![]() |
|
Alarm Bentel ali Paradox - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Tema: Alarm Bentel ali Paradox (/showthread.php?tid=35633) |
Re: Alarm Bentel ali Paradox - Ericssson - 26.4.2011 auditor Napisal:Saj to je problem - nimam nobene predpriprave za alarm - tako, da bi zadeva morala biti brezžična. S hitrim kompletom - pa se mi sanja ne kaj bi to blo - komplet česa (na tem področju sem polpismen) :oops:Evo... sorry za zamudo ma sem malo pozabil dejansko je [url=httpunichr("58")//wwwunichr("46")siolunichr("46")net/varen_domunichr("46")aspx]tale[/url] stvarca za dokaj nizko ceno, kjer ne rabiš nič znanja razen za senzorje zmontirat...LP, Erik Re: Alarm Bentel ali Paradox - vuego - 26.4.2011 Hm, pa siol priključek? Ali lahko kdo potrdi, da gre na katerokoli mrežo/providerja? Re: Alarm Bentel ali Paradox - Ericssson - 26.4.2011 ne, je vezano na ISP... samo, če upoštevamo de je (smo) večina drhali obsojena na enega (če sploh katerega) providerja - sploh mi, ki imamo hiše bolj v ruralnem delu kokoške (Kras)... no je alternativa žičnemu in še čemu, več kot to pa ne... LP, Erik Re: Alarm Bentel ali Paradox - katja1088 - 26.4.2011 Če vas skrbi namestitev alarmov, si poglejte http://shop.priklopi.si Vsi alarmni kompleti so že sprogramirani, tako da jih lahko namestite popolnoma sami, pa še dobijo se kompleti po res zelo ugodnih cenah. Lp Re: Alarm Bentel ali Paradox - Palba - 14.1.2015 Pozdrav! Kaj pravite na alarmno napravo: <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.digitklik.si/izdelek_GSM-BREZZICNI-ZICNI-ALARM-LCD-KIT-KOMPLET-M2B">www.digitklik.si/izdelek_GSM-BREZZICNI- ... OMPLET-M2B</a><!-- w --> Mnenja, izkušnje? Mogoče priporočate kaj drugega? Hvala in Lp. Re: Alarm Bentel ali Paradox - bnemec80 - 14.1.2015 Palba pozdravljen, prva pomanjkljivost: navadni PIR javljalniki imajo ponavadi lažna proženja, ker se prožijo samo na spremembo temperature. Naprimer pozimi se vključijo radiatorji se dvigne temperatura in imaš lažni alarm. vse skupaj sigurno narejeno na vzhodu, ker v UK ne prodajajo security za tako majhen denar. Verjemite, ker se delam v podjetju, kjer prodajamo profesionalne varnostne sisteme. Če si pameten boš poiskat sisteme, ki so zastopani v Sloveniji in bo oprema vsaj malo kvalitetna. Najceneje mislim, da boš dobil DSC, Ademco, veliko bolj kvalitetna oprema je Texecom, ki je recimo iz UKja in sledi standardom EN 50131. Odločitev je tvoja, tudi denar. Ampak verjemi, pri takšnem alarmu ne moreš spati mirno. Po možnosti si še "pravi" Slovenec, ki ima hud avto v garaža. Ne razumi narobe, želim ti dobro. Lep pozdrav Re: Alarm Bentel ali Paradox - Hanzi - 14.1.2015 Tole o radiatorjih se nimam potrdila mozno pa je,ceprav pri meni se to se ni zgodilo. Pa ima en senzor lep pogled na radiatorje,oziroma gretje nad njimi. Sem pa imel tezavo,da mi je zamrzovalna skrinja povzrocala lazne alarme. Je opisano v temi pred priblizno pol leta. Re: Alarm Bentel ali Paradox - bnemec80 - 14.1.2015 Veliko je odvisno od nastavitve občutljivosti senzorja, samo če ni pravilno občutljiv lahko prideš počasi mimo njega. Pa še eno zadevo sem se spomnil das kartonsko škatlo čez sebe in juhu po celi hiši. Ampak malo dvomim da so tako pripravljeni, možno pa :lol:
