vzporedno 4 cm narazen za radiatorjem, po sredini dol, spodaj pa samo levo-desno na ventile.Ni dobra varianta! Tak radiator je namenjen tudi sušenju brisač, s cevmi napeljanimi za radiator, pa bi to bilo zelo težko Re: Priklop kopalniškega (lojtra) radiatorja - Homer - 24.11.2018 markII Napisal:Druga varianta, cev povratka pa skriješ za stransko cev radiatorja.Tudi jaz mislim, da bi tako bilo najbolje. Re: Priklop kopalniškega (lojtra) radiatorja - baluf - 24.11.2018 O.k. če izberem 2 varjanto kam dam termostatsko glavo,zgoraj ali spodaj? Re: Priklop kopalniškega (lojtra) radiatorja - Forex - 24.11.2018 Jaz imam takole. Zadeva preverjeno deluje kot mora. <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.podsvojostreho.net/forum/download/file.php?id=26036&mode=view">download/file.php?id=26036&mode=view</a><!-- l --> Imam pa zgornji ventil na lojtri povsem zaprt, saj jo uporabljam preko termostata le za sušenje brisač, talno pa ogreva kopalnico. Re: Priklop kopalniškega (lojtra) radiatorja - Lust - 24.11.2018 Homer Napisal:Lust Napisal:Obe cevi vzporedno 4 cm narazen za radiatorjem, po sredini dol, spodaj pa samo levo-desno na ventile.Ni dobra varianta! Ja niti ne drgač. Sej ni treba do konca nabit konzol, ki se nastavljajo. Re: Priklop kopalniškega (lojtra) radiatorja - Homer - 24.11.2018 Ne! Za radiatorjem mora biti gladka površina (ploščice), preko katere brisačo nemoteno spustiš po notranji strani (med zidom in radiatorjem)! Re: Priklop kopalniškega (lojtra) radiatorja - Lust - 25.11.2018 Whooa, calm your tits. Se bom popravil...jaz bi zase tako naredil, kot sem napisal. Tudi brisačo normalno obesim, nism tolk nesposoben, da rabim zadaj "gladko površino". |