![]() |
|
Na kaj biti pozoren ob nakupu zemlje? - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=10) +--- Tema: Na kaj biti pozoren ob nakupu zemlje? (/showthread.php?tid=45406) |
Re: Na kaj biti pozoren ob nakupu zemlje? - emas - 25.7.2012 cesta je dogovorjena in v to bomo (če se odločimo) sproti polagali za vodo in elek. Glede urejanja mej je pa verjetno potrebno zopet kontaktirati lastnika. Koliko je vredna parcela na ravnem, poplavno območje, ca:1000m2, brez priključkov in dovoza, menite vi? Kakšna je sprejemljiva cena? Do male vaške trgovine se da priti peš? Re: Na kaj biti pozoren ob nakupu zemlje? - vuego - 25.7.2012 Svetujem veliko previdnost pri poplavnih obmocjih. Najmanj pridobitev projektnih pogojev arso. Re: Na kaj biti pozoren ob nakupu zemlje? - andrej77 - 25.7.2012 Se popolnoma strinjam! Ponekod se na poplavnih območjih sploh ne da graditi novogradenj! Previdno! Re: Na kaj biti pozoren ob nakupu zemlje? - andrej77 - 25.7.2012 Pa še to...če prav vidim gre za območje v občini Žalec, ki pa je prav sedaj v postopku sprejemanja OPN in glede poplavnega območja Ložnice so naredili študijo poplavne varnosti in (verjetno) na podlagi tega tudi območja namenske rabe prostora (na netu ni podatkov)...zato ti svetujem, da se najaviš na občini in konkretno povprašaš za to parcelo kako in kaj. Naj ti povejo še za kanalizacijo...do kdaj jo bodo naredili Re: Na kaj biti pozoren ob nakupu zemlje? - emas - 25.7.2012 Na občini sem že povprašala glede parcele in sicer; ali je zazidljiva - in je bil odgovor, da ja ta parcela je bila zajeta v OPPN in so jo potem izvzeli (na občini je predstavnik rekel, da je to za nas bolje, saj bomo iz tega naslova imeli komunalni prispevek nižji) Se da dobiti kakšen podatek od Arso čeprav nisi lastnik parcele? Re: Na kaj biti pozoren ob nakupu zemlje? - petea - 27.7.2012 emas Napisal:cesta je dogovorjena in v to bomo (če se odločimo) sproti polagali za vodo in elek. Če je dogovorjena, naj sedanji lastnik uredi služnost (ali prenos lastništva) z lastniki parcele, preko katere bo pot potekala. In parcela nima urejenih vseh mejnih točk, posledično tudi ne vseh mejnih linij, tako da zato tudi ni znana prava površina te parcele. Re: Na kaj biti pozoren ob nakupu zemlje? - emas - 4.8.2012 Dajte mi neki povedat..zaprosila sem že na komunali za predračun oz. okvirne stroške napeljav do parcele..le ti mi tega ne morejo dati..sedaj pa ne vem. Al sem jaz tako butasta, da povprašujem pred nakupom parcele ali kako to poteka drgač. Na ARSO sem poslala prošnjo skupaj z lokacijsko informacijo, ampak še tudi ni odgovora.Kako ste vi pridobili vse informacije? Pri komunali je problem v tem, da ne vedo ali se bodo še gradile kakšne dodatne hiše na tem območju ali ne? Pa saj to mene ne zanima.. ![]() Prosim za nasvet, saj je potrebno tudi prodajalcu zagotovit odkup ali ne. Hvala |