![]() |
|
Izdelava fasade - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Tlaki, izolacija in ostrešja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=16) +--- Tema: Izdelava fasade (/showthread.php?tid=52305) |
Re: Izdelava fasade - ttomi73 - 1.12.2014 JernejAnita Napisal:Pozdravljeni, Če se že lotevaš kompletne prenove s streho in izolacijo si obvezno zmontiraj aktivno prezračevanje. Po domače centralno rekuperacijo. Zakon! Re: Izdelava fasade - Hanzi - 1.12.2014 A lahko vidimo kako sliko v prerezu kako tole izgleda siporex 3 cm od nosilne stene? Na kaj pa so ga spodaj obesili? Včasih so nas učili da je to "prezračevana" fasada. No, običajno je bila narejena iz kakšne silikat opeke in ne siporexa. sam sem imel kot vem 5 cm siporexa lepljenega predvidevam na prvo fasado ( ali pa nek omet) potem pa teranovo na ta siporex, potem pa sem nalepil še 16 cm eps (in sidra) Tako imam sedaj praktično "grajske" zidove. Notranje police so široke cca 37 cm (okna sem prestavil na zunanji rob fasade). Re: Izdelava fasade - JernejAnita - 29.12.2014 Zdravo, Spodaj je narejen betonski krancl na katerega je to postavljeno in z bakrenimi žicami pritrjeno v zid.. Pomoje bom na to dal stiropor in vse sidral v steno.. Po mojem nima kam prav tako pa tist zrak vmes je izolator boljše kot da ga s čem zasujem.. Odstranjevati mi pa tudi ni tega siporeksa ker je kljub temu tudi del izolacije.. Re: Izdelava fasade - firefly - 29.12.2014 "Po mojem nima kam" thats the spirit! In tako se dela stvari za par (10) k EUR in par desetletij. Itak da nima kam it. Itak... GG WP Re: Izdelava fasade - KeCko - 30.12.2014 Vzgon, termodinamika, vlek ... same čarovnije vam povem ... same čarovnije! Sarcasmoff: poslušaj firefliya, vse dol pa gor tankoslojno kontaktno fasado s konkretno toplotno izolacijo. Sama oblika hiše je povsem primerna za dobro izvedbo toplotnega ovoja in lahko tako še kar dolgo funkcionira varčno in z ugodnimi bivalnimi pogoji. Vse to pod pogojem da je nareto kot se zagre, ne pa takole na pamet in na horuk. Re: Izdelava fasade - vagabondo - 11.2.2015 Se bom kar tej temi priključil za dve vprašanji v zvezi s fasado. Trenutno si želim dobiti kakšno ponudbo za material za fasado in bi rad dokaj točno določil količine. 1. Fasade bo cca 360m2, odprtin (okna+vrata) pa 46m2. Koliko eps naročim? Ali odbijem odprtine ali je itak toliko odpada? 2. Ali fasaderji vstavijo vogalnike na vse štiri stranice oken ali le na tri in četrte, kjer je okenska polica ne naredijo z vogalnikom? Hvala za pomoč Re: Izdelava fasade - ttomi73 - 12.2.2015 Sam se tudi pripravljam na fasado v lastni režiji. Limal bom s purpeno. Odpada računajo na 5-7%. Vogalnike dajo na vse štiri vogale zaradi trdnosti. Povej mi kakšne zunanje police boš montiral in kolko debeline stiroporja boš dal. Jaz bom dal pleh in od 15 do 20cm stiroporja. Verjetno bom šel iskat materijal h Komenoviču v Zagreb. Re: Izdelava fasade - vagabondo - 12.2.2015 Sem dobil odgovor enega fasaderja. Ja odpada je cca 5%, vogalnike pa dajo na vse štiri stranice le v primeru pleh polic, drugače pa na spodnjo ne dajo. Zaenkrat vse kaže, da se bomo odločili za nakup fasadnega sistema iz Poljske, vendar bom prej poiskal kak predračun tudi v Sloveniji. Ali si že dobil predračun iz Zagreba? Mi ga lahko posreduješ na ZS? Mogoče tudi za nas zanimiva varianta. Re: Izdelava fasade - ttomi73 - 12.2.2015 Konkretnega predračuna od Kemenoviča še nimam. To je tovarna stiroporja in na spletu (<!-- m --><a class="postlink" href="http://www.kemenovic.hr">http://www.kemenovic.hr</a><!-- m -->) imajo tudi cenike, ki so za nas ugodni. Na spodnji rob okna bom jaz vseeno dal vogalnik, ker je potem bolj kompakten. Povej mi kaj je to s Poljske? Re: Izdelava fasade - vagabondo - 12.2.2015 Ko dobiš kak predračun mi prosim posreduj. Nakup fasade na Poljskem? Poglej sosednjo temo, cene komplet fasad (20cm) po 10eur/m2. MI bomo verjetno vzeli brez zaključnega sloja. Re: Izdelava fasade - ttomi73 - 12.2.2015 To je pa huda cena. Hvala. Re: Izdelava fasade - groga - 14.2.2015 Poljaki iz iste firme ponujajo izdelave kompletne fasade vključno z vsem materialom in zaključnim slojem za polovično ceno, kot slovenski izvajalci, pri katerih delajo poljaki, romuni, bugari, njihov delovodja pa je bosanec ali šiptar. Še njihove bruto cene za 20 cm z zakjučnim slojem: volna cca 27€ stiropor (lambda 0,031) cca 24,5€ Ne morem verjeti. Re: Izdelava fasade - Shorty004 - 4.6.2016 Pozdravljeni, Prosil bi za pomoč pri predračunu: Novogradnja hiša: Fasade 245m2 Cokl: 24m2 Obdelava balkonov in terase: 28m2 Obdelava 4-ih okroglih stebrov od terase širine 20cm in višine 2,5m. Fasadni sistem Weber therm family in zaključni sloj weber pas extra clean. Debelina stiroporja 16cm, Cokl stirodur 12cm je že vgrajen. Vse skupaj z montažo polic in policami in odrom 13.200€. Se vam zdi OK cena? Lep pozdrav! Re: Izdelava fasade - valhalla - 7.6.2016 @groga: Ali že imaš Poljsko fasado? Re: Izdelava fasade - garac08 - 16.6.2016 Zdravo, tudi sam bom delal fasado v lastni režiji, pa me zanima kje ste dobili zaveso za zaščito fasade? Potreboval bi cca. 6 x 6 m zavese. Hvala že vnaprej in lep dan. |