Re: Alarm Bentel ali Paradox - kavelj2222 - 13.5.2018 Pozdravljeni, Da malo obudim temo. Preselili smo se v hišo kjer je p ocelotni hiši že vgrajen alarmni sistem. Notranja enota je tale Bentel Classika LCD: <!-- m --><a class="postlink" href="http://www.bentelsecurity.com/index.php?n=products&o=view&id=40">http://www.bentelsecurity.com/index.php ... view&id=40</a><!-- m --> Imam dve notranji enoti, ki pa sta obe popolnoma mrtvi. Varovalke sem ze preveril in so OK. Predvidevam da je v vsaki enoti se kaksna baterija, ki pa jo bo potrebno zamenjati. Ali kdo ve kako se ta enota odpre preden kaj polomim. In če kdo ima takšno enoto bi se priporočil še za kaksne nadaljnje informacije če jih bom potreboval. Hvala in lep pozdrav. Re: Alarm Bentel ali Paradox - arbajter - 14.5.2018 Enota je tipkovnica? To da bi obe crknili je skoraj nemogoče. Za odpiranje je potrebno imeti kar nekaj spretnosti. Odpira se z zadnje strani, tik ob steni. Zapreti jo je mnogo lažje, kot odpreti. V teh tipkovnicah ni baterije, priključena je preko kabla. To če je varovalka (230V), ki napaja centralo v redu še ne pomeni ničesar. V centrali sami je še kakšna cevna varovalka, ki varuje napajalnik (trafo), dve imaš tudi na kartici centrale. Lahko je odletelo kaj od tega. Skoraj zagotovo pa je umrl akumulator 7,5Ah, ki napaja centralo za čas, ko zmanjka štroma. Teh akumulatorjev skoraj nihče ne menja, dokler zadeva res ne crkne. Menjati pa bi moral vsake pet let. V sireni ravno tako. Torej, tipkovnico pusti kar zaprto, tam zagotovo ne boš našel nobene napake in vzroka za nedelovanje. Odprti ohišje centrale, ne vem, ali imaš Bentelovega KYOta ali kako Absoluto, tam najprej preveri prisotnost napajanja 230V, če ta je, preveri če je ta prisotna tudi na primarju napajalnega transformatorja. Če tudi tu je, pomeri sekundar transformatorja, tam bi moral nameriti med 16 in 17 volti izmenične napetosti. Če je do tu vse ok, ohmsko preveri še cevne varovalke na kartici. Če je še tu vse ok, prični z razmišljanem o nakupu novega protivlomnega sistema. Te pa skoraj gotovo čaka najmanj novo programiranje sistema, če so komponente že "preživele". Gre pa skoraj zagotovo za tisto tipično zanemarjanje vzdrževanja teh sistemov, ko kupec misli, da je kupil doživljensko nesmrtno zadevo in da zanjo nikoli v življenju več ni potrebno skrbeti. Dobro, tu pač ti nisi kriv, fasal si stanje, kakršno pač je. Re: Alarm Bentel ali Paradox - kavelj2222 - 14.5.2018 Ok, hvala za tale info preverim vso stanje in se se kaj javim. Trenutno ostalih komponent sistema ne poznam bo treba pogledat. Alarmni sistem najverjetneje ni deloval nikoli od dneva vgradnje kolikor sem spoznal prvega lastnika od katerega smo nepremičnino kupili. lp,J. Re: Alarm Bentel ali Paradox - trancedeejay - 14.5.2018 Sam imam Paradox, pa imam na vrhu stopnišča zgornjega štuka (mansarda) 360 stopinski senzor in se mi je zgodilo, da se je kar sam od sebe sprožil. In seveda ravno takrat ko smo bili na morju, jaz pa si nisem do takrat zrihtal aplikacije, da bi ga remote ugasnil (sem ravno dobil nov telefon). Od takrat imamo težavo ali alarm vklopit ali ne, ker so soedi živčnega fasal, osli, ki so oddaljeni ene 800m se jim je odpeljalo.....sirena dejansko tuli za znort in je v bližini na meji bolečine (imam dve sirene - zunanjo in notranjo) Kakšne senzorje uporabljate ostali, da zmanjšate false alarme? Lp Matej Re: Alarm Bentel ali Paradox - Hanzi - 14.5.2018 Kot receno, avtor bo moral poiskati omarico , kjer je pamet alarma. Ce alarm ni nikoli deloval, potem bo tudi sedaj tezko brez vpliva nekega strokovnjaka. Meni ie aku v centrali crknil po treh letih. Mogoce je bil ze star vgrajen? Lazne alarme sem imel sam v prostoru z zamrzovalno skrinjo. To sem resil tako , da senzor ne vidi.vec direkt kompresorja. Ostalo po skoraj 5 letih vse ok. Montiral lokalni elektricar. Da ga imam blizu za morebitna vprasanja. Re: Alarm Bentel ali Paradox - arbajter - 14.5.2018 Tisti alarm JE deloval. Nekoč. Ker noben lastnik