![]() |
|
protokol sušenja estrihov - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: protokol sušenja estrihov (/showthread.php?tid=37032) |
Re: protokol sušenja estrihov - Johan_R - 15.10.2011 peko Napisal:Zdravo! Peko, če so tvoji estrihi narejeni že eno leto in je hiša zaprta (vgrajena okna, vrata, ni neposrednega dostopa dežja in snega do estrihov), mislim, da ti protokola ni potrebno izvajati, ker so se estrihi že osušili. Pokliči parketarja, naj zmeri vlažnost estrihov. V najslabšem primeru boš izvedel protokol po informaciji o vlagi. Vendar mislim, da ni potrebe. Ko boš imel podatek o vlagi, kontaktiraj prodajalca parketa in ti bo dal nadalnje napotke. Meni je polagal Alpodov pooblaščeni parketar. Pregledal tlake, zmeril vlago, malo pobrusil, namazal z emulzijo in položil/nalepil. In vse je OK. Je pa res, da sem jaz imel tlake šele dobre tri mesece - od julija 2010 in sem protokol izvedel oktobra/novembra 2010, ker sem mislil da se bomo selili prej. Parket smo nato polagali konec februarja 2011. Lp, Ivo Re: protokol sušenja estrihov - gregech - 18.10.2011 Živjo Tisti, ki bi že polagali keramiko, nimamo pa še kurilnice, imamo kakšno alternativo za izvedbo šoka? Je možno na talno priklopiti kakšen pretočen električni grelnik ali kaj podobnega....? LP, Grega Re: protokol sušenja estrihov - ferdo339 - 18.10.2011 gregech Napisal:Živjo Tudi mene to zanima! Re: protokol sušenja estrihov - Pingi - 18.10.2011 ferdo339 Napisal:gregech Napisal:Živjo Jaz sem kupil električno peč panterm. Nove so okoli 600€, rabljene (večina jih uporabi ravno za ta namen - za pregrevanje estrihov) pa dobiš lahko ceneje. Re: protokol sušenja estrihov - Minnie - 5.6.2012 Tisti link ne dela več, zato imam nekaj vprašanj. Do sredine julija bodo narejene estrihi in ometi. Konec julija pridejo okna vrata in garažna vrata. Po tleh bodo ploščice, laminat in Expona. Zanima me, kako posušit zadevo preko poletja, se bo posušila dovolj, ker nekje okrog novega leta se nameravava selit. Hiša je klasično zidana in trenutno končujejo streho. Zidati smo začeli marca. Re: protokol sušenja estrihov - vincent - 5.6.2012 Minnie...hiša se bo presušila v roku enega leta, tako da prvo zimo računaj s povečano porabo za ogrevanje (na konto izhlapevanja vode iz hiše). Sami estrihi so še najmanjši problem v celotnem paketu 'sušenja'. Predvsem se ne obremenjuj okoli tega. Re: protokol sušenja estrihov - cebelice - 5.6.2012 Živjo Tisti, ki bi že polagali keramiko, nimamo pa še kurilnice, imamo kakšno alternativo za izvedbo šoka? Je možno na talno priklopiti kakšen pretočen električni grelnik ali kaj podobnega....? Jaz sem slišal, da se lahko na talno priključi toplotno črpalko za sanitarno vodo. To je naredil vodovodar pri enem znancu in vse skupaj priključil in pustil menda 14 dni da deluje. Talno lepo greje, je rekel takrat. Ste slišali za kaj podobnega, kar bomo tudi mi potrebovalinekaj podobnega, saj je estrih 1 teden zlit pa bi radi čez 2 meseca že keramiko polagali. Re: protokol sušenja estrihov - Minnie - 5.6.2012 vincent, Okej, kaj pa fasada? planirana je nekje oktobra/novembra. Mal me skrbi zaradi vlage, a je vse skupaj prehitro a dejansko lahko izvedemo zadeve, presušilo se bo papol čez zimo z ogrevanjem? Re: protokol sušenja estrihov - Minnie - 29.7.2012 Spet jaz ![]() Jutri zalivamo estrihe. Kako je sedaj s tem temperaturnim šokom, ob trenutnih temperaturah in tendenci le teh do konca meseca? Ga je potrebno izvesti? Okna smo prestavili na konec avgusta, da se presuši zadeva zdajle ko je takole vroče. Re: protokol sušenja estrihov - jack_1 - 29.7.2012 Zdaj se bo bolj slabo sušilo vse skupaj, vročina pri tem ne igra posebne vloge, prej obratno. Če se mudi, bi sam na tvojem mestu opravil protokol, če bi ga lahko. Moje laično mnenje. Re: protokol sušenja estrihov - Zaspanc - 29.7.2012 Pa dajte si že dopovedat, da temperaturni šok ni namenjen sušenju in ni del le-tega, no! Tlaki rabijo čas za vezavo-kemijsko reakcijo, nato za sušenje, na koncu pa še šok. Če misliš vse to skrčit na 1 mesec: veliko sreče v naslednjih letih.... Re: protokol sušenja estrihov - jack_1 - 29.7.2012 Suh bo ko bo posušen. Po protokolu pa bo "uležan". Pa še kakšen mesec investitorja drži nazaj, a ne? Re: protokol sušenja estrihov - Minnie - 30.7.2012 Suši se odlično, se meni zdi, ker skozi hišo ves čas piha... investitor sem pa jaz ![]() V redu, potem bomo izvedli protokol. Ploščice se lahko polaga po izvedbi protokola, prej ne, zaradi možnosti pokanja? Re: protokol sušenja estrihov - Pa to - 30.7.2012 Ja, tako so tudi meni povedali. Sedaj (od petka) izvajam temperaturni šok, po hlajenju pa lahko pričnem polagati keramiko. Re: protokol sušenja estrihov - centrum - 3.8.2012 Tudi jaz imam to vprašanje. Estrihi so notri že slabo leto. Suhi so dovolj..torej cca 2,1% vlage. Na hitro moram polagati keramiko v kopalnici. Ali je možnost pokanja v kolikor ne izvedem protokola? :? Pred parketom vem da moram kurit..oz izvesti protokol. |