PodSvojoStreho.net
Najboljša peč na pelete za 4000 eur - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Najboljša peč na pelete za 4000 eur (/showthread.php?tid=48011)

Strani: 1 2 3 4 5

Re: Najboljša peč na pelete za 4000 eur - mariog - 21.5.2013

Kakšna je ta Petrolova ponudba ja Biodom 27 m2010?
6.048,00 €
V ceno vključena dostava in osnovna montaža + 4,2T pelet. Verjetno bi še nekj dobil od Ekosklada nazaj. Če vzamem na obroke Petrol krije tudi obresti.

Je to v redu ponudba?

Re: Najboljša peč na pelete za 4000 eur - aleks - 21.5.2013

nehvaležna napoved. 4,2 t peletov je glih ene jurčka če so dragi. torej stane kotel, dostava in osnovna montaža (kaj sploh je to? tipala, napajanje, še hidravlika?) ostane torej 5 jurčkov našteto. mensezdi velik.

Re: Najboljša peč na pelete za 4000 eur - Yeager - 21.5.2013

A ni taka peč 3.500€, brez montaže, zagona....torej zgolj peč.

Re: Najboljša peč na pelete za 4000 eur - mariog - 21.5.2013

Tm nekje okol 3.500€ ja. Zdaj je vse odvisno od tega kaj štejejo pod osnovno montažo. Se pravi bi bil tm tm nekje če bi vzel samo kotel.
Edina prednost tukaj (če si broke) je nakup na obroke.

Re: Najboljša peč na pelete za 4000 eur - aleks - 21.5.2013

ah, to pa ne, no. saj tukaj ne montirajo vesoljskega plovila. 1.500€ se meni zdi presneto dosti, pa tudi če je še hidravlični priklop računan, pa še raufnk, pa napajanje, pa kar je tipal, pa je še 1.500 preveč ... mislim da prav ciljajo na tiste, ki že tako težko shajajo in ne morejo plačat kotla v enem kosu - pa jih še oni malo oberejo.

Re: Najboljša peč na pelete za 4000 eur - mariog - 22.5.2013

Mislim da sem se kar odločil. Končno. Mam že polno glavo teh peči.
Vzel bom Valherja pk30. Kakšnih resnih kritik nisem slišal. Okleval sem med njim in Biodom 27 ampak baje ima Valher boljš rešeno čiščenje.

Re: Najboljša peč na pelete za 4000 eur - Petrol - 23.5.2013

mariog Napisal:Kakšna je ta Petrolova ponudba ja Biodom 27 m2010?
6.048,00 €
V ceno vključena dostava in osnovna montaža + 4,2T pelet. Verjetno bi še nekj dobil od Ekosklada nazaj. Če vzamem na obroke Petrol krije tudi obresti.

Je to v redu ponudba?

Spoštovani,

Biodom 27m boste lahko nabavili po novi znižani ceni že za 5.884 evrov, če boste kupnino poravnali s posojilom preko NLB, kjer vam prevzamemo plačilo obresti za 36- mesečno obdobje. Če pa bi kupili z gotovino, vam priznamo še dodatno 500 evrov gotovinskega popusta. Naša ponudba ogrevalnih produktov je vedno "na ključ", pomeni, da vključuje dobavo, dostavo in osnovno montažo. Za omenjeni paket (brez pelet), lahko pričakujete 25% nepovratnih sredstev Eko sklada oz. največ 2.000 evrov na investicijo. Če imate dodatna vprašanja, nas pokličite na tel.: 01/4714-911.

S spoštovanjem,

Danijel Vuk
Center energetskih rešitev

Re: Najboljša peč na pelete za 4000 eur - aleks - 24.5.2013

kaj smatraš kot osnovna montaža? ker "osnovno" in "na ključ" se medsebojno izključuje. elektrika, tipala, dimnik, varnostni elementi, krmilni elementi, črpalke, ekspanzija, kaj?

Re: Najboljša peč na pelete za 4000 eur - Yeager - 24.5.2013

Včeraj sem bi na obisku pri enemu, ki ima oljno peč predelano na pelete, ima gorilec feroli sun p7, zraven en sod z peleti, povezan z polžem. Na peči je moral predelati vratca da gorilec gor paše, investicija je bila jurja. Kakšnih drugih predelav ni delal. je rekel, d aje zelo zadovoljen, da vse dela tako kot mora, nobenih problemov. In potem sem malo računal, če bi porabil recimo 4 tone pelet (to sem vzel kot nek maksimum) me to pride letno jurja, sedaj damo za olje 1700€ recimo, torej je letni prihranek 700€. Če mi peč dela samo dve sezoni kolkor je garancije sem povrnil investicijo v dobrem letu.

Re: Najboljša peč na pelete za 4000 eur - mariog - 24.5.2013

Točno tako sem jaz razmišljal celo prejšnjo sezono. Pol sem pa začel brat o gorilcih; pa o enih problemih, pa drugih,.... In na koncu sem se odločil za namenski kotel za kurjenje pelet. Pa čeprav imam 2 leti star kotel na trda goriva doma.

Re: Najboljša peč na pelete za 4000 eur - Yeager - 24.5.2013

Verjamem, težko je bit pameten, še posebej če preveč forume čitaš. Zgleda da bomo kar to opcijo probal, pa kar bo bo, dve leti naj zdži pol bomo pa vidl.

gorilci čisto solidno delujejo. izkoristek je bolj odvisen od kotla, na katerega je zmontiran. jaz sem kupil najcenejši gorilnik, ki sem ga dobil, prigradil sem pa še hranilnik 300 litrov vode. namesto 600 litrov olja sem porabil cirka 1,5 tone peletov. načeloma se splača, čeprav je moj kotel nekoliko slabši. oljni kotel je zelo v redu, ga še imam - a ker je namenski, se ga ne da predelat na pelete. na gorilnik lamborghini skoraj nimam pripomb, razen da sem posnel imbus vijak ki drži rešetko, in moram sedaj ta vijak dobit ven in noter dat kakšnega bolj kakovostnega. gorilniki ferroli in lamborghini so načeloma še vedno relativno poceni za dobit.

Re: Najboljša peč na pelete za 4000 eur - mariog - 24.5.2013

Daleč od tega da so slabi. Res da je tukaj veliko kritik ampak jih poznam dosti k že par sezon šponajo na njih brez problema. Najhuj je k si neodločen in skeptičen. V kurilni sezoni sem se najmanj 5x sigurno odločil kaj bom.
Ampak zdaj pa mislim, da je res konc. Valher gre not, pa kar bo pa bo Wink

Re: Najboljša peč na pelete za 4000 eur - xavi - 24.5.2013

Skepsa obstaja pri predelavi namenskih peči na kurilno olje, predvsem zaradi pogostega čiščenja. Pri tvoji na trda goriva ne bi smelo biti nikaršnih problemov, ne z čiščenjem ne z gorilnikom. Vprašanje samo, koliko investirati v kvaliteten gorilnik. In tukaj obstaja varianta z uvozom Centrometalovega gorilnika iz Hrvaške, ki spada med kvalitenjše gorilnike in jih sami Hrvati ponujajo na klasični peči na trda goriva, ki je na seznamu ekosklada. Za razliko v ceni pa še dodaš zalogovnik vode, ki je pri vseh variantah peletnega ogrevanja zelo dobrodošel.

koliko stane centrometal gorilnik na hrvaškem?