![]() |
|
toplotna črpalka - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: toplotna črpalka (/showthread.php?tid=22161) |
Re: toplotna črpalka - alanford - 17.12.2013 Tudi sam sem razmišljal, da bi dal stran zaščitno mrežo. Lansko leto se mi je naredila ledena ploskev čez zkoraj polovico. Nisem se je mogel rešiti drugače kot, da jo počasi zbijem stran kos po kosu. Medtem pa sem malenkost poškodoval lamele grrrrr.... :evil: Nisem bil strpen in premislil. Bi lahko začasno zadelal s stirodirjem in prižgal kaloriferček. Re: toplotna črpalka - telmos - 17.12.2013 Vsi takoj zaščitne mreže stran, drugače je lahko cel hudič. Pri eni stranki je zaradi te mreže prišlo do poškodbe izparilnika zaradi ledu. Sem pa enemu v Kranju moral mrežo dat gor, ker me je obsodila, da sem ji nabavil osiromašeno napravo brez mreže in me bo dala na inšpekcijo. Sosedje jo pa imajo. Že nekaj časa se skoraj vsi proizvajalci otepajo teh mrež, ki so zelo problematične na področjih z veliko megle. Saj koristi zaradi tistih mrež ni prav nobene. Zaščititi tako ali tako ničesar ne more, ker je enostavno prešvoh. Re: toplotna črpalka - bohinc - 17.12.2013 Mogoče mišljeno za inverter z gostimi lamelami.... :!: :?: :wink: [url]httpsunichr("58")//picasawebunichr("46")googleunichr("46")com/111347045856721394062/TCTermotehnika#5825565840488141426[/url] Sam v treh letih - četrti sezoni uporabe, še nisem videl potrebe po odstranitvi, niti nje ledenje ali zapiranje pretoka zraka... Zaščiti pa lahko npr. ko mulci nabijajo žogo okol bajte... 8) Res se ne morem vzdržat :oops: :lol: :mrgreen: (ko utihne še tak redek kot sem ---na on-off- z redkolamelnim uparjalnikom, zvemo tisto- kar sem dolgo očital :? Pa smo spet na začetku ...je to brezizhodna ulica !? Ali bomo mogoče prišli nasproti, ter rekli....da bodo nastopile naprave, ki bodo skupek pozitivnih strani in inverter, ter on-off kar je sassapo govoril več kot leto nazaj ?! Lp Re: toplotna črpalka - xavi - 17.12.2013 Sam sem se spraševal, koji ku... je ta mreža gor, ker nima nobene funkcije razen mogoče pri transportu, pa še vibrira poleg vsega hrupa. Drugače pa je potrebno vsake toliko časa pogledat zunanjo enoto in malo vdarit po mreži, da led sproti stran leti. Re: toplotna črpalka - Unika542 - 17.12.2013 Moja TČ je brez ledu po defrostu. Mreža je gor. Re: toplotna črpalka - alanford - 17.12.2013 Xavi lahko prideš po tista dva tvoja manjkajoča šraufa (joke), sem mrežo ravnokar odmontiral. Re: toplotna črpalka - alanford - 17.12.2013 Unika542 Napisal:Moja TČ je brez ledu po defrostu. Mreža je gor.Trenutno še ni tak problem. Jaz sem jih imel, lansko leto, ko je snežilo. Re: toplotna črpalka - xavi - 17.12.2013 Sem dobil v Baubau plastične podložke, tako, da sem malo improviziral. Drugače bom pa tudi sam imel rezervo, če odstranim mrežo. Bohinc, sem pogledal vse tvoje slike. Definitivno je to vreme strup za inverterje, ampak upam, da ne bo trajalo večno. Re: toplotna črpalka - bohinc - 17.12.2013 Unika 542 zadeva je lepo pod streho - manj vpliva okolice, tudi talitev- sušitev prispeva svoje...kot bo tudi vidno na belem opažu čez čas... Še vedno pa predlagam pozornost pri vašem odtoku, razen če v še nižjih temp. TČ res ne bo delovala... xavi večno