![]() |
|
anoda v bojlerju - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Tema: anoda v bojlerju (/showthread.php?tid=2404) |
Re: anoda v bojlerju - Boka - 7.7.2017 Načeloma pod izolaciskim pokrovom na vrhu. Re: anoda v bojlerju - shmandi - 7.7.2017 Mogoče ti jo pa je že požrlo Re: anoda v bojlerju - Hanzi - 8.7.2017 Tudi ce jo je ze pozrlo, je vijak od nje se vedno ostal. Sicer bi imel vodomet v kleti. Tule zna biti kak podatek zate [img]httpunichr("58")//toplotnecrpalkethsunichr("46")si/wp-content/uploads/2016/07/TC-2PL-mere-500x500unichr("46")jpg[/img] Re: anoda v bojlerju - arbajter - 8.7.2017 Dokumentacija, da te kap od neberljivosti. Hanzi, sem malo "zoomiral" tvoj prispevek. Re: anoda v bojlerju - Hanzi - 9.7.2017 Nalimal sem prgo pogojno uporabno sliko z googla. Mogoce je na lenthermovi strani kaj bolj uporabnega. Re: anoda v bojlerju - arbajter - 9.7.2017 Ja, ta je z njihove strani. Poden. Re: anoda v bojlerju - ivč - 10.2.2019 Imam inox kitajski solarni bojler 300 l cca 10 let. Ko sonce ne zagreje dovolj sanitarne vode, se dvakrat dnevno vklopi grelec. Po cca 5 letih mi je crknil grelec, takrat sem tudi opazil da anode ni več. Obenem sem opazil, da se mi v okolici grelca pojavljajo kapljice, ki mi polzijo po zun. plašču. Inox bojler, pa spušča ? Halo !!! Ko sem menjal anodo mi je tudi bojler nehaj puščati in je bilo vse v redu cca 4 leta, ko je na istem mestu začel bojler spet puščati. Menjal sem anodo in spet je OK. Izgleda da je potrebno anodo menjati na cca 3 leta, da ni problemov. Na navodilih nič ne piše o pogostosti menjav. Kdaj je normalno, oz na koliko menjati anodo, da je vse OK ? Re: anoda v bojlerju - Homer - 10.2.2019 Če ti je "pohrustalo" anodo v 3-4 letih, jo pač menjaj na 3 leta. Približno toliko tudi meni drži ...... Re: anoda v bojlerju - Lust - 10.2.2019 ivč Napisal:Imam inox kitajski solarni bojler 300 l cca 10 let. Ko sonce ne zagreje dovolj sanitarne vode, se dvakrat dnevno vklopi grelec. Po cca 5 letih mi je crknil grelec, takrat sem tudi opazil da anode ni več. Obenem sem opazil, da se mi v okolici grelca pojavljajo kapljice, ki mi polzijo po zun. plašču. Inox bojler, pa spušča ? Halo !! ? Ni ne prvi, ne zadnji. Tudi če boste varili, je velika verjetnost da bo puščal. Naj ne bi zdržal raztezkov. Re: anoda v bojlerju - ivč - 10.2.2019 Sedaj sem se bolj spustil v ang. navodila in prebral da je potrebno anodo menjati vsako leto ? To pomeni spustiti vodo do anode (stranska), menjati anodo itd. Kar nekaj dela. pa še solarno tekočino kontrolirati (ph) pa na minus itd. Precej dela vsako leto, s kar velikimi stroški. Dejansko, solarni kolektorji-se ne splača !!!! Re: anoda v bojlerju - janko132 - 10.2.2019 Ni problem v solarnih kolektorjih ampak v inox bojlerju. Solarna tekočina je ali preveč kisla ali bazična in je prevodna, zato se ti ustvarja baterija med različnimi materiali. Iz inoxa ti pobira železo, katerega odlaga nekje v ceveh (kot trda usedlina, svetlo rjave barve). S časoma ti bo od bojlerja ostala samo še mreža iz kroma, ki bo solzila po celi površini. Parkrat smo varili in ga reševali. Ali pa če bi ga takoj odpeljal na dinos. Men je na ta način pojedlo inox bojler v 8 letih. Sedaj imam pocinkan bojler z keramično prevleko več kot 15 let, brez problema. Re: anoda v bojlerju - Boka - 11.2.2019 Lentherem je zapustil obličje zemlje. In anod že dolgo niso več imeli. Bojlerji pa so ostali. A se te anode dajo kje kupit? Oziroma, bolje rečeno, kje se kupijo. Re: anoda v bojlerju - Homer - 11.2.2019 Če veš dolžino in premer anode, ter priključek (verjetno R1), poskusi v namenskih trgovinah z vodovodnim materialom in ogrevalno tehniko Z malo iznajdljivosti, pa lahko na obstoječi čep priviješ kakršnokoli anodo primerne dolžine (če je predolga jo lahko tudi odžagaš in tudi če je nekaj krajša ne bo katastrofa) Re: anoda v bojlerju - ivč - 12.2.2019 Seltron v Mb jih ima. Če so predolge, odžagaš. Re: anoda v bojlerju - Fery - 13.2.2019 Buh vej, če je od moje še kaj ostalo po devetih letih! Ker jaz nimam pojma, niti me ne zanima. Če je je, če ni ni. |