stanovanja, hiše, investitor ne bo zagonil tistega X števila evrov za nedelujočo zadevo. Se pravi da je alarm bil zmontiran, sprogramiran in dan v uporabo. Definitivno. Temu, da se je znašel v nedelujočem stanju je kriv malomaren lastnik. Garantiram. Vsaka najmanjša okvara se pri teh sistemih javlja v obliki tistega rumenega trikotnika na tipkovnici, ki bi (normalnemu) lastniku moral povedati, da nekaj ne štima. In če gre potem še pogledat vrsto napake, bi morale stvari biti jasne. Tu nekih izgovorov ne vidim. Tudi za "netehnične tipe", se pač monterja ali programerja sistema pokliče in vpraša, kaj pomeni rumeni trikotnik z izpisano številko. trancedeejay stropni senzorji največkrat nimajo možnosti zmanjšanja občutljivosti, vsaj v veliki večini ne. To je tista funkcija, ko z jumperjem določiš možnost nezaznave hišnih živali do 25kg. In ki v takih primerih katerikrat pride prav, kot voda na mlin. Pa imaš v tem prostoru morda kake zavese, pa morda kako grelno telo zadaj ali v bližini? To je že eden dober garant za neželjene dogodke. Pa se lažna proženja pojavljajo vedno z istega senzorja? V takem primeru bi šel raje v montažo stenskega senzorja na stropni nosilec in na strop. Pa magari dva senzorja, obrnjena drug od drugega, če eden nebi zadostoval. Za daljinske vklope/izklope moraš imeti vgrajen PAR PCS250, gsm/sms/gprs komunikator za Paradox, Spectra, Magellan in Evo centrale, ki ti potem omogoča tisto rokovanje z centralo na daljavo. In ko k temu dodaš še VDMP3 Voice Modul (62€), dobiš v slovenskem jeziku odlično podprto komunikacijo z svojo centralo. V tem primeru ti telefon ne zvoni z defolt zvonjenjem temveč se oglaša kot sirena, ko se javiš, daš telefon najlepše na zvočnik in enostavno poslušaš vsa navodila v naši podalpski šprehi. Saj veš - za izklop alarma pritisnite (samo ženska v telefonu noče izdat kode, to moraš pač vedeti)... za vklop funkcije 1 pritisnite..., za vklop funkcije npr. 9 pritisnite... za izklop funkcije bla bla, pritisnite... Sedaj pa še ena resnica: živčnega bi fasal tudi ti, ko bi se postavil v sosedovo kožo in bi ti neki tuji alarm (do svojih smo ne vem zakaj, nekako bolj tolerantni in strpni) nabijal na male možgane. Verjemi. Tudi odpeljalo bi se ti ravno tako. In tistih 125dB hrupa te z lojtre dol zabriše, če maš sireno pred frisom in nisi "pripravljen" na tisti kraval. Kaj uporabiti za zmanjšanje lažnih proženj? Kaj vem, pravilno razmestitev senzorjev samih, da ne gledajo direktno na okna, zavese, radiatorje in druga grelna telesa, kar senzor lahko zmoti pri njegovem delovanju. Nadalje - uporaba kombiniranih senzorjev z zaznavo MW. Na splošno so ti senzorji veliko bolj zanesljivi kot so PIR senzorji. PIR senzorji imajo pri povišanih temperaturah (nad 30 stopinj) precej kompromitirano delovanje, česar kombinirani MW senzorji ne poznajo. Morda je v tem grmu tičal zajec. Govorni modul za Paradox (VDMP3) za lažje upravljanje centrale: [url=httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/?3j/z0/2Bf5pDta/wp20180514184209richli1unichr("46")jpg][img]httpunichr("58")//shraniunichr("46")si/t/3j/z0/2Bf5pDta/wp20180514184209richli1unichr("46")jpg[/img][/url] Re: Alarm Bentel ali Paradox - Hanzi - 14.5.2018 Kolikor sem svetil zraven, in kolikor razberem predznanje avtorja (baterije v tipkovnici...) Bo avtor sam težo tole usposobil s pomočjo foruma. Bo treba dobiti mojstra, po možnosti tistega ki je montiral. Ker kot vem ima uporabnik eno kodo za setting, monter pa drugo. In dokler je alarm vklopljen monter ne more ugasniti alarma, razen če ima kodo uporabnika (ki je le ta ni spremenil iz 1234), ima kopijo ključka/kartice.. . |