gotovo ne...večji del ogrevalne sezone pa lahko.... Lp Re: toplotna črpalka - Unika542 - 17.12.2013 alanford Napisal:Unika542 Napisal:Moja TČ je brez ledu po defrostu. Mreža je gor.Trenutno še ni tak problem. Jaz sem jih imel, lansko leto, ko je snežilo. TČ je na steni, skoraj pod napuščem, kot je vidno na sliki v temi o moji TČ. lp Re: toplotna črpalka - alanford - 17.12.2013 Zelo je odvisno od namestitve. Moja je v vogalu daleč od oči in ušes sosedov, ko pa zapiha mrzli severnik s snegom, jo zna zabiti. Re: toplotna črpalka - Unika542 - 17.12.2013 bohinc Napisal:Unika 542 zadeva je lepo pod streho - manj vpliva okolice, tudi talitev- sušitev prispeva svoje...kot bo tudi vidno na belem opažu čez čas... Bohinc, hvala za skrb. TČ deluje brez problema pri -5C, zavedam pa se problematike odtoka. Začasno sem rešil tako, da sem dal pod TČ ogromen škaf. V teh dneh se v 24 urah nabere skoraj 40 l kondenza, kar sploh ni malo. Kondenz, ki priteče skozi odtok, je na otip sicer hladen, ni pa leden, kot npr. voda v škafu. Včeraj ponoči in danes zjutraj se je zjasnilo, tako da je bilo zjutraj pasje mrzlo - 5 C, pa še nekaj vetra. Je bila pa TČ občutno manj zasrežena. Zaenkrat zelo zadovoljen, če primerjam z lanskoletno porabo UNP. lp Re: toplotna črpalka - alanford - 17.12.2013 Če nimaš drenažnega jaška za odvod kondeza, ali pa vsaj grelnika kondenzirane vode, boš imel težave pri še nižji tepmeraturi. Nikakor ne smeš dopustiti, da ti zmrzuje pod tč. nastane kup ledu, ki ga v mrazu še s krampom ne odstraniš. Če pride do tč obstaja možnost poškodb, v skrajnem primeru uničenja. Tako so mi razložili. Pa še nogo si zlommiš, če ti spodrsne .
Re: toplotna črpalka - telmos - 17.12.2013 Problem z mrežami se pojavi običajno v krajih z meglo in nizkimi temperaturami in nima prav nobene zveze z lamelami, inverterji in podobnim. Vse je odvisno tudi od tega, kje je zunanja naprava postavljena in koliko izpostavljena zunanjim vplivom. Ob nizkih temperaturah in dežju se žled ali pa srež oziroma slana pojavi tako na gostih kot na redkih vejah! Zato ti bohinc ne nakladaj nekam v tri krasne, ker s tem kot izgleda nimaš prav nobenih izkušenj! Drugače se pa malo pelji v prekmurje ali na ljubljansko barje in poglej kako nekje, kjer je megla izgleda narava in kako tam, kjer je ni. Potem pa postavi tam ta tvoja čudesa in mi dokaži, da je imuna na to. Pri nižjih temperaturah je pa vsekakor zračne vlage manj in posledično tudi zaledenitev. Takrat pa na tej mreži ne bo ničesar. Je pa tako brezvezna, da govoriti o kaki zaščiti pred žogo je popolnoma brez osnove. Je enostavno preredka in prešvoh. V tisti odtok pa spada en grelni kabelček in problemov s tem nikoli ne bo. Re: toplotna črpalka - Berghaus - 17.12.2013 Našo rešuje to, da je pod napuščem, poleg tega je odtočna cev speljana pod fasado in potem spodaj globoko v gramoz. Zaenkrat je par cm ledu v spodnjem zunanjem delu, mali robček, znotraj pa niti sledu, konvekcija deluje. In tudi nimamo mreže. Se mi bo pa odpulilo, če se kmalu ne znebimo megle. Briga me za toplotno, ubija me psiha. Že tako ali tako zimo ne prenašam, vse rjavo in blatno, potem pa še ta megla. Zdajle prišel domov in skoraj sem se izgubil kilometer od bajte. Ubija me to